Τα ονόματα φαβορί για να φορέσουν υπουργικά κοστούμια - Αλέξης Μητρόπουλος στο Εργασίας;

Δευ, 01/26/2015 - 10:55

- ΤΩΡΑ: Δίνουν τα χέρια για κυβέρνηση 162 βουλευτών ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος
- Ποιά υπουργεία έχει ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ
- Το οικονομικό επιτελείο και τα κρίσιμα υπουργεία - Ποιοί είναι οι υπουργίσιμοι
- Πρωθυπουργός θα ορκιστεί ακόμα και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
- Την Τρίτη το απόγευμα ή την Τετάρτη το πρωί ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει δεσμευθεί για ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, όμως οι περιστάσεις αλλά και η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο τον οδηγούν σε αναθεώρηση όπως όλα δείχνουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όσον αφορά στο οικονομικό επιτελείο, ο Γιάννης Δραγασάκης θα είναι ο γενικός συντονιστής στα θέματα οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο κύριος εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.
Μαζί του θα είναι πιθανότατα ο Γιώργος Σταθάκης στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Βαρουφάκης στο υπουργείο Οικονομικών όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ δεν αποκλείεται και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Για το υπουργείο Αμυνας, πολλά ακούγονται και μάλιστα ίσως να παζαρευθεί από τους ΑΝΕΛ αφού ο Πάνος Καμμένος φέρεται να θέλει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αποκλείεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και πρόσωπο το οποίο να έχει εμπειρία πολλών ετών στον χώρο αυτό ιδιαίτερα στο σωφρονιστικό σύστημα.

Για το υπουργείο Εξωτερικών, ακούγεται η Νάντια Βαλαβάνη αλλά και ο Νίκος Κοτζιάς.

Στο υπουργείο Παιδείας, τρία ονόματα έχουν ακουστεί: Του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, της Θεανώς Φωτίου και του Τάσου Κουράκη.

Για το υπουργείο Υγείας θα ανατεθεί πιθανότατα στον Παναγιώτη Κουρουπλή, ενώ για το Εσωτερικών ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Πουλάκη.

Για το νευραλγικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει ενδιαφέρον και από τους ΑΝΕΛ, ωστόσο, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ "παίζουν" τα ονόματα των Γιάννη Πανούση και Δημήτρη Τσουκαλά.

Ειδικό υφυπουργείο για την μετανάστευση είναι πιθανό να ιδρυθεί με επικεφαλής την Αναστασία Χριστοδουλοπούλου.

Για το υπουργείο Εργασίας, φαβορί είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος, ή ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Σάββας Ρομπόλης.
Share