Ποδόσφαιρο: Τι ισχύει για το “Πότε” και με “Ποιούς” αγώνες επαναρχίζουν οι Τοπικές Κατηγορίες

Σάβ, 03/07/2020 - 15:57

Αρχικά, τι ισχύει συνοπτικά για τα χρονικά διαστήματα, με βάση τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για Α θ λ η τ ι κ έ ς εκδηλώσεις – δραστηριότητες για τους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Ζακύνθου:

* KAMIA αθλητική δραστηριότητα ε ν τ ό ς  Νομού μέχρι τη συμπλήρωση δυο εβδομάδων από τις 5/3 κι έπειτα.

* Και διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών όπου μετάσχει ομάδα (Νομού) ε κ τ ό ς  του Νομού μέχρι νεωτέρας. 

Δηλαδή, για την περίπτωση εδώ, ισχύει ήδη η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 15906 ΦΕΚ 723/Β/6-3-2020
"
Επιβολή του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου, για το χρονικό διάστημα από 7-3-2020 έως και 18-3-2020".

Οπότε εδώ, δεν είναι για παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά για γενικότερη αναβολή όλων των αγώνων εντός των περιοχών.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ως και τις 18/3 δεν επιτρέπεται διεξαγωγή. Εκτός και μεσολαβήσει νεότερη απόφαση ή άλλη οδηγία κ.τ.λ., του Υπουργείου.

Το ίδιο διάστημα ισχύει άλλωστε για το κλείσιμο των σχολείων, κ.τ.λ. 

Αναφορικά τώρα με τους αγώνες που επαναρχίζει ένα πρωτάθλημα μετά από διακοπή του για οποιοδήποτε λόγο, με βάση τι προβλέπει ο νυν ΚΑΠ: “όταν βρισκόμαστε στον β' γύρο συνεχίζεται από εκεί που σταμάτησε” (ενώ στον α' γύρο, συνεχίζεται με εκείνη που είναι να γίνει προσεχώς και μπροστά ημερολογιακά).

Δηλαδή, η Α1 και η Α2 κατηγορία θα κληθούν να συνεχιστούν με διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής (αυτής που θα γινόταν το Σ/Κ 7,8/3).

Ενώ στη Β' έτσι κι αλλιώς, αυτή που απομένει είναι η τελευταία (της κανονικής περιόδου, αφού οι δυο πρώτοι κάθε Ομίλου θα έχουν μετά να αγωνιστούν σε Πλέι οφ ανόδου).

Share