Ζούπη Χρύσα: Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση βρίσκουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα για άλλη μια φορά θιγόμενους.

Πέμ, 03/26/2020 - 15:26
Προς 
Κο Υπουργό Εργασίας 
Κο Βρούτση 
 
Κύριε Υπουργέ ,
Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση βάσει της παρούσας κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια βρίσκει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα για άλλη μια φορά θιγόμενους. Κύριε Βρούτση ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, ούτε όταν προσέρχονται στο χώρο εργασίας κάθονται. Οι επιχειρήσεις μπορεί στην πλειονότητά τους να είναι κλειστές όμως όσοι εργάζονται δεν θα μπορούν να ζήσουν με τα 300ευρω. Κάθε φορά με τον μισθό των εργαζομένων θα περνά η χώρα την κρίση? Έλεος πια. Τόσα χρόνια ακόμη και με το μνημόνιο με τον νόμο 4177/2013 και το άρθρο 16 όλοι οι πολιτικοί ήθελαν ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ο κόσμος ούτε σε αυτή την σοβαρή κατάσταση που βιώνει δεν προσήλθε να ψωνίσει. Ξέρετε δεν θέλει ο κόσμος να εργάζεται τις Κυριακές ΕΑΝ έχει χρήματα μπορεί να ψωνίσει άλλες μέρες. Έχει και οικογένεια. Δεν μπορεί κανένα μέτρο μείωσης μισθών να σώσει την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Μείνετε δίπλα στους εργαζόμενους που εργάζονται σαν να παίρνουν επίδομα ανεργίας. 
 
Υπάρχουν πολίτες οι οποίοι με το άνοιγμα της σεζόν θα εργάζονταν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Αυτοί δεν θα πληγούν από την νέα τάξη ποιότητας ζωής?..Οι συνταξιούχοι θα κληθούν πάλι να βοηθήσουν ένα πιάτο φαγητό τα παιδιά τους.Με τις υποχρεώσεις τι θα γίνει Κύριε Βρούτση? 
Καλό θα ήταν να μας είχατε καλέσει με την τεχνολογία γίνεται και από μακριά να σας πούμε τα προβλήματα που απασχολούν τον ιδιωτικό τομέα εμείς οι εργαζόμενοι Όχι οι σύμβουλοι που δεν έχουν ένσημα από κανέναν εργοδότη 
 
Ζούπη Χρύσα 
 
Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πύργου 
Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου

 

Share