Ένα ευρώ ανά συνταγή από αύριο 8 Ιανουαρίου! Δείτε την εγκύκλιο

Από αύριο αρχίζει να εφαρμόζεται επίσημα με βάση την εγκύκλιο του Άδωνι Γεωργιάδη το χαράτσι στα φάρμακα.

Νέο χαράτσι περιμένει από αύριο τους ασθενείς αφού για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους θα πληρώνουν ένα ευρώ ανά συνταγή.
Η Εγκύκλιος εκδόθηκε από το υπουργείο υγείας σύμφωνα με την οποία από τις 8 Γενάρη  θα ισχύσει το μέτρο της καταβολής του  ενός ευρώ για κάθε συνταγή και  θα  καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς της χώρας.
Από την καταβολή του ενός ευρώ ανά συνταγή θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Το μέτρο αυτό αποφασίσθηκε να τεθεί σε εφαρμογή  προκειμένου να περιορισθεί  η  κατανάλωση  φάρμακων  και να συγκρατηθεί έτσι το κόστος  φαρμακευτικής δαπάνης. Ωστόσο η αποτελεσματικότητα για τη συγκράτηση των δαπανών είναι αμφίβολη καθώς όσοι έχουν ανάγκη τα φάρμακα θα τα αγοράσουν θέλουν δε θέλουν πληρώνοντας για άλλη μια φορά από την τσέπη τους.
Δείτε την εγκύκλιο παρακάτω:
Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες  τους  για την εφαρμογή του μέτρου αυτού αφού υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να μπουν σε ρόλο φοροεισπράκτορα.

Ενδεικτικά: εάν μια συνταγή κοστίζει με βάση τα φάρμακα που περιλαμβάνει 100 ευρώ, ο ασφαλισμένος θα πληρώσει 25 ευρώ συμμετοχή συν 1 ευρώ για τη συνταγή. Το 1 ευρώ θα διατηρηθεί σε ειδικό λογιστικό αρχείο από τους φαρμακοποιούς και τα έσοδα θα πάνε υπέρ ΕΟΠΥΥ

 

iatropedia.gr

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Επόμενο Άρθρο