Η μαύρη σοκολάτα κατά του εμφράγματος

Η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, έχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό. Ένα από αυτά είναι και η βοήθεια της στην πρόληψη κατά του εμφράγματος. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, οι οποίοι ερεύνησαν τα οφέλη του κακάο στον άνθρωπο.

 

Η καθημερινή κατανάλωση, για μια περίοδο δέκα ετών, 100 γραμμαρίων σοκολάτας που περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο, επέτρεψε την αποτροπή 70 θανατηφόρων καρδιακών επεισοδίων και 15 μη θανατηφόρων σε 10.000 ανθρώπους.

“Τα συμπεράσματά μας δείχνουν ότι η σοκολάτα μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική ή ένα συμπλήρωμα στη φαρμακευτική αγωγή σε ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο”, τονίζει η ‘Ελα Ζόμερ, υπέυθυνη για τη μελέτη αυτή.

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν το στρες και περιορίζουν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές νόσους, καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.

 

iatropaidia.gr

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Επόμενο Άρθρο