Μ.Κατρίνης: Ρεαλιστική πρόταση για την ενίσχυση του εισοδήματος του αγρότη στην Ηλεία

Κυρ, 01/11/2015 - 16:54

Ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία , κατέθεσε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν.Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης.

Στις επαφές και στις συζητήσεις που κάνει, με αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, ο Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνει ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κεντρικό πυλώνα ενός Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ηλεία.

‘’Υπάρχουν 14 δις ευρώ διαθέσιμα για αγροτικές ενισχύσεις και 6 δις ευρώ για προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτικη.

Τα χρήματα αυτά πρέπει να διατεθούν για να γίνει πιο ανταγωνιστικός ο πρωτογενής τομέας.

Οι ενισχύσεις πρέπει να δίνονται σε αυτούς που καλλιεργούν γή, αυτό να είναι το κριτήριο.

Οι ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους πρέπει να συνδέονται με το ζωικό τους κεφάλαιο.

Η Ηλεία μπορεί να αντλήσει πόρους από τα 6 δις των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης για να κάνει πιο ανταγωνιστική τη γεωργία της.

Από τα κίνητρα χρηματοδότησης των νέων αγροτών.

Είμαι εδώ για να στηρίξω αυτές τις προτάσεις, για να στηρίξω τον αγρότη της Ηλείας την επόμενη μέρα’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Αναφερόμενος στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , ήταν ξεκάθαρος:

‘’ Το κόστος παραγωγής πρέπει να εκπίπτει συνολικά από το φορολογητέο εισόδημα. Για μένα είναι αδιαπραγμάτευτη, η μη φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων. Οι αγροτικές ενισχύσεις δεν αποτελούν εισόδημα για να φορολογούνται. Παράλληλα ο ΕΛΓΑ πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο και το καθεστώς  λειτουργίας του, να υιοθετήσει ευέλικτες διαδικασίες για να καταβάλλονται , άμεσα, οι αποζημιώσεις.’’

 

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε και στο θεσμό των Ομάδων Παραγωγών, τον οποίο χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ηλείας, επισημαίνοντας:

‘’Οι ενισχύσεις για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, δεν αποτελούν εισόδημα.

Η αύξηση του εισοδήματος θα προκύψει μέσα από τη δυνατότητα τους να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές, να μπορούν να εμπορεύονται οι ίδιοι τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες. Ακόμα και να κάνουν εξαγωγές.

Ο θεσμός των Ομάδων Παραγωγών είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Συνδέεται με χρηματοδότηση δραστηριοτήτων, με θεσμικά και φορολογικά κίνητρα, δίνει ελπίδα και προοπτική.

Η Ε.Ε θα στηρίξει ακόμα περισσότερο αυτό το νέο θεσμό. Είναι ευκαιρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ηλείας να δημιουργήσουν Ομάδες Παραγωγών, να αυξήσουν οι ίδιοι το εισόδημά τους. Να μην εξαρτώνται από τις ενισχύσεις και τους μεσάζοντες.

Ο κ.Κατρίνης δεσμεύθηκε να είναι κοντά στους αγρότες την επόμενη μέρα, λέγοντας : ‘’ Οι αγρότες της Ηλείας επιλέγουν εκπροσώπηση. Εγώ θα είμαι δυναμικά παρών, θα διεκδικήσω οι προτάσεις μου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα να γίνουν πράξη.’’

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΥΡΓΟΣ:ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ 28, ΤΗΛ:2621032772

ΑΘΗΝΑ:ΑΜΕΡΙΚΗΣ 20, ΤΗΛ: 2103601355

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 16, ΤΗΛ:2622771162

Email: ilia@katrinis.gr

Site: www.katrinis.gr

 

Share