Τ. Αντωνακόπουλος: "Τι κάνουμε, τι θέλουμε, τι θα γίνει" - "Μηνύματα σε ...θύλακες και αντιδρούντες"

Κυρ, 08/30/2020 - 19:02

Συνέντευξη Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου (με αφορμή ένα χρόνο της νέας δημοτικής αρχής) 

- Την 1η Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως δήμαρχος. Πόσο ικανοποιήμενος νιώθετε από τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής έως σήμερα; Θεωρείτε ότι έχει δoθεί το στίγμα της (Δημοτικής Αρχής), μέσα σε αυτό τον πρώτο χρόνο δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που έχει επιφέρει η επιδημία του Covid 19;
 
Για την ακρίβεια είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες και ας μην ξεχνάμε ότι και ο πολιτικός χρόνος σταμάτησε για αρκετούς μήνες λόγω των μέτρων. Δεν είναι μία χρονιά σαν όλες τις άλλες έτσι και τα πράγματα δεν έχουν επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Τα προβλήματα στη δημόσια διοίκηση, που αποδυναμώθηκε εντελώς κι έφτασε σε μηδενική βάση, πρέπει να τα λάβουν όλοι υπόψη - και εμείς και οι άλλοι - όσοι θέλουν να έχουν κρίση προκειμένου να είναι αντικειμενική. Ειδάλλως υποδεικνύουν μία υποκειμενική προκατάληψη όταν συγκρίνουν τη χρονιά που πέρασε με κάποια συνηθισμένη χρόνια.
Εμείς παρόλα αυτά μπορέσαμε να κάνουμε θεαματικά πράγματα όπως την live μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου κάτι που δεν συνέβαινε πρίν. Αν ήταν απλό γιατί δεν συνέβαινε πριν; Είναι πολύ απλό, πλέον, μέσω των social media να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γιατί αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίζουν τις τοποθετήσεις, τις απόψεις, αλλά και τις ικανότητες των αιρετών που έχουν ψηφίσει.
Επίσης σε επίπεδο ύφους εξουσίας άλλαξαν πολύ τα πράγματα… ένα παράδειγμα είναι η καθιέρωση της ημέρας του πολίτη, κάθε Τετάρτη στο δημαρχείο, χώρο στον οποίο ο δήμαρχος βρίσκεται πάνω από 12 ώρες καθημερινά, ενώ αξιοποιήσαμε όλο το θεσμικό Πλαίσιο για τον ορισμό άμισθων αντιδημάρχων κι έχουμε κάνει συσκέψεις με ολομέλειες προέδρων στους πρώην Καποδιστριακούς δήμους.
Είμαστε μπροστά στα προβλήματα με όρους κοινωνίας και συλλογικής δράσης. ‘Ετσι προωθούμε την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων με μία άλλη λογική και όχι με αυτή της ...γραβάτοφανούς ελίτ η οποία “έλυνε” τα προβλήματα τόσα χρόνια με φωτογραφήσεις υπουργών. Αυτό το μοντέλο έχει αποτύχει τραγικά και έχει φέρει τον Πύργο στην τελευταία θέση ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα.
Από τα μεγάλα θέματα που μας απείλησαν ήταν αυτό του επικείμενης δημιουργίας hot – spot στο Επιτάλιο όπου έγινε μεγάλη κινητοποίηση. Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές, άλλοι όμως ήταν τραγικά ασυνεπείς λέγοντας να πάρουμε το 1% που μας αναλογεί -και αυτό είναι καταγεγραμμένο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου- κι όταν αποτρέψαμε τη δημιουργία του hot-spot και ήρθε η ώρα για να πάρουμε μία δομή με 50 μητέρες και 30 παιδιά, όπως έχει κάνει και η Μητρόπολη στην Φιλοθέη, υιοθέτησαν ρητορική ακροδεξιάς ενώ κατά τα λοιπά παριστάνουν τους προοδευτικούς. Η υποκρισία στον Πύργο κάποιες φορές ξεπερνά κάθε όριο και της πιο αρρωστημένης φαντασίας. Με νοοτροπίες του στυλ «το φραγκάκι μου και ας καεί ο κόσμος όλος» έχει καταστραφεί η πόλη που βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα.
Η τσιμεντοποίηση ολόκληρης της πόλης όπου δίνονταν συντελεστές δόμησης σε ακατάλληλα σημεία, όπως το Λάπατο ή η Αγκινάρα, χωρίς να συνοδεύονται από τα απαραίτητα αποχετευτικά έργα ήταν μία τραγωδία για την πόλη. Οι άνθρωποι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεψαν για να γίνουν οι ίδιοι οικονομικά ισχυροί. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι ευκαιρία από τη θέση του δήμαρχου να ακουστούν αυτές οι αλήθειες και οι πολίτες να μπορούν να αποφασίσουν με ποιους θέλουν να πάνε… Να μιλάμε ευθέως λοιπόν γιατί υπάρχουν και αυτοί που έρχονται και λένε ότι θα αλλάξει ο Πύργος μέσα σε έξι μήνες. Αυτοί είναι είτε χρήσιμοι ηλίθιοι, είτε προβοκάτορες. Μιλάμε για μία πόλη που επί 40 χρόνια κάποιοι κατέστρεφαν και απομυζούσαν…
 
- Στη χώρα μας ο κόσμος, οι πολίτες, έχουν συνηθίσει να ακούνε και να πιστεύουν μεγάλοσχήμα λόγια… πιστεύετε ότι αυτή η αντίληψη έχει αλλάξει;
 
Θεωρώ ότι έχει αλλάξει. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που οι πολίτες ήρθαν μαζί μας στις εκλογές. Δημιουργήσαμε ένα κίνημα ανατροπής και αλλαγής νοοτροπίας και επιμένουμε σε ζητήματα πολιτισμικά, κοινωνικά, αθλητικά κ.α.
 
«Λόγω Covid-19 δεν μπορέσαμε να κάνουμε ούτε τα μισά από αυτά που θέλαμε»
 
- Το δικό σας προσωπικό στοίχημα ως δήμαρχος θεωρείτε ότι το έχετε κερδίσει;
 
Πιστεύω ότι το έχω καταφέρει… είμαι ικανοποιημένος μέσα στις συνθήκες στις οποίες διανύουμε γιατί θα πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε ούτε τα μισά από αυτά που θέλαμε λόγω των συγκεκριμένων συνθηκών.
Αυτό που κάναμε είναι ότι ξεβρωμίσαμε την πόλη. Μέχρι να μας περιορίσει ο κορονοιος ζωντάνεψαμε την κοινωνία της πόλης, αλλάξαμε την ψυχολογία του κόσμου. Τις Απόκριες διοργανώσαμε μία μεγάλη παρέλαση με σχεδόν 15 χιλιάδες κόσμου να συμμετέχουν. Τα περασμένα Χριστούγεννα διοργανώσαμε το «Μαγικό εργοστάσιο» στο παρκο Ξυστρη με χιλιάδες επισκέπτες.
Εφαρμόσαμε εκδημοκρατισμό στη λειτουργία του Δημαρχείου, προχωρήσαμε σε εκπόνηση αρκετών μελετών ενώ έρχεται και το έργο στην κεντρική πλατεία του Πύργου που θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η πόλη. Ουσιαστικά πρόκειται για την αποκατάσταση του λόφου του Επαρχείου και τα προβλήματα στατικότητας που αντιμετώπιζε. Καθαρίσαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το παραλιακό μέτωπο και την παραλία του Κατακόλου.
Εκτελέστηκαν έργα όπως η ασφαλτόστρωση της Ρήγα Φεραίου, κατασκευάζουμε δρόμους στο δήμο Ωλένης, ενώ συνεχίζονται έργα μέσα στην πόλη του Πύργου όπως είναι η ανάπλαση της πλατείας Ανδριάρα και κοντινών οδών. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουν κι άλλα έργα όπως η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου, της πλατείας Νικάκη, της Κολοκοτρώνη και πέριξ οδών ενώ έχουν ενταχθεί και έργα όπως η ανάπλαση της Καταρραχίου και παρεμβάσεις στις ειόδους της πόλης σε Αλφειού και Πατρών. Επίσης στην ΔΕΥΑ Πύργου γίνεται τεράστια δουλειά.
 
- Σε αυτό τον πρώτο χρόνο της θητείας σας έχετε κάνει κάποια λάθη ή αστοχίες;
 
Υπάρχει το αξίωμα που λέει ότι όταν κάνεις πολλά πράγματα κάπου θα κάνεις και λάθη. Γενικότερα αυτό θα κριθεί στην πορεία όπου υπάρχουν φορές που αναθεωρούμε την άποψή μας ή μια επιλογή μας. Αυτό σημαίνει και Δημοκρατία διότι αν νομίζεις ότι όλα τα κάνεις σωστά τότε δεν είσαι δημοκρατικός πολίτης.
 
- Παραμένει η καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών ο βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής;
 
Για να έχεις καλύτερη καθημερινότητα θα πρέπει να μην πετάς τη σακούλα με τα απορρίμματα όπου θέλεις… όσο και να μαζέψει υπηρεσία καθαριότητας αν εσύ με το αυτοκίνητό σου πας στην Κατακόλου και το πετάς όπου να 'ναι στο χωράφι, τι θα κάνουμε; Θα φτιάξουμε μία υπηρεσία που θα κυνηγάει τον κάθε ανάγωγο να μην πετάξει τη σακούλα στο χωράφι; Ξέρω ότι δεν είναι πολλοί αυτοί… είναι λίγοι! Η ζημιά που κάνουν όμως είναι μεγάλη. Πρέπει να υπάρξει αποτροπιασμός και δημόσια καταδίκη αυτών των λίγων και των συμπεριφορών τους. Πρέπει να τους απομονώσουμε, τα πρόστιμα μπορούν να περιορίσουν το φαινόμενο, είναι μία κάποια λύση. Όμως είναι θέμα νοοτροπίας και σε αυτό έχουμε θέμα… υπάρχει κακή νοοτροπία. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι… ας μην πετάμε απορρίμματα όπου να `ναι, μην πετάμε τις γόπες στην πλατεία, μην παρατάμε τα σκυλάκια μας και δημιουργούμε νέα αδέσποτα.
Το νοσοκομείο του Πύργου είναι ένα πολύ μεγάλο ζητήμα για την πόλη όπου αυτό που γίνεται είναι απαράδεκτο. Δείτε τι σύμβαίνει τώρα με το δεύτερο κύμα του κορωνοιού όπου όλοι πλέον στρέφονται στο νοσοκομείο του Πύργου. Εδώ καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι κάτι ανάλογο με το ανέκδοτο που λέει ότι είσαι άθεος μέχρι να πέσει το αεροπλάνο που αρχίζεις και επικαλείσαι το Θεό… τώρα που νιώθουν όλοι ότι απειλούνται λένε πάμε στο νοσοκομείο του Πύργου. Η κυβέρνηση όμως δεν έδωσε και δεν δίνει τους τρεις παθολόγους, τον έναν διευθυντή, για να κάνουμε μία σοβαρή παθολογική κλινική…
 
- Ποιος είναι ο λόγος, κατά τη γνώμη σας, που συμβαίνει αυτό;
 
Δεν το ξέρω, ας απαντήσουν και κυβερνητικοί βουλευτές για αυτό…
 
- Θεωρείται ότι για την Ηλεία υπάρχει κυβερνητική απραξία;
 
Δεν ξέρω αν είναι απραξία, αν είναι συνειδητή επιλογή. Μπορεί να είναι και ένα έλλειμμα πολιτικής παρέμβασης, πολιτικής έκφρασης προς το Κέντρο. Για τα βασικά προβλημάτων του τόπου, όμως, βραχίονας της πληροφόρησης είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές. Αυτό θα πρέπει να το δούμε όπως θα πρέπει να δούμε και τη λογική με την οποία πολιτευόμαστε σε ένα τόπο. Συμβαίνει με τη λογική του σε πόσα τραπέζια θα πάμε; Μπορεί να είναι αυτό κριτήριο πολιτικής επίδοσης; Οι πράξεις και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν το επίπεδο και εδώ υπάρχει ένα έλλειμμα φοβερό… ας ψάξει οποιος θέλει να δει πότε έγιναν έργα όπως το νοσοκομείο του Πύργου, το Αρχαιολογικό μουσείο, πότε ξεκίνησε το λιμάνι του Κατακόλου να γίνεται;
Και μιας και αναφερθήκαμε στο λιμάνι υπάρχει μια κωμικοτραγική, θα έλεγα, εξέλιξη που θα σας την αναφέρω αποκλειστικά. Η Κυβέρνηση με έγγραφο της ζητάει από εμάς και άλλους φορείς αν θέλουμε να γίνει το έργο της ανάπλασης…
 
- Τι σημαίνει αυτό; Αφού το συγκεκριμένο έργο έχει εξαγγελθεί και οι μέχρι τώρα πληροφορίες έλεγαν ότι μέσα στο ερχόμενο Φθινόπωρο θα ξεκινούσαν οι εργασίες…
 
Δεν ξέρω… Mας ρωτούν «θέλετε να γίνει το έργο;»… Ζούμε σε μια χώρα με τέτοιες τραγικότητες. Κάποιος που είναι άσχετος ή εξυπηρετεί κάτι άλλο έστειλε το έγγραφο… Το έχω πεί και πάλι, ο μεγάλος καταστροφέας της χώρας είναι το ελληνικο Δημόσιο. Μας ρωτά όλα τα θέματα για το έργο και μετά ρωτά «θέλετε να γίνει το έργο; Εμποδίζει το έργο;»… γιατί γίνονται αυτά τα ερωτήματα; Ο παραλογισμός του γραφειοκράτη έχει υιοθετηθεί ως επίσημη πολιτική θεωρία στη χώρα. Μπορει να πρόκειται και για αστοχία ενός υπαλλήλου, εκφράζει όμως το Κράτος.
Το έργο είναι μεγάλο, η κρουαζιέρα είναι μεγάλη οικονομική παράμετρος είναι όμως τεράστιος ο κίνδυνος να εναποθέτεις όλο σου το βάρος στον Τουρισμό. Έχουμε χάσει απλές λογικές σε αυτόν τον Καπιταλισμό που ζούμε. Πρέπει να έχεις μια αυτάρκεια διατροφική ως χώρα κάτι που έχουμε χάσει… ποντάραμε όλα τα λεφτά μας στον Τουρισμό και έρχεται μια πανδημία και αλλάζουν άρδην τα πράγματα.
 
- Σε τοπικό επίπεδο, σε επίπεδο Δήμου, έχουμε δυνατότητα να αλλάξουμε την κατάσταση;
 
Εμεις δεν μπορούμε να αλλάξουμε το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας μας. Επίσης δεν μπορείς ν` αλλάξεις τον τρόπο που γίνονται τα δημόσια έργα. Μπορούμε να κάνουμε ότι κάναμε ως Δήμος στο ξεκίνημα της πανδημίας που είμασταν οι πρώτοι, σε όλη τη χώρα, που λάβαμε προληπτικά μέτρα. Κι αυτό όμως δεν μπορεί ν` ανατρέψει τα δεδομένα που δημιουργούνται στη συνέχεια από αυτήν. Η μισή επιχειρηματικότητα σχεδόν στην περιοχή μας αφορά στην εστίαση, μια ευαίσθητη και μη σταθερή μορφή ανάπτυξης. Ο αγροτικός τομέας βούλιαξε και λόγω κακοδιαχείρισης.
Επίσης στην περιοχή μας έχει κυριαρχήσει η λογική ότι κάνω μια δουλειά για να πάρω τα λεφτά, τις επιδοτήσεις… στους νεότερους όχι αλλά σε κάποιους δε φεύγει από το μυαλό τους αυτή η λογική. Είμαστε σε ένα ξεκίνημα ν` αλλάξουν τα μυαλά αλλά είναι δύσκολο. Ακολουθούνται πρακτικές ξεπερασμένες.
 
- Όσον αφορά την επόμενη χρονιά, ποιοι είναι οι στόχοι και ποιός ο πρόγραμματισμός από πλευράς δήμου;
 
Βρήκαμε ένα δήμο χωρίς μελέτες, χωρίς τίποτα, τα έργα που εκτελούνταν ήταν ελάχιστα απορροφητικότητα μηδέν, μελέτες μηδέν! Αυτή ήταν η διοίκηση και πολλοί ήταν ευχαριστημένη από αυτό. Αυτή τη στιγμή εκπονούνται πολλές μελέτες αφομοίωσης της ψηφιακής οικονομίας στην τοπική πραγματικότητα. Πρέπει να εντάξουμε τις νέες τεχνολογίες στο πρόγραμμα μας γιατί χωρίς αυτές δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πλέον. Επίσης σε σχέση με τα ενεργειακά πρέπει να πάμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το αναπτυξιακό μοντέλο του Πύργου ανήκει στο απώτερο παρελθόν. Δυστυχώς προηγούμενες Διοικήσεις έφτιαξαν και εγκατέλειψαν ένα Ποτόκι, ένα Κούβελο, το πάρκο Ξυστρή ταλαιπωρήθηκε τόσα χρόνια για να πάρει μπροστά. Την λαϊκή αγορά δεν την πηγαίναν εκεί κι εμείς την πήγαμε. Το παλιό νοσοκομείο το είχαν παρατήσει και εμείς που ανακοινώσαμε ότι φεύγει σε λίγες μέρες από εκεί η υπηρεσία καθαριότητας και ο όρχος οχημάτων, εκδηλώθηκε τώρα η ευαισθησία ορισμένων που πήγαν στον Εισαγγελέα… τόσα χρόνια τι έκαναν;
Θα κερδίσω τη μάχη με τους καρεκλοκένταυρους…
 
- Με όλα όσα αναφέρατε πόσο δύσκολη γίνεται η καθημερινότητα σας στο Λάτσειο;
 
Ακόμα και μέσα στο δημαρχείο υπάρχουν θύλακες γραφειοκρατικής ανοησίας που καταστρέφουν την πόλη. Κονταροχτυπιόμαστε χάρις στην λογική ορισμένων καρεκλοκένταυρων που ταλαιπωρούν την κοινωνία και πανηγυρίζουν γι` αυτό!
 
- Την μάχη στην οποία αναφέρεστε πιστεύεται ότι μπορείτε να την κερδίσετε;
 
Ναι. Eίμαι ...ξεροκέφαλος και θα την κερδίσω! Ήδη έχουν φοβηθεί κάποιοι. Αυτοί είχαν επιβάλλει στην προηγούμενη, αδύναμη, Διοικηση, να έχει απορροφησει μόνο 500.000 ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια. Αυτοί δεν άφηναν τον προηγούμενο δήμαρχο να κάνει έργα. Βγήκε πλεόνασμα στο δήμο οκτώ εκατομμυρίων… τι είναι ο δήμος, τράπεζα; Ο δήμος πρέπει να κάνει έργα! Σε μια τοπική οικονομία κατεστραμμένη δεν αφήναν να πέσουν λεφτά. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά και το επείγον των έργων. Παράδειγμα η εργολαβία του 1,5 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία που θέλουμε να ξεκινήσουν οι εργολάβοι τον Οκτώβριο για να προλάβουμε τη χρονιά. Κι έχουν αρχίσει κάποιοι που είχαν μάθει αλλιώς στο παρελθόν να φωνάζουν… νομίζουν ότι όλοι είναι κλέφτες. Αυτοί βγαίνουν και φωνάζουν για το δημόσιο χρήμα σε εμάς. Θα το αλλάξουμε αυτό με χτύπημα και αγώνα. Συγκρουόμαστε με αυτές τις νοοτροπίες που εκφράζουν συγκεριμένα πρόσωπα με συγκεριμένες τακτικές και ταυτότητα στην πόλη. Άνθρωποι που πλουτίζουν και η πόλη φτωχαίνει και μένει χαμηλά. Ο κόσμος θέλει άλλο ύφος πολιτικής… δυο εκδηλώσεις κάναμε και βγήκαν χιλιάδες στους δρόμους. Ήταν εγκλωβισμένος ο κόσμος από ψευτοπαράγοντες και αεριτζηδες… αυτό θα σταματήσει να συμβαίνει!
Εμεις προσπαθούμε να απορροφησουμε τα χρήματα των αναπτυξιακών προγραμμάτων που υπάρχουν και για να συμβεί αυτό το πρώτο εμπόδιο είναι η γραφειοκρατική ακαμψία. Συγκρουόμαστε με τους θύλακες γραφειοκρατικής αντίστασης που βρήκαμε. Στέλνω ένα μήνυμα πως όποιος, στο δημαρχείο, δεν θέλει να δουλέψει δεν θα φύγει απλά, θα πάει στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενος για υπονόμευση και εσκεμμένη καθυστέρηση απορροφητικότητας πόρων. Η αμέλεια και η σκόπιμη καθυστέρηση είναι αδίκημα. Δεν μπορεί να δημοπρατούνται τα έργα και να λέμε μετάυπήρχε λάθος και να περνά ο καιρός και να μην γίνεται τίποτα. Αν τώρα είχαμε πέντε εργολαβίες ύψους πέντε εκατ. ευρώ να εκετελούνται δεν θα δούλευαν 200 άνθρωποι και μερικές επιχειρήσεις. Τηρούμε παντού τη νομιμότητα, όχι όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας ή όπως ορίζει το συμφέρον του. Παντού νομίμότητα, προτεραιότητα στις τοπικές επιχειρήσεις αλλά… τα έργα δεν γίνονται για να κονομήσουν οι επιχειρηματιες. Γίνονται για να παραδοθούν προς χρήση έγκαιρα, με ασφάλεια και με ποιότητα. Αν κάποιοι μπορούν να κάνουν έργο με όλα τα παραπάνω το έχουν αποδείξει και το ξέρουμε… ξέρουμε επίσης εδώ στο δημαρχέιο πόσοι δεν έχουν την δυαντότητα να αυτοχρηματοδοτησουν έργα και ζητούν συνέχεια αναβολές, μπαίνοντας σε ένα έργο και βγαίνοντας μετά από πέντε χρόνια! Για να κάνουν ένα εργάκι των 300.000 ευρώ… Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ζήτησαν εδώ και τώρα να γίνει το έργο της αγροτικής οδοποιίας γιατί θέλουν να ξεκινήσει και να γίνει σίγουρα. Επιλέγουμε να γίνει το έργο όπως πρέπει και την ώρα που πρέπει και να πέσουν περισσότερα χρήματα στην τοπική οικονομία. Και θυμίζω την περίπτωση του νέου σχολείου στο Καράτουλα που με 62% έκπτωση δεν έχει παραδοθεί εδώ και 10 χρόνια…
Σε αυτούς που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στα Δικαστήρια για κακουργήματα αλλά τολμούν και μας κουνάνε το δάκτυλο έχω να πω το εξής: Όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Και το δείχνει αυτό η διαδρομή μας, η πολιτική, η κοινωνική, και το αποδυκνείουν οι καταθέσεις μας στις τραπεζες και το προσωπικό μας Κτηματολόγιο…
 
- Να περιμένουμε κάποιες αλλαγές-μετακινήσεις-νέες αρμοδιότητες και νέα πρόσωπα που θα επιφέρουν ταχύτερο ρυθμό υλοποιήσης του έργου της Δημοτικής Αρχής;
 
Θα κάνουμε αλλαγές βέβαια. Η αλλαγή είναι κάτι προς το καλύτερο. Προόδος χωρίς αλλαγή δεν υπάρχει ειδάλλως θα είχαμε μείνει εκεί που ξεκινήσαμε. Πρέπει να κάνεις αλλαγές σημειακές ή στρατηγικές.
 
(πηγή - Εφημ. "Πατρίς")
Share