Στον Πύργο αποκριάτικο "νεκροταφείο" - Σε Πάτρα και Καλαμάτα ξεπούλησε ακόμα και η Airbnb. Ενοικιάζεται μέχρι και δενδρόσπιτο

Παρ, 03/08/2019 - 19:34

Όλη η Ελλάδα, όλη η Ηλεία, βρίσκεται σε ρυθμούς καρναβαλιού.

Σε όλους τους Δήμους της Χώρας και του Νομού γίνονται εκδηλώσεις Καρναβαλιού.

Με παρελάσεις, χορούς, δρώμενα, αποκριάτικους στολισμούς πόλεων κλπ

Σε Αμαλιάδα, Βαρθολομιό, Τραγανό, Λεχαινά, Κάστρο, Νεοχώρι, Ανδραβίδα, Ζαχάρω, Μακρίσια, Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα, κ.τ.λ.

Στον Πύργο επικρατεί "ακρα του τάφου σιωπή".

Ευτυχώς που υπάρχει κι η ...Ανδριάννα και διασκεδάζει τις γυναίκες...

Τυχαίο που τα ξενοδοχεία του Πύργου έχουν μέση πληρότητα μόνο 25% - 30%;

Τυχαίο που η οδό Ερμού έχει 81% κλειστά μαγαζιά;

Τυχαίο που ακούμε συνεχώς για ανάπτυξη της πόλης αλλά κανένας υποψήφιος Δήμαρχος δεν λέει πως; Τι θα κάνει, που θα βρεί τα λεφτά να το κάνει;

Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο επι της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές τα ίδια εκαναν. Πάντα καρναβαλική (και όχι μόνο) νεκρούπολη ο Πύργος. Μόνο επί εποχής Λάμπη Κανελλακόπουλου κάτι ξεκίνησε το οποίο δεν είχε συνέχεια...

Και οι περισσότερoι εκ των υποψηφίων Δημάρχων Πύργου έχουν διατελέσει σε θέσεις "κλειδιά" (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δ.Σ, Δημοτικοί Σύμβουλοι κλπ) στο παρελθόν στον Δήμο Πύργου...

Ο Δήμος Πύργου χρειάζεται το κάτι διαφορετικό...

O Δήμος Πύργου θέλει δήμαρχο τύπου Τρικάλων, Ξάνθης, Χίου, ή... του μακρινού Μπουτάν.

Να πάει να δεί, να πάρει μαθήματα, γνώσεις και να έρθει να τις εφαρμόσει στην πόλη...

Βαρεθήμαμε να ακούμε για τα κακώς κείμενα και να μην ακούμε πως θα διορθωθούν και η πόλη θα αναπνεύσει οικονομικα...

Βαρεθήκαμε τους ανεπίδεκτους γνώσεων "σωτήρες"...

Θέλουμε πρόγραμμα και πράξεις... 

- Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι άνθρωποι της εστίασης για την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού, με τους επαγγελματίες να έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζουν  τα καταστήματα τους, ώστε να υποδεχθούν τους χιλιάδες επισκέπτες του τελευταίου Σαββατοκύριακου που αναμένονται στην Πάτρα για να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της μεγάλης γιορτής.

Τα καταστήματα εστίασης πρόκειται γεμίσουν από κόσμο. Τουλάχιστον αυτό προσδοκούν οι επαγγελματίες  που κάθε χρόνο ελπίζουν στο Καρναβάλι της Πάτρας για να αυξήσουν τον τζίρο τους και να καλύψουν τις ζημίες της υπόλοιπης χρονιάς.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα μιας και η συνήθης εικόνα είναι η εξής:  χαμός στους πεζόδρομους, στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους, άδεια ή σχεδόν άδεια τα καταστήματα. Η  μεγάλη επισκεψιμότητα δεν ισοδυναμεί πάντα  με την τεράστια δουλειά στα καταστήματα εστίασης της Πάτρας. Όλοι  με μία μπουκάλα μαυροδάφνη στο χέρι  ή μία μπύρα και …ως εκεί.

 «Σαρώνει» η Αirbnb- Eνοικιάζεται ακόμη και δενδρόσπιτο

 Aνάρπαστα έχουν γίνει τα δωμάτια που ενοικιάζονται από την airbnb για τα τριήμερο του Καρναβαλιού της Πάτρας και της Καλαμάτας. 

Από τη σχετική πλατφόρμα συνάγεται το συμπέρασμα ότι το καρναβάλι είναι η χρυσή περίοδος και για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις οι οποίες τις άλλες περιόδους στην ευρύτερη περιοχή της πόλης δεν έχουν και τόσο την τιμητική τους, όπως συμβαίνει με άλλες περιοχές περισσότερο τουριστικές.

Μια πρόχειρη ματιά στην πλατφόρμα δείχνει ότι έχουν ξεπουλήσει τα δωμάτια για το τριήμερο Παρασκευή- Κυριακή, στην Πάτρα και τα περίχωρα ενώ από τα 300 και πλέον προς διάθεση καταλύματα, έχουν επιμείνει μόνο 25 για ενοικίαση, τα περισσότερα σε περιοχές μακριά από το κέντρο ή και προς την Αιτωλοανακαρνανία, αλλά και μερικά «τσιμπημένα» ως προς τις τιμές. Το ένα μάλιστα από αυτά είναι ...δενδρόσπιτο και σαφώς απευθύνεται σε νεολαίους που αναζητούν περιπέτεια. 

Με πληροφοριες από Εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση

 

ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Share