Συνελήφθη, χθες (25-4-2015) το πρωί, σε παραθαλάσσια περιοχή στο Αρκούδι Ηλείας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 59 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη) καθώς και κατοχή εκρηκτικών υλών.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη και συστηματική αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσια περιοχή στο Αρκούδι, περιμετρικά της οικίας του 59χρονου, δύο φυτείες κάνναβης, οι οποίες περιείχαν συνολικά (771) δενδρύλλια και καλυπτόταν από δασική βλάστηση.
Άμεσα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :
• Τρεις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους (64) γραμμάριων
• Σπόρους κάνναβης συνολικού βάρους (391) γραμμαρίων
• Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός (Α.Ε.Μ.), αποτελούμενος από ποσότητα πυρίτιδας συσκευασμένη με μονωτική ταινία, επικολλημένη σε πέτρα
• Βραδύκαυστο φυτίλι μήκους (11) μέτρων και
• Πυρίτιδα βάρους (140) γραμμαρίων περίπου
Σε έρευνες που ακολούθησαν στην αυλή της οικίας του δράστη και σε κοντινή απόσταση περιμετρικά του σπιτιού του, σε διάφορα σημεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :
• Τέσσερις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους (397) γραμμάριων
• (178) γραμμάρια κάνναβης τα οποία είχε αποκρύψει σε πλαστικό δοχείο μέσα στο έδαφος.
Για την καλλιέργεια των φυτών, ο δράστης είχε συνδέσει ένα πλήρες, αυτοσχέδιο δίκτυο ποτίσματος, με εξωτερική βρύση της οικίας του, ενώ μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε δασική έκταση, κοντά στο σπίτι του, καλλιεργούσε (64) φυτά κάνναβης μέσα σε γλάστρες.
Παράλληλα από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι, εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για παράβαση της Νομοθεσίας περί αυθαιρέτων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή (Τετάρτη 29-4-2015) στον κ. Ανακριτή Αμαλιάδας.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, ενώ όλα τα φυτά εκριζώθηκαν και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.