Συλλαλητήριο στον Πύργο για την Μακεδονία

Σάβ, 03/17/2018 - 06:22

 

Στον Πύργο με την συμμετοχή δεκάδων Σωματείων της Ηλείας

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Με την συμμετοχή δεκάδων Σωματείων και Φορέων από όλη την Ηλεία πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο για το Εθνικό θέμα της Μακεδονίας. Το Συλλαλητήριο θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία 25ηςΜαρτίου (ΟΤΕ- Άγαλμα Κολοκοτρώνη). Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να δώσει και η Ηλεία το δικό της «παρών» στον κοινό αγώνα του Ελληνισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, για να στηριχτούν τα Ελληνικά Δίκαια απέναντι στην συνεχιζόμενη παραχάραξη της Ιστορίας από το γειτονικό Κράτος των Σκοπίων.

Η πρωτοβουλία  της Ηλείας στον κοινό αγώνα του Ελληνισμού

Μετά την μεγάλη πανελλήνια κινητοποίηση σε Θεσσαλονίκη (21 Ιανουαρίου) και σε Αθήνα (4 Φεβρουαρίου) έρχεται η σειρά της Ελληνικής Περιφέρειας να δείξει την δική της ευαισθησίας στο Εθνικό αυτό θέμα. Και η διοργάνωση μίας τέτοιας λαϊκής κινητοποίησης λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία έχει την δική της βαρύτητα. Μεταφέρει ένα μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας σε όλον τον Κόσμο.  Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Γιώργης Τάκη Δόξας, Λογοτέχνης, και ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτριος Καμπόσος, ενώ θα διαβαστεί μήνυμα-παρέμβαση  του Ηλείου Μουσικοσυνθέτη κ. Ηλία Ανδριόπουλου. 

«Πρέπει να σεβαστούν όλοι την Ιστορική Αλήθεια»

Όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου, αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αφυπνίσει την τοπική μας Κοινωνία πάνω στο κρίσιμο αυτό θέμα. Σε μια εποχή γενικής αφασίας και επιχειρούμενης περιθωριοποιήσεως των Εθνικών και Θρησκευτικών μας συμβόλων και αξιών από τον Δημόσιο χώρο, που συνδυάζεται με την συστηματική αλλοίωση της Ελληνικής Ιστορίας από πολλές πλευρές, χρέος όλων μας είναι η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση. Και το Εθνικό Θέμα της Μακεδονίας μας είναι ζωτικό για όλους.  Επίσης τονίζουν τα εξής : «Η Ηλεία του Πολιτισμού, της Ολυμπιακής Φλόγας, της Ήλιδος και του Επικουρίου Απόλλωνος είναι ένα διαρκές σύμβολο ΕΝΟΤΗΤΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η Ηλεία μας. Η Ηλεία που ποτέ δεν απουσίασε από τους μεγάλους και ωραίους Αγώνες του Ελληνικού Έθνους. Αυτό το γνωρίζουν όχι μόνο οι Έλληνες όλης της Γης, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, προσκυνητές του Μεγαλείου του Τόπου και των Ανθρώπων…..

Η Ηλεία των Μεγάλων Εθνικών Αγώνων, των Συλλαλητηρίων για τον Ελληνισμό συνεχίζει να δηλώνει το ¨παρών¨ της. Από την δεκαετία του 1950 και τα Συλλαλητήρια σε Πύργο και Αμαλιάδα για τον Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού έως την δεκαετία του 1980 και τους αγώνες για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και έως το 1994 και το μεγάλο Συλλαλητήριο στον Πύργο για την Μακεδονία. Ο Αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, όσο η ΑΔΙΚΙΑ και το ΨΕΥΔΟΣ θέλουν να μας υποτιμούν τα Δίκαιά μας, να μας κλέβουν την Ιστορία μας…. Θα συνεχίζεται μέχρι να σεβαστούν όλοι την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ….¨»

 

Ποιοι συμμετέχουν και στηρίζουν το Συλλαλητήριο στον Πύργο

Οι ως τώρα Σύλλογοι και Σωματεία της Ηλείας που συμμετέχουν και στηρίζουν το Συλλαλητήριο είναι οι εξής :

Σύνδεσμος Τραυματιών και Πολεμιστών Κύπρου 1974 Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος των εν Ηλεία Γορτυνίων «Γρηγόριος  Ε΄», Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλείων «Παντοκράτωρ», Ομάδα Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου, Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος Υδραυλικών Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος Παλαιμάχων Πολεμιστών Κορέας-Παράρτημα Νομού  Ηλείας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνος -Παράρτημα Νομού Ηλείας, Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρισίων «Τα Μακρίσια», Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)-Παράρτημα Νομού Ηλείας, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού (Ε.Α.Α.Ν.)-Παράρτημα Νομού Ηλείας, Όμιλος Φίλων Μακεδονίας Αμαλιάδος, Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Νομού Ηλείας (που περιλαμβάνει τους εξής Συλλόγους: Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας, Εμπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Βαρθολομιού, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γαστούνης, Σύλλογος Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Ζαχάρως, Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Κάστρου-Κυλλήνης, Σύλλογος Επαγγελματιών Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη», Εμπορικός Σύλλογος Κατακόλου «Η Ενότητα», Εμπορικός Σύλλογος Κρέστενας, Εμπορικός Σύλλογος Λεχαινών, Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Εμπορικός Βιοτεχνικός Σύλλογος Τραγανού), Σύλλογος φίλων παραδοσιακού τραγουδιού «Ο Μοριάς»Αμαλιάδος, Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Ηλείας «Η Αναγέννηση», Σύλλογος Ιεροψαλτών Νομού Ηλείας, Σύλλογος Παραπληγικών –Κινητικά αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου, Συνεταιρισμός ΤΑΞΙ Πύργου «Ολυμπιακή Ένωση», Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου Δήμου Ήλιδας, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ηλείας, Παλαιστικός Σύλλογος Πύργου «Τιτάν».  

Share