«Θησαυρός» η ακίνητη περιουσία των Ταμείων - Πώς θα αξιοποιηθεί

vodafone pirgou

Αποτελεί τον «θησαυρό» της Κοινωνικής Ασφάλισης και όμως ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε.. Ο λόγος είναι για την ακίνητη περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων, που απαρτίζεται από 1120 διαμερίσματα, ιδιόκτητα κτίρια και οικόπεδα και σε πρώτη φάση, μια πρόχειρη αποτίμηση, «βγάζει» εμπορική αξία έως 3,5 δισ. ευρώ.

Ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για το θέμα από τον Γενικό Γραμματέα Εργασίας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη, έχει καταγράψει συνολικά το 49% των παραπάνω ακινήτων (560) ότι είναι αναξιοποίητα και βιώνουν συνθήκες εγκατάλειψης. Υπάρχουν επίσης άλλα 340 ή το 39% του συνόλου που έχουν παραχωρηθεί για ενοικίαση, ενώ μισθωμένα είναι 160 ακίνητα (15%) και προς ιδιόχρηση είναι άλλα 60 ή το 7% του συνόλου.

Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να προωθήσει διαγωνισμό έτσι ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να επιλεχθούν εκείνοι οι πιστοποιημένοι εκτιμητές οι οποίοι θα προσδιορίσουν οριστικά και αμετάκλητα την αξία των ακινήτων που σήμερα βρίσκονται υπό τον ΕΦΚΑ, αλλά και εκείνων που πρόκειται να υπαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

 

dikaiologitika.gr

Share