Βράβευση του Δημάρχου Πύργου και Συναυλία με τους « Τραγουδιστάδες του Πύργου», στον Άγιο Σπυρίδωνα!

Παρ, 08/09/2019 - 10:30

Την προσεχή Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, κατά την οποία εορτάζεται η Ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με το οποίο απάλλαξε το νησί της Κέρκυρας, από την πολιορκία των Αγαρηνών κατά το έτος 1716, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε κατά την τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος εις τον Άγιο Σπυρίδωνα ώρα 7:30 μ.μ. μετά αρτοκλασίας. 

Στην συνέχεια στην Πλατεία του Ιερού Ναού μας, θα ακολουθήσει Μουσική Συναυλία με τους «Τραγουδιστάδες του Πύργου», οι οποίοι αποτελούν το νέο μουσικό κομμάτι της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», μετά την μπάντα και τη συναυλιακή λαϊκή ορχήστρα. Με τις μελωδίες δε αλλοτινών εποχών θα αγγίζουν τις χορδές της ψυχής μας, αυτό το Αυγουστιάτικο δειλινό της Κυριακής. 

Παράλληλα θα τιμηθεί από το Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο, ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, για την πολύτιμη και πολυσχιδή προσφορά του, στον Ιερό Ναό μας. (εξωτερικό Ηλεκτροφωτισμό του Ιερού Ναού, απαλλοτρίωση παλαιάς οικίας κ. Άννας Γκιτζήρη, κατασκευή Πλατείας ,έργα ρείθρων και κρασπέδων εις το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου, απαλλοτρίωση οικοπέδου έμπροσθεν του Β’ Κοιμητηρίου Πύργου, ιδιοκτησίας Αφών Διονυσίου Καλαματιανού, για χρήση του Κοιμητηρίου).  

Η αχαριστία σήμερα δυστυχώς είναι στάση ζωής πολλών. Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να ανταποδώσουν το κακό παρά το καλό που τους έκαναν, αφού η ευγνωμοσύνη τους είναι βάρος, ενώ η εκδίκηση αποτελεί γι’ αυτούς ευχαρίστηση… Επιπλέον δεν αισθάνονται την ανάγκη ότι οφείλουν αναγνώριση σε όσους τους ευεργετούν και τους προσφέρουν.

 

Η Αγία μας Εκκλησία όμως, πάντα προσεύχεται και δέεται για τους προσωπικούς ή συλλογικούς ευεργέτες σε κάθε Θεία Λειτουργία τιμώντας  έτσι τα πεπραγμένα ορισμένων ανθρώπων. Η Προσευχή υπέρ των ευεργετών είναι ένα αντίδωρο καρδιακό και απόδειξη παντοτινής ζωντάνιας στην σκέψη μας. Με την λειτουργική αυτή πράξη, δεν το κάνει για να ενισχύσει τον ναρκισσισμό των ευεργετών και δωρητών, αλλά επιθυμεί να υπογραμμίσει στα παιδιά Της, το αίσθημα της ευγνωμοσύνης για τις προσφορές από επώνυμους ή ανώνυμους υπέρ του κοινού καλού, αποδίδοντας  πάντα την οφειλόμενη τιμή! Η εκδήλωση αυτή είναι ένα μικρό αντίδωρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον Εντιμότατο Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος άφησε έντονο το αποτύπωμά του, κατά την Δημαρχιακή του θητεία, στην Ενορία μας 
 
Παρακαλούμε θερμά τις τοπικές Εκκλησιαστικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, καθώς επίσης τους Χριστιανούς της Ενορίας μας, αλλά και τους κατοίκους του Πύργου, όπως τιμήσουν με την ευγενική και φιλάδελφη παρουσία τους, την εκδήλωση διότι αυτές οι εκδηλώσεις μας ενδυναμώνουν, μας ξεκουράζουν και κυρίως μας δίνουν την δυνατότητα μέσα από τον Πολιτισμό και την Μουσική, να καλλιεργούμε την ενότητα και την μεταξύ μας αγάπη, η οποία τόσο πολύ μας λείπει... 
 

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ 
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Share