Ξανά λάθη ΕΠΣΗ στο πρόγραμμα αγώνων (Α1, Γ') – Αρχίστε νωρίτερα και δείτε ημερολόγιο όταν...

Τρί, 04/16/2019 - 17:56

Τις ημερομηνίες των δυο πρώτων αγωνιστικών των Πλέι οφ τίτλου (και ανόδου στη Γ' Εθνική) ανακοίνωσε επισήμως η ΕΠΣΗ, την Τρίτη 16/4 και τις υπόλοιπες την Τετάρτη 17/4.

* Το Πρόγραμμα της σειράς αγώνων πλέι-οφ 

1η αγωνιστική - Μ. Τετάρτη 24/4, ώρα 5.00:

Ενιπέας – Αλφειός, Ολ. Ζαχάρως – Ξενοφών

2η αγωνιστική - Κυριακή 5/5, 5.30:

Ξενοφών – Ενιπέας, Αλφειός – Ολ. Ζαχάρως

3η αγωνιστική - Κυριακή 12/5, 5.30:

Ολ. Ζαχάρως – Ενιπέας, Αλφειός – Ξενοφών

4η αγωνιστική - Σ/Κ 18/5, 19/5, 5.30:

Ενιπέας – Ολ. Ζαχάρως (19/5), Ξενοφών – Αλφειός (18/5)

5η αγωνιστική - Σάββατο 25/5, 5.30:

Αλφειός – Ενιπέας, Ξενοφών – Ολ. Ζαχάρως

6η αγωνιστική - Σάββατο 1/6, 5.30:

Ενιπέας – Ξενοφών, Ολ. Ζαχάρως – Αλφειός 

Λάθη, κενά και ...πείσματα 

Πάει και βάζει έναρξη της Μεγάλη Τετάρτη 24/4 (κι επίσης κακώς, έχει βάλει αυτή τη μέρα και αγώνες της Γ' Κατηγορίας, ενώ έχει και της Α2 την ίδια μέρα).

Γιατί τόση ...πρεμούρα; Κι αφού έτσι κι αλλιώς θα μεσολαβεί μετά κενό δώδεκα ημερών;

Κανένας τοπικός αγώνας δεν χρειαζόταν να γίνει τη Μ. Τετάρτη (και για θρησκευτικούς – εκκλησιαστικούς λόγους, και γιατί η αγορά είναι ανοιχτή εκείνο το απόγευμα, και για διάφορους ακόμα παρόμοιους λόγους). 

Και φωνάζει κι ο Ξενοφώντας που λίγες μέρες πριν, το Σάββατο 20/4, μόνο αυτός έχει άλλη αγωνιστική υποχρέωση (τον τελικό κυπέλλου), την ώρα που οι άλλοι δεν έχουν.

Να τονιστεί πως αυτό δεν το θέτουμε προς “υπεράσπιση” του Ξενοφώντα. Γιατί άλλωστε έχει κι αυτός τις ...ευθύνες του αφού στις διαπραγματεύσεις που κάνει (κάκιστα) η ΕΠΣΗ με τις ομάδες για το πότε θα παίζουν, αυτός δεν είπε εγκαίρως κάτι διαφορετικό (να γίνονταν π.χ. νωρίτερα οι ημιτελικοί κυπέλλου και να υπήρχε ευελιξία για να γίνει ο τελικός άλλη μέρα ή η έναρξη των Πλέι οφ, κ.τ.λ.). 

- Ότι η Κυριακή 28/4 λόγω Πάσχα και η Τετάρτη 1/5 λόγω Πρωτομαγιάς, δεν θα μπορούσαν να έχουν αγώνες, δεν το είχαν δει οι αρμόδιοι της ΕΠΣΗ;;;

Το ημερολόγιο ήταν εκεί, στη ...θέση του (κι από ...χρόνια πριν).

- Ότι θα γίνονταν αυτό το διάστημα σε δυο Κυριακές οι Ευρωεκλογές και οι Αυτοδιοικητικές (Δημοτικές - Περιφερειακές) εκλογές, που ήταν γνωστό για τις ημερομηνίες τους τουλάχιστον από τις αρχές της σεζόν, δεν το είχαν ...ακούσει και δεν το είχαν δει εκεί στην ΕΠΣΗ;;; 

* Με ...τούτα και με τ' άλλα, συνεχίζονται λοιπόν αδιάκοπα οι διάφορες "αλχημείες" και “εφευρέσεις” κατά καιρούς σε ότι αφορά το πρόγραμμα διοργανώσεων ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Ηλείας. Όπως όμως έτσι, συνεχίζει η ίδια να “υποβαθμίζει το προϊόν” της!

* Τέλος, να προτρέψουμε για πολλοστή φορά, περί καλύτερου και σωστού προγραμματισμού. Αφού μετά από ένα λάθος ...”μύρια έπονται”. Π.χ., το άδειο Σάββατο 5 Ιανουαρίου που κακώς δεν είχε γίνει τοπική αγωνιστική στην Α1 και στην Α2, “κυνήγαγε” ήδη σε όλη την υπόλοιπη σεζόν και την κυνηγάει ακόμα για την Α1 (εκτός κι έβαζε επιπλέον μια καθημερινή Τετάρτη κάποια στιγμή). 

Σε ένα πρωτάθλημα μάλιστα, που ως τώρα έχει κυλήσει πάρα πολύ ομαλά στις ημερομηνίες, χωρίς κάποιες αναβολές κ.τ.λ., που για διάφορους εξωγενείς λόγους τύχαιναν άλλες σεζόν παλιότερα.

Από κει και πέρα, εφόσον η ΕΠΣΗ θέλει να “γεμίζει τον τόπο” με παιχνίδια, κάθε σεζόν όλο και περισσότερα μέσω πλήθους πλέι – οφ και πλέι – άουτ, κ.τ.λ., ας φροντίζει τα πρωταθλήματα να ξεκινούν νωρίτερα (δηλαδή περί τις 10 – 12 Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν όλα τα παλιότερα χρόνια για δεκαετίες, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τότε μετά την κανονική περίοδο τα πλέι – οφ και τα πλέι – άουτ, κ.τ.λ.).

Share