Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση πρόκειται να
καταθέσει άλλα εννιά νομοθετήματα μέχρι την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.
Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την νέα δανειακή σύμβαση, η οποία έλαβε τη μορφή πράξης νομοθετικού περιεχομένου, επειδή θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Την Πέμπτη πρόκειται να υπογραφεί από την ελληνικής πλευρά και τους δανειστές της χώρας και σε δεύτερο χρόνο, πριν τις εθνικές εκλογές, θα κατατεθεί στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση της χρηματοπιστωτικής ικανότητας της χώρας και την χαρακτήρισε θετική εξέλιξη, ενώ σημείωσε πως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός προέβη σε απολογισμό της κυβέρνησής του.
Σύμφωνα με αυτόν, ψηφίστηκαν 23 νομοσχέδια, 2 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, 5 διεθνείς συμβάσεις και συζητούνται 2 νομοσχέδια στην ολομέλεια της Βουλής, 3 στις επιτροπές της Βουλής και άλλα τρία έχουν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Παπαδήμος στην εισήγησή του αναφέρθηκε και στα φαινόμενα βίας, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως είπε, όχι μόνο από της Αρχές, αλλά κα από το σύνολο της κοινωνίας, ώστε να διασφαλιστεί ο ιστορικός και ενωτικός χαρακτήρας των παρελάσεων.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να επανέλθει η χώρα σε συνθήκες ικανοποιητικής ρευστότητας.
«Χάσαμε 70 δισ.» είπε ο κ. Βενιζέλος και έκανε έκκληση για την δημιουργία εθνικού κινήματος για επιστροφή των καταθέσεων. Επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμπλήρωσε πως αν δεν υπάρξουν συνθήκες ανάπτυξης, δεν θα σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.
Κυβερνητικά στελέχη μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου εκτιμούσαν πως το δημόσιο χρέος θα πέσει κάτω από το 117% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.