Β' Ηλείας: Πως διαμορφώνεται η εικόνα – Οι ομάδες – Τι αποφασίζει η ΕΠΣΗ

Τρί, 09/10/2019 - 21:28

Μετά την πρόσφατη απόφαση από την ΕΠΣΗ για συγχώνευση της Β' με την Γ' κατηγορία, είτε λόγω του διαφαινόμενου σαφώς μικρού αριθμού σωματείων που θα δήλωναν στην Γ' κατηγορία, είτε λόγω που έχουν γίνει λιγότερες και οι διαθέσιμες ομάδες για τη Β' κατηγορία μετά από αποσύρσεις κι από καλύψεις κενών παραπάνω κ.τ.λ., η τελευταία εκκρεμότητα που έχει απομείνει είναι η τελική σύνθεση της. Για να προκύψει οριστικά κι ο τρόπος διεξαγωγής

Η νέα κατηγορία λοιπόν, που θα ονομάζεται Β' κατηγορία, θα είναι πλέον αυτή η τελευταία στη σειρά.

- Μάλιστα, η ΕΠΣΗ δεν έχει πρόβλεψη επαναφοράς της Γ' κατηγορίας, ούτε για την μεταπροσεχή σεζόν 2020-2021 (έχουμε ήδη κάνει σχετική αναφορά και σε προηγούμενα ρεπορτάζ). Οπότε, με βάση αυτό, δεν θα υπάρχει και ...υποβιβασμός στο νέο αυτό πρωτάθλημα. Μια εξέλιξη που τελικά "ώθησε" τουλάχιστον τρεις ...αμφιταλαντευόμενες ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή τελικά, ώστε να πάρουν μέρος!

Αυτή τη στιγμή, τυπικά, δικαίωμα συμμετοχής στη νέα Β' κατηγορία έχουν οι εξής 34 ομάδες:  

1. Α.Ο. ΑΠΟΛΛΩΝ Ν ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
2. Π.Α.Ο. ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ Ο Π.Α.Ο.Κ.
3. Α.Π.Σ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ «Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ»
4. Α.Ο. ΑΡΗΣ ΛΑΝΘΙΟΥ
5. Π.Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΚΡIΣΙΩΝ 2016
6. Α.Ο. ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ «Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ»
7. ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ ΩΛΕΝΗΣ Α.Ο.
8. Α.Σ ΑΙΟΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
9. Α.Ο. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
10.Α.Σ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΗΛΙΔΑΣ ΙΦΙΤΟΣ
11.Α.Π.Σ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
12. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ Α.Ο.
13. Α.Σ. ΜΥΡΣΙΝΑΙΚΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
14. Α.Ο. ΚΑΣΤΡΟΥ «Α.Ο.Κ.»
15. Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΡΔΑΜΑ
16. Α.Ε. ΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ
17. Α.Ο. ΧΑΒΑΡΙΟΥ
18. ΠΗΝΕΙΑΚΟΣ Α.Ο.
19. Α.Π.Σ. ΒΡΟΧΙΤΣΑΣ ΑΦΟΒΟΣ
20. Α.Π.Ο. ΑΜΑΛΙΑΔΑ 2008
21. Α.Σ. ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
22. ΝΕΟΣ ΑΡΗΣ ΣΤΡΕΦΙΟΥ 2017
23. Α.Π.Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ
24. Α.Ο. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
25. Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΛΠΟΧΩΡΙΟΥ
26. Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ
27. Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
28. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΙΛΑ Β.Φ.Κ.
29. Α.Σ. ΣΩΣΤΙΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
30. Α.Ο. ΔΟΞΑ ΕΛΑΙΩΝΑ
31. Α.Ο. ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ
32. Α.Ο. ΕΝΙΠΕΥΣ ΛΑΤΖΟΙΟΥ
33. Α.Ο. ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
34. Α.Ο. ΜΥΡΤΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

- Οι παραπάνω πάντως, μόνο στα ...χαρτιά είναι 34, αφού: Για τουλάχιστον επτά ομάδες, είναι οριστική η μη συμμετοχή. Τις εξής: Αναγέννηση Μακρισίων, Φίλιππος Ανδραβίδας, Ενιπέας Λατζοίου, Ολυμπιακός Μυρτιάς, Ολυμπιακός Λαμπετίου Πύργου, Κένταυρος Μαγούλας, Ατρόμητος Καβασίλων. Για τις οποίες μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης 10/9 έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα λάβουν μέρος πουθενά.

- Από κει και πέρα: Για τουλάχιστον άλλη μια, τον Κεραυνό Χειμαδιού, δεν υπάρχει ακόμα κάτι οριστικό αφού μέχρι το ίδιο χρονικό σημείο δεν έχει κάνει δήλωση συμμετοχής. Και για άλλες δυο τουλάχιστον δεν υπάρχει ακόμα ασφαλής-οριστική πληροφόρηση (αν και πιθανολογείται ότι τελικά θα ...υπάρχουν).

- Επίσης, στην τελική εικόνα θα υπάρχει η πρόσθεση δυο ομάδων, είτε νέας, είτε που επανασυστήνεται. Σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει η ομάδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ (αρχικά, για τεχνικούς - διαδικαστικούς λόγους, θα παίξει με το καταστατικό του Ατρόμητου Λαστείκων), και η επάνοδος του ΠΗΓΑΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.

Από την ΕΠΣΗ υπάρχει ακόμα «σιωπηλή» παράταση για την υποβολή όσων δηλώσεων δεν έχουν ακόμα υποβληθεί (που τυπικά περιλαμβάνει και τις αμέσως προσεχείς μέρες, ακριβώς πριν την κλήρωση όλων των πρωταθλημάτων που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα 16/9)!

* Τέλος, υπενθυμίζεται πως η ΕΠΣ έχει αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωση της, πως, ο τρόπος διεξαγωγής του προσεχούς πρωταθλήματος Β' κατηγορίας 2019-2020 θα αποφασιστεί μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής. Κατά τις ως τώρα εξακριβωμένες πληροφορίες, αν είναι 30 (τουλάχιστον) οι ομάδες αναμένεται να γίνει σε τρεις ομίλους (των δέκα ο καθένας), κι αν είναι λιγότερες τότε σε δυο ομίλους.

Share