Υπαίθριο θέατρο στο βουνό του Κατακόλου. Η παρουσίαση της μελέτης του

Σάβ, 05/05/2018 - 09:25

 

Την ευκαιρία να απολαμβάνουν εκδηλώσεις Πολιτισμού (μουσική, θέατρο, χορός) σε ένα μαγευτικό χώρο πάνω στο βουνό του Κατακόλου αναμένεται να έχουν από το καλοκαίρι του 2019 οι κάτοικοι του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής καθώς και όλης της Ηλείας. Ο χώρος δεν θα είναι άλλος από το υπαίθριο θέατρο, η παρουσίαση της μελέτης του οποίου (σ.σ. με τίτλο «Κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στην αγροτική περιοχή Κατακόλου»), από τον Δήμο Πύργου αποτέλεσε και το θέμα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο Λάτσειο.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο Ηλείος μουσικοσυνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος (σ.σ. στον οποίο ανήκει ιδέα της δημιουργίας του θεάτρου), ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής και ο αντιπροέδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Πύργου Νίκος Λαϊνόπουλος. Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τον διευθυντή Προγραμματισμού Άρη Φιλιππόπουλο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τονίστηκε ιδιαίτερα πως με την χωροθέτηση του υπαίθριου θεάτρου στην συγκεκριμένη θέση στο βουνό του Κατακόλου (σ.σ. στο σημείο που βρίσκεται η δεξαμενή, σε μια νοητή ευθεία με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου), αναδεικνύεται και προβάλλεται ο υπερτοπικός χαρακτήρας της περιοχής στον πολιτισμό και στην τουριστική επιχειρηματικότητα.

Share