Ξεκινά το εαρινό εξάμηνο για τα ΔΙΕΚ- Ενεργή η δράση του ΔΙΕΚ Λεχαινών

Σάβ, 02/23/2019 - 10:45

Το χειμερινό εξάμηνο των ΔΙΕΚ ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου μετά από τις τελικές εξετάσεις μαθημάτων όλων των ειδικοτήτων, και ξεκινά άμεσα το εαρινό εξάμηνο.

Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ενημερωθεί για την έναρξη των μαθημάτων τα οποία ξεκινούν από την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.

Το ΔΙΕΚ Λεχαινών, που αποτελεί παράρτημα του ΔΙΕΚ Αμαλιάδας, συνεχίζει εντατικά και με μεγάλη συμμετοχή τα μαθήματα των νέων τμημάτων που δημιουργήθηκαν.

Τα τμήματα που λειτουργούν στο ΔΙΕΚ Λεχαινών είναι : 

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ήδη οι εκπαιδευτές με τους σπουδαστές έχουν καταφέρει πολλά ως τώρα, που εκτός από τις θεωρητικές γνώσεις, συμμετέχουν ενεργά και σε πρακτική εφαρμογή του εκάστοτε τμήματος.

τμήμα των Θερμοκηπίων στην πρακτική εφαρμογή των μαθημάτων, οι σπουδαστές συμμετείχαν σε μια ολοκληρωμένη καλλιέργεια (σπορά, άρδευση, λίπανση, συγκομιδή), στις επισκέψεις φυτωρίων και επιχειρήσεων γεωργικών μηχανημάτων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές, το Διευθυντή του ΔΙΕΚ κο Δημήτρη Βουδούρη και τις εκάστοτε επιχειρήσεις.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν πιο εντατικά το εαρινό εξάμηνο, αφού προ των πυλών είναι και η εγκατάσταση θερμοκηπίου.

Στο τμήμα της Αισθητικής οι εκπαιδευτές μέσα από μια πλήρη γκάμα εργαλείων και εξοπλισμού, παρέχουν γνώσεις για τεχνικές και μεθόδους στους σπουδαστές. Ήδη το εαρινό εξάμηνο θα έχουν επιπλέον εξοπλισμό για πιο σωστή και καλύτερη οργάνωση της πρακτικής εφαρμογής των μαθημάτων.

Στο τμήμα των τουριστικών οι εκπαιδευτές εκπαιδεύουν τους σπουδαστές με τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές ώστε να είναι άρτια εκπαιδευμένοι για την μελλοντική ή ήδη υπάρχων δουλειά τους στον τομέα των τουριστικών.

Όλες οι δράσεις των τμημάτων γίνετε σε συνεργασία με τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ Λεχαινών κο Δημήτρη Βουδούρη, έτσι ώστε να υπάρχει το καλύτερη επιθυμητό αποτέλεσμα για την εκπαίδευση των σπουδαστών.

 

Τα δημόσια ΙΕΚ προσφέρουν πτυχίο επιπέδου 5, τα μαθήματα χωρίζονται σε 4 εξάμηνα -θεωρητικά κι εργαστηριακά- και υπάρχει και 5ο εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης.
Μπορούν να φοιτήσουν όλοι με την προϋπόθεση ότι έχουν πτυχίο Λυκείου. Και δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Share