Βόμβα στα θεμέλια της τοπικής αγροτικής οικονομίας η καταστροφή στην παραγωγή ελαιολάδου! - Οξύτητα από 4.5% έως και 10% μηδενίζει το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών!

Παρ, 11/09/2018 - 21:02

 

Βόμβα στα θεμέλια της τοπικής αγροτικής οικονομίας αποτελεί η φετινή χρονιά στην παραγωγή του ελαιολάδου.

Οι αγρότες μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή, αφού λόγω του δάκου, τα οξέα στο ελαιόλαδο κινούνται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα κάνοντας αδύνατη την κατανάλωσή του.

Η οξύτητα επι της εκατό κινείται από το 4.5% έως και το 10% αποτρέποντας μ’αυτό τον τρόπο και επόμενους παραγωγούς να συλλέξουν καν τη σοδειά τους.

Η καταστροφή στην παραγωγή ελαιολάδου τη φετινή χρονιά, είναι συνολική.

Πρόκειται για μια από τις χειρότερες χρονιές των (αρκετών) τελευταίων χρόνων...

Οι ζημιές οφείλονται, χωρίς αμφιβολία, και σε ακραίες και ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν μπορούσαν να προβλεφθούν ούτε και να ανατραπούν.

Το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών, θα υποστεί σημαντική μείωση,με σοβαρές επιπτώσεις σε όλη την περιοχή,κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς την βοήθεια της πολιτείας.

Χρειάζεται άμεσα να διερευνηθεί και εκτιμηθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης το μέγεθος της ζημιάς στην παραγωγή και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για χορήγηση αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, τον φυσικό ασφαλιστικό φορέα της αγροτικής παραγωγής.

Η ζημιά στη τοπική οικονομία του Νομού θα είναι τεράστια.

Share