Θ. Βλαγκούλης : "Να δοθούν επιδοτήσεις σε όλους τους αγρότες"

Δευ, 01/12/2015 - 13:10

Χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο ακολουθήθηκε η μέχρι τώρα διαδικασία και αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία…

Να δοθούν άμεσα και χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση, οι επιδοτήσεις στους αγρότες που ακόμη δεν τις έχουν παραλάβει, ζήτησε ο α. γραμματέας αγροτικού της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Θόδωρος Βλαγκούλης.

Ακούγοντας τα παράπονα μερίδας αγροτών κυρίως στις ορεινές περιοχές τις οποίες επισκέφθηκε, για άλλη μια φορά όπως τη Φολόη και τη Φιγαλεία, δεν έκρυψε την αγανάκτησή του δηλώνοντας ότι, και ο ίδιος έχει εξοργισθεί με αυτό που συμβαίνει…

Όπως είπε, πρόκειται για μια απαράδεκτη διαδικασία με τον τρόπο που τελικώς έχει εξελιχθεί, και αυτό ακριβώς επεσήμανε ήδη, σε νέα επικοινωνία που είχε χθες με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν μπορεί σήμερα και μετά από τόσο χρονικό διάστημα να υπάρχουν Ηλείοι αγρότες που είτε δεν έχουν εισπράξει ολόκληρη την ενίσχυση είτε δεν την βρήκαν καν στο σύνολό της μέσα στους λογαριασμούς της τόνισε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός ότι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν απαντούν στις απορίες και τα ερωτήματα των παραγωγών που προσπαθούν να μάθουν δικαιολογημένα τι αιτίες που δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους…

«Σφυρίζουν αδιάφορα» την ώρα που οι αγρότες μας αγωνιούν και βρίσκονται σε πολύ δυσάρεστη θέση σκεπτόμενοι ακόμη και να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους ή τις κτηνοτροφικές τους μονάδες καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και αυτό δεν περνά απαρατήρητο τουλάχιστον από εμένα προσωπικά πρόσθεσε ο α. γραμματέας αγροτικού της ΝΔ.

Συζητώντας με τους παραγωγούς δεσμεύθηκε να κάνει όλες τις απαιτούμενες κινήσεις, ώστε να λυθεί το πρόβλημα και οι επιδοτήσεις να φθάσουν παντού…

ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Ο Θόδωρος Βλαγκούλης είχε τις τελευταίες αυτές συναντήσεις του μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα, δείγμα των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί με τους πολίτες ακόμη και των πιο ορεινών ή απομακρυσμένων περιοχών. Και αυτό γιατί, ο υποψήφιος βουλευτής, δεν τους θυμήθηκε απλά την εκλογική περίοδο αλλά τους επισκέπτεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα γνωρίζοντας αρκετά από τα προβλήματά τους και παρεμβαίνοντας ως προς την επίλυσή τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τον αντιμετωπίζουν στα καφενεία που κάθονται μαζί ως «ένα δικό τους άνθρωπο» που έχει την θέληση και την συνέπεια απέναντί τους για να τους συμπαρασταθεί και να τους στηρίξει με μαχητικό και ειλικρινή τρόπο….

 

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του και σε άλλες περιοχές ο υποψήφιος βουλευτής του Νομού βρέθηκε και σε χώρους συσκευασίας και μεταποίησης αγροτικών προιόντων που αποτελούν αναμφίβολα ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής μας οικονομίας με προοπτικές μεγαλύτερης εξέλιξης.

Στο εργοστάσιο Πανταζή ειδικότερα στον Ηλειακό Κάμπο, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, και να μιλήσει με πολλούς εργαζόμενους αλλά και παραγωγούς που βρήκε εκεί.

Αναμφίβολα – είπε – οφείλουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά τέτοιες επιχειρήσεις στον τόπο μας τις μοναδικές που έχουν απομείνει με  εργοστασιακό χαρακτήρα να τις διευκολύνουμε να δίνουμε κίνητρα και να είμαστε κοντά τους αφού προσφέρουν θέσεις εργασίας, εξυπηρετούν τους αγρότες μας και συμβάλλουν στην διαμόρφωση ποιοτικών τυποποιημένων προιόντων….

 

Share