Υποχρεωτική η μάσκα σε καταστήματα, Σ/Μ, φούρνους, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, τράπεζες και ΔΕΚΟ

Τρί, 07/28/2020 - 13:38

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Τρίτη 28/7 την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους εκτός από τα σούπερ μάρκετ που ήδη συνεχίζει να ισχύει

«Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων, αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Και ανακοίνωσε: «Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει από την Τετάρτη 29/7 την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό όπου υπάρχει επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα) και για το κοινό δηλαδή για επισκέπτες σε γραφεία, όπως (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα). Επίσης σε καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) σε καταστήματα λιανικής  καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής». 

Ο Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις: στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ),  στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ και για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Τι θα γίνει με τις Εκκλησίες

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στους χώρους λατρείας και πως στη συντριπτική πλειοψηφία των Εκκλησιών οι κανόνες τηρούνται. Εξήγησε ότι αυτή την ώρα δεν εξετάζονται περαιτέρω μέτρα και εάν προκύψει τέτοια ανάγκη θα γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και μετά από πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Share