Η Ιερά Σύνοδος «αδειάζει» τον Μητροπολίτη Κονίτσης για τα γιαούρτια και τις ντομάτες στους πολιτικούς (βίντεο)

Παρ, 09/02/2011 - 00:01

«Οι απόψεις πού εξέφρασε πρόσφατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνοπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, αποτελούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και όχι απόψεις πού έχει υιοθετήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που εκδόθηκε μετά τον σάλο που προκάλεσαν αποσπάσματα δηλώσεων του Μητροπολίτη Κονίτσης εναντίον των πολιτικών.

Μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής του, ο Μητροπολίτης είχε ταχθεί υπέρ των αποδοκιμασιών πολιτικών, φωνάζοντας χαρακτηριστικά: «ζήτω οι ντομάτες και τα γιαούρτια». Αναφερόμενος δε στο σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά, είπε: «Φαίνεται πως επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες».

Το... «γιαούρτωμα» των πολιτικών ευλόγησε από την Βούρμπιανη ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, την ίδια ώρα που οι παρευρισκόμενοι επιδίδονταν σε παρατεταμένες αποδοκιμασίες στο άκουσμα και μόνο των ονομάτων πολιτικών.

Στην Βούρμπιανη, όπου διάφορες οργανώσεις θέλησαν να τιμήσουν τον αγώνα του ΕΔΕΣ, οι πολιτικοί που συνήθιζαν να παρίστανται τα τελευταία χρόνια φέτος το απέφυγαν.

Τα βέλη του Μητροπολίτη δέχθηκε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, πολύ περισσότερο βέβαια η Κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.

«Τώρα τελευταία σημειώθηκε μία σπουδαία πρόοδος. Είναι η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Φαίνεται ότι η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης έχει την αρχή της στην πρωθυπουργική επιθυμία να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά και μετά πήρε σειρά το γιαούρτωμα

«Κι έπειτα οι πολιτικοί μας διαμαρτύρονται ότι τους υποδέχεται ο κόσμος με γιαούρτια, αβγά ντομάτες κι άλλα ευγενή προϊόντα. Παρότι δεν συμμερίζομαι αυτή την πρακτική, φωνάζω ζήτω τα γιαούρτια, ζήτω τα αβγά, ζήτω οι ντομάτες. Να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν επιλέξει να τιμωρούν με αυτό τον τρόπο τη φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία. Και να είναι βέβαιοι όλοι αυτοί ότι έχουν την απόλυτη έγκριση των ηρώων του Γράμμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Βέβαια, ο μητροπολίτης δεν παρέλειψε να στείλει κι ένα μήνυμα προς άπαντες αποδέκτες, πολιτικούς και μη, «Επιτέλους κύριοι. Σηκώστε το κεφάλι σας ψηλά. Αφήστε τους τεμενάδες στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. Αναπνεύστε αέρα ορθόδοξο και ελληνικό και αγωνιστείτε για την Ελλάδα, για την εκκλησία, για τα μεγάλα μας ιδανικά, την ελευθερία της πατρίδας μας. Κι όπως σας διαμήνυσα και σε προηγούμενες δηλώσεις μου, σας το επαναλαμβάνω και τώρα. Στείλτε την περιβόητη τρόικα στον αγύριστο. Γιατί η Ελλάδα εκπέμπει sos», τόνισε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης.

Δείτε το βίντεο:

newsbeast.gr

Share