Β' Ηλείας: ΠΟΣΕΣ ομάδες (και ΠΩΣ) ανεβαίνουν στην Α2 και πέφτουν στη Γ'

Παρ, 11/02/2018 - 20:38

Μέσα από την προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων προβλέπονται μεταξύ άλλων τα σημεία που αφορούν τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό στις Κατηγορίες, όπου για την τρέχουσα Β' Κατηγορία αναφέρονται ως εξής:

Προβιβασμός

Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες play off με τη συμμετοχή των τριών (3) πρώτων σωματείων κάθε ομίλου του βαθμολογικού πίνακα, σε έναν (1) όμιλο ως εξής:

Οι έξι (6) αυτές ομάδες μετά από δημόσια κλήρωση θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους με την παρακάτω βαθμολογία:

Η πρώτη (1η) ομάδα κάθε ομίλου με εφτά (7) βαθμούς

Η δεύτερη (2η) ομάδα κάθε ομίλου με τρεις (3) βαθμούς

Η τρίτη (3η) ομάδα κάθε ομίλου με μηδέν (0) βαθμούς

Σε περίπτωση που μετά τους αγώνες play offs υπάρχει ισοβαθμία μεταξύ δύο (2) ή περισσοτέρων ομάδων εφόσον οι ομάδες που ισοβαθμούν προέρχονται από τον ίδιο όμιλο ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων. Σε ισοβαθμία ομάδων που προέρχονται από διαφορετικό όμιλο θα διεξάγεται αγώνας κατάταξης με παράταση και πέναλτυ εφόσον χρειαστούν.

Προβιβάζονται από την Β' κατηγορία στην Α2  το ελάχιστο δύο (2) και το ανώτερο τρία (3) σωματεία. Ο ακριβής αριθμός καθορίζεται ανάλογα και με τους υποβιβασμούς στις ανώτερες κατηγορίες (από ηλειακών ομάδων Γ' Εθνικής και μετά, κ.τ.λ.) 

Υποβιβασμός

Υποβιβάζονται στη Γ' κατηγορία τα τρία (3) τελευταία σωματεία στον βαθμολογικό πίνακα κάθε ομίλου ως εξής:

Οι δύο (2) τελευταίοι του κάθε ομίλου υποβιβάζονται απευθείας και για την άλλη μία θέση από κάθε όμιλο θα πραγματοποιείται σειρά play out με δυο αγώνες το λιγότερο και τρεις το περισσότερο, μεταξύ του τρίτου από το τέλος βαθμολογικά σωματείου και της αμέσως ανώτερης βαθμολογικά ομάδας εφόσον η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε αντίθετη περίπτωση η δέκατη (10η) ομάδα υποβιβάζεται απευθείας.

* * * Όροι διεξαγωγής αγώνων υποβιβασμού (play out) ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σε όλες τις κατηγορίες Α1, Α2 και Β’, υπενθυμίζεται, ισχύουν τα εξής: Ο πρώτος (1ος) αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με την καλύτερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος (2ος) αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με την μικρότερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και εφόσον χρειαστεί τρίτος (3ος) αγώνας αυτός θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με την καλύτερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η πρώτη (1η) ομάδα χρειάζεται τέσσερις (4) βαθμούς ή τρεις (3) ισοπαλίες και η δεύτερη (2η ομάδα) πέντε (5) βαθμούς για την αποφυγή του υποβιβασμού

Share