Ποιός είπε πως ο γιατρός δεν μπορεί να είναι πάντα στο πλευρό μας;

Σάβ, 01/29/2011 - 08:10

H e-Υγεία, η ηλεκτρονική συνδρομή σε θέματα υγείας, είναι ασφαλώς μια μεγάλη ευκαιρία για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες.

Ταυτόχρονα όμως είναι κι ένας μηχανισμός υποστήριξης της ανθρώπινης υγείας, που συνεχώς εξελίσσεται.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν για παράδειγμα, ότι οι εταιρείες-πάροχοι του κινητού επεξεργάζονται προγράμματα που θα μετρούν την πίεση του αίματος, θα μετρούν τη χοληστερίνη και το διαβήτη...

Ήδη, οι δυνατότητες που έχουν αναπτυχθεί σε μικρή κλίμακα ακόμη, επιτρέπουν στους γιατρούς να μπαίνουν εύκολα στο ιστορικό του ασθενούς, να έχουν άμεση πρόσβαση στα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων και να δίνουν συνταγές κατευθείαν στους φαρμακοποιούς.

Επίσης, οι ασθενείς μπορούν να έχουν στο σπίτι τους ένα μόνιτορ που θα ειδοποιεί τον γιατρό όταν οι συνθήκες αλλάζουν, έτσι ώστε να μπορεί ο πάσχων να συνεχίζει τη ζωή του κατά ομαλό τρόπο. Η e-Υγεία κοστίζει ήδη στην ΕΕ 15 δισ. ευρω, ενώ η διάδοση των τεχνολογικών της επιτευγμάτων αναμένεται να γίνει με ταχείς ρυθμούς λόγω της δημογραφικής γήρανσης του πληθυσμού - το 2050 υπολογίζεται πως το 30% των ευρωπαίων θα είναι άνω των 65 ετών.

Ενδεικτικά αναφέρεται επίσης, ότι η γαλλική εταιρεία Orange έχει ένα πρόγραμμα υπενθύμισης της «ώρας για τα χάπια», η ιταλική Telecom έχει το πρόγραμμα MyDoctor@home service, η βελγική Belgacom δουλεύει ένα πρόγραμμα που μέσω μόνιτορ παρέχονται στοιχεία για την πίεση, το βάρος και τους σφυγμούς του ασθενούς, ενώ η Πορτογαλική Telecom έχει ένα πρόγραμμα για άτομα με αναπηρίες.

Πηγή: (ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Share