Ο χάρτης της Βουλής: Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και οι νέοι «300»

Δευ, 09/21/2015 - 18:42

Εκτός ο Χριστόφορος Βερναρδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ - Επανεκλέγεται μετά από θρίλερ η Έλενα Ράπτη - Σε αγωνία ο Χρυσοχοΐδης ανάλογα με το ποια περιφέρεια θα επιλέξει η Φώφη Γεννηματά - Δεν εκλέγονται Λυμπεράκη και Ορφανός απο το Ποτάμι - Χωρίς Ραχήλ Μακρή και όλη την ομάδα της ΛΑΕ το νέο κοινοβούλιο

Σε μεταμεσονύκτιο θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η κατανομή των εδρών στα κόμματα με υποψηφίους να παίρνουν την έδρα για λίγες ώρες προκειμένου να την χάσουν από τις ανεξέλεγκτες καραμπόλες του εκλογικού νόμου.

Σύμφωνα με τα διαμορφωμένα αποτελέσματα στις πρώτες πρωινές ώρες και με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να έχει φθάσει σε υψηλά επίπεδα εκτός κοινοβουλίου μένουν ηχηρά ονόματα και πρωταγωνιστές της προηγούμενης Βουλής. Την ίδια ώρα στην Ολομέλεια επιστρέφουν στελέχη κομμάτων μετά από επτάμηνη απουσία ενώ σημαντικός θα είναι ο αριθμός των πρωτοεμφανιζόμενων βουλευτών.

Οι σημαντικότερες απώλειες προέρχονται από την Λαϊκή Ενότητα που δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή με αποτέλεσμα να μένουν εκτός κοινοβουλίου οι πρώην υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ησυχος, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η αντιπρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου και οι πρώην βουλευτές Κώστας Λαπαβίτσας, Ραχήλ Μακρή, Στάθης Λεουτσάκος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρέα, Γιάννης Ζαρδελής, Μηχάλης Κριτσωτάκης, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκουμάς, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου Πασχαλίδου κ.α.

Επίσης, στην επόμενη Βουλή δεν θα βρίσκονται η Ηρώ Διώτη, Βασιλική Λέβα, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Δημήτρης Κοδέλας Στέφανος Σαμοϊλης κ.α. που διαφώνησαν με το μνημόνιο και αποφάσισαν να μην κατέβουν στις εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντικές αλλαγές στο σύνολο σχεδόν των περιφερειών

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εκλέγει πέντε βουλευτές Επικρατείας, όσους και τον περασμένο Ιανουάριο. Συγκεκριμένα εκλέγονται οι: Γιάννης Δραγασάκης, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Κοτζιάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει μια έδρα στην Α’ Αθήνας με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη να μένει εκτός βουλής και να εκλέγονται οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νίκος Φίλης.

Στην Β’ Αθήνας η Κουμουνδούρου πιθανότατα χάνει 2 έδρες και μένει εκτός Βουλής ο Γιώργος Κυρίτσης (είχε ορκιστεί βουλευτής στην προηγούμενη βουλή ως αντικαταστάτης του Νίκου Χουντή που μετακόμισε στην ευρωβουλή). Επανεκλέγονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος  Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης κ.α. Τα νέα πρόσωπα που εκλέγονται στην συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ιωάννης Θεωνάς και Χρίστος Σπίρτζης.

Στην Α’ Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τρεις έδρες, εκλέγεται για πρώτη φορά όμως ο κ. Κώστας Δουζίνας που πήρε την θέση του Στάθη Λεουτσάκου που αποχώρησε.

Τον ίδιο αριθμό εδρών διατηρεί και στην Β’ Πειραιά όπου επικεφαλής τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Βίτσας στην θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που αποχώρησε.

Στο υπόλοιπο Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει μια έδρα (από 6 σε πέντε) στην συγκεκριμένη περιφέρεια εκλέγονται για πρώτη φορά ο Αριστείδης Μπαλτάς και ο Γιάννης Δέδες. Υπενθυμίζεται ότι δεν συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος οι Αλέξης Μητρόπουλος και Ελένη Σωτηρίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία πιθανότατα κερδίζει μια έδρα και μαζί με τους Γιώργο Βαρεμμένο και Μαρία Τριανταφύλου εκλέγεται και ο Δημήτρης Δούρος.

Στην Αργολίδα η βουλευτική έδρα αλλάζει χέρια και από τον Δημήτρη Κοδέλα που δεν συμμετείχε στις εκλογές πήγε στον Γιάννη Γκιόλα το ίδιο συνέβη και στην Αρκαδία με τον Γιώργο Παπαηλιού να γίνεται βουλευτής στην θέση του Κώστα Ζαχαριά που αποχώρησε διαφωνώντας με το μνημόνιο. 

Στην Αχαία ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τις έδρες του σε 4 αλλά οι αλλαγές στα πρόσωπα είναι σημαντικές καθώς είχαν αποχωρήσει οι Βασίλης Χατζηλάμπρου και Μαρία Κανελλοπούλου. Αυτή την φορά φαίνεται να εκλέγονται οι Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Κακκαβάς.

Στην Βοιωτία όπου οι δύο πρώτοι σε «σταυρούς» βουλευτές Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκουμάς αποχώρησαν για την ΛΑΕ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια έδρα και εξέλεξε τον Νίκο Θηβαίο.

Τα Γρεβενά άλλαξαν «χέρια» καθώς από την ΝΔ «έπεσαν» στον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να εκλέγεται ο Χρήστος Μπγιάλας

Αύξησε σε 3 από 4 τις έδρες στην Εύβοια και μαζί με τους Ευάγγελο Αποστόλου και Γιώργο Ακριώτη εκλέγεται ο Τάσος Πρατσόλης.

Στην Ημαθία το κόμμα διατηρεί τις 3 έδρες και στην θέση του Κώστα Λαπαβίτσα εκλέγεται ο Χρήστος Αντωνίου 

Στην Α Θεσσαλονίκης το κόμμα διατηρεί τις επτά έδρες όμως υπάρχουν σημαντικές αλλαγές προσώπων καθώς είχαν αποχωρήσει οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ιωάννα Γαϊτάνη. Στην θέση τους εκλέγονται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης. 

Τις δύο έδρες διατηρεί και στην Β Θεσσαλονίκης μόνο που στην θέση της Λίτσας Αμμανατίδου Πασχαλίδου που αποχώρησε για την ΛΑΕ εκλέγεται ο Δημήτρης Μάρδας.

Στα Ιωάννινα εμφανίζει απώλεια δύο εδρών και μένει εκτός η Μερόπη Τζούφη και ο Γιάννης Καραγιάννης.

Στην Καβάλα παραμένουν οι 3 έδρες όμως στην θέση των Ηλία Ιωαννίδη και Αλεξάνδρας Τσανάκα που στήριξαν ΛΑΕ πήγαν οι Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

Αλλαγή προσώπου και όχι εδρών έχουμε και στην Καρδίτσα με την Παναγιώτα Βράντζα να εκλέγεται στην θέση του Νίκου Μιχαλάκη που αποχώρησε για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη.

Στην Καστοριά η Ολυμπία Τελιγιορίδου μπαίνει στην Βουλή εκμεταλλευόμενη στην θέση που άφησε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Στην Κέρκυρα επανεκλέγεται η Φωτεινή Βακή ενώ στην θέση του Στέφανου Σαμοϊλη (αποχώρησε λόγω μνημονίου) ελέγχτηκε ο  Κώστας Παυλίδης

Σημαντικές αλλαγές εμφανίζει στην Κοζάνη καθώς αυξάνει τις έδρες σε 4 και εκλέγει βουλευτές εκτός του Δημήτρη Δημητριάδη (ήταν και τον Ιανουάριο) τους Θεμιστοκλή Μαμουλίδη, Ιωάννη Θεοφύλακτο και Γιώργο Ντζιμάνη

Στην Κόρινθο παραμένουν οι 3 έδρες μόνο που στην θέση του Θεοφάνη Κουρεμπέ (αποχώρησε για ΛΑΕ) εκλέγεται ο Γιώργος Τσόγκας

Στην Λάρισα το κόμμα αυξάνει τις έδρες από 2 σε 4 και εκλέγονται οι Αλέξης Τσίπρας, Αννα Βαγενά και για πρώτη φορά οι Νίκος Παπαδόπουλος και Αστέριος Πάπρας. Υπενθυμίζεται ότι η Ηρώ Διώτη δεν συμμετείχε στις εκλογές εκφράζοντας την διαφωνίας της με το μνημονιο ενώ αν ο κ. Τσίπρας κρατήσει την έδρα του Ηρακλείου και όχι της Λάρισας τότε μπαίνει στην Βουλή και ο Νίκος Σαμαράς.

Στο Λασίθι αντί του Κώστα Δερμιτζάκη εκλέγεται ο Εμμανουήλ Θραψανιώτης.

Στην Λέσβο αντί του Γιάννη Ζερδελή ο Γιώργος Πάλλης 

Στην Μαγνησία το κόμμα χάνει μια έδρα αλλά μαζί με τους Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Κατερίνα Παπανάτσιου και Συμεών Μπαλλή εκλέγεται για πρώτη φορά και η Δήμητρα Μανώλη καθώς είχαν αποχωρήσει οι: Δανάη Τζίκα Κωστοπούλου και Κώστας Δελημήτρος λόγω μνημονίου

Στην Μεσσηνία το κόμμα χάνει μια έδρα αλλά εκλέγεται ο επικεφαλής Γιώργος Κατρούγκαλος και οι Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας που είχαν εκλεγεί τον Ιανουάριο καθώς είχαν αποχωρήσει για την ΛΑΕ οι Θανάσης Πετράκος και Ελένη Ψαρρέα.

Στην Πιερία το κόμμα διατηρεί τις 3 έδρες και εκλέγεται για πρώτη φορά ο Αστέριος Κάστορης στην θέση του Ζήση Ζάννα που συμμετείχε στις εκλογές με την ΛΑΕ

Εκτός μένει στην Ξάνθη ο Καρα Γιουσούφ Αιχάν καθώς χάνει μια έδρα το κόμμα 

Στην Φθιώτιδα οι έδρες από 4 έγιναν 3 και εκλέγχθηκαν οι Απόστολος Καραναστάσης, Βέττας Δημήτρης και Θανάσης Μεχελής. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο είχαν εκλεγεί οι Βασίλης Κυριακάκης και Βασιλική Λέβα που δεν μετείχαν αυτή την φορά στις εκλογές.

ΝΔ: Ισορροπημένη η τελική λίστα των βουλευτών

Με ελάχιστες διαφοροποιήσεις φαίνεται να κλείνει η κατανομή των εδρών για την ΝΔ καθώς μόλις σε πέντε εκλογικές περιφέρειες εμφανίζει αυξομειώσεις.

Ειδικότερα, η ΝΔ κερδίζει – κατά πάσα πιθανότητα - μια έδρα στην Β’ Αθήνας και μπαίνει στην Βουλή η κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Παράλληλα διατήρησε τις δυνάμεις της στο υπόλοιπο Αττικής καθώς επανεκλέγεται ο Θανάσης Μπούρας ενώ εντός Βουλής φαίνεται να παραμένει μετά από θρίλερ εκτός η Ελενα Ράπτη.

Η Συγγρού επανακτά την μονοεδρική της Ευρυτανίας και επιστρέφει ο Κώστας Κοντογεώργος αλλά χάνει την μονοεδρική των Γρεβενών μένοντας εκτός ο Τιμολέων Κοψαχείλης

Σταθερές παραμένουν και οι τέσσερις έδρες επικρατείας καθώς επανεκλέγονται οι Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου.

ΧΑ : Καραμπόλες στη σύνθεση της νέας Κ.Ο.

Τις περισσότερες καραμπόλες του εκλογικού νόμου συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή που αν και αύξησε τις έδρες τις κατά δύο (από 17 σε 19) παρουσιάζει διαφοροποιήσεις σε εννιά εκλογικές περιφέρειες.

Παρόλα αυτά διατηρεί την έδρα στην Β’ Πειραιά με τον Γιάννη Λαγό ενώ επανεκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία ο Κώστας Μπαρμπαρούσης. Αντίθετα χάνει την έδρα στην Αργολίδα όπου εκλεγόταν ο Γιώργος Γαλέος, 

Κερδίζει την έδρα στην Φθιώτιδα και εκλέγεται ο Απόστολος Γκλέτσος, στην Μεσσηνία και επανεκλέγεται ο Δημήτρης Κουκούτσης, στην Μαγνησία και επανέρχεται ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στην Βοιωτία (Ευάγγελος Καρακώστας) , και στην Χαλκιδική (Σωτηρία Βλάχου). Χάνει τέλος την έδρα στις Σέρρες (Αρτέμης Ματθαιόπουλος) 

ΠΑΣΟΚ: Κερδίζει τέσσερις έδρες

Το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τους βουλευτές του από 13 σε 17 ωστόσο λόγω του εκλογικού νόμου φαίνεται να χάνει τις έδρες σε Χαλκιδική (Γιάννης Δριβελέγκας) και Β’ Θεσσαλονίκης (Γιώργος Αρβανιτίδης). Κερδίζει όμως μια έδρα στην Αργολίδα (Γιάννης Μανιάτης), στην Αχαϊα όπου αν δεν την κρατήσει η Φώφη Γεννηματα θα εκλεγεί ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στην Δράμα (Χαρά Κεφαλίδου), στην Λάρισα (Νίκος Τσιλιμπίγκας) και στις Σέρρες (Μιχάλης Τσελεπής). Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η κυρία Φώφη Γεννηματα έχει να επιλέξει μεταξύ της έδρας στην Β’ Αθήνα και αυτή της Αχαϊας. Η τελική της επιλογή θα καθορίσει εάν θα μπει στην Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ή ο Θ. Παπαθεοδώρου.

Επίσης με το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος εκλέγεται ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ποτάμι: Μετρά επτά απώλειες

Το Ποτάμι μετρά απώλειες επτά βουλευτών. Συγκεκριμένα, αυτή την φορά δεν εκλέγει βουλευτή επικρατείας και μένει εκτός ο επικεφαλής Νικηφόρος Διαμαντούρος αλλά και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Επίσης, μια έδρα χάνει στην Β Αθήνας (Αντιγόνη Λυμπεράκη), στην Α Πειραια΄(Σταυρούλα Αντωνάκου), στην Αχαϊα (Ιάσωνας Φωτήλας), στην Δράμα (Κυριάκος Χαρακίδης) Λάρισα (Κώστας Μπαριώτας), Σέρρες (Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου). Κερδίζει όμως μια έδρα στην Ροδόπη και μπαίνει στην Βουλή ο Ιλχάν Αχμέτ

ΑΝΕΛ – ΚΚΕ – Ε.Κ.

Οι ΑΝΕΛ θα εμφανιστούν στην Βουλή με 3 βουλευτές λιγότερους. Το κόμμα του κ. Καμμένου χάνει την έδρα στην Εύβοια (Νίκος Μαυραγάννης), στην Κοζάνη (Χαρίσης Κάτανας) και στην Λάρισα (Βασίλης Κόκκαλης). Το κόμμα αν και έβγαλε έδρα στην Β’ Αθήνας δεν θα έχει την κοινοβουλευτική στήριξη της Σταυρούλας Ξουλίδου που έχασε το τραίνο των εκλογών καθώς δεν κατέθεσε εγκαίρως την αίτηση συμμετοχής της αλλά και τον κ. Παύλο Χαϊκάλη που «διαγράφηκε» από τις λίστες λόγω της εμπλοκής του σε κυπριακή εταιρία.  

Το ΚΚΕ εμφανίζει την απόλυτη ισορροπία και πιθανότατα θα εμφανιστεί στην νέα Βουλή με την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα που είχε και στην προηγούμενη.

Η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη βγάζει βουλευτές σε όλες τις μεγάλες περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης. Συγκεριμένα, στην Α’ Αθήνας εκλέγεται ο Μάριος Γεωργιάδης, στην Β’ Αθήνας οι Βασίλης Λεβέντης και Γιώργος Καρράς, στην Α’ και Β Πειραιά οι Αναστάσιος Κατσαρής και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου αντίστοιχα, στην Αττική ο Δημήτρης Καβαδέλλας, στην Α και Β Θεσσαλονίκης οι Βασίλης Λεβέντης και Αριστείδης Φωκάς αντίστοιχα και στις Σέρρες ο Αναστάσιος Μεγαλομυστάκας.

Δείτε ποιοι είναι οι 300

Α' Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Αλέκος Φλαμπουράρης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης
ΝΔ: Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης
Χρυσή Αυγή: Νίκος Μιχαλολιάκος (ο γραμματέας της ΧΑ θα επιλέξει την έδρα της Β’ Αθήνας για να εκλεγεί η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια)
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Κώστας Σκανδαλίδης
ΚΚΕ: Λιάνα Κανέλλη
Το Ποτάμι: Σπύρος Λυκούδης
ΑΝΕΛ: Έλενα Κουντουρά
Ένωση Κεντρώων: Μάριος Γεωργιάδης

Β’ Αθηνών

ΣΥΡΙΖΑ: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης, Νικόλαος Τόσκας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Δημαράς, Γιάννης Θεωνάς, Χρήστος Σπίρτζης, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Στάθης Παναγούλης
ΝΔ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης (έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει την έδρα στην παραδοσιακή του περιφέρεια), Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Κατερίνα Παπακώστα Σιδηροπούλου
Χρυσή Αυγή: Νίκος Μιχαλολιάκος, Γεώργιος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος
ΚΚΕ: Δημήτρης Κουτσούμπας, Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης
Το Ποτάμι: Γρηγόρης Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης, Γιώργος Αμυράς
ΑΝΕΛ: Πάνος Καμμένος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κρατήσει την έδρα του Ηρακλείου θα μπει στη Βουλή ο Τέρενς Κουίκ)
Ένωση Κεντρώων: Βασίλης Λεβέντης, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς

Α' Πειραιώς

ΣΥΡΙΖΑ: Θεόδωρος Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Κώστας Δουζίνας, Γεωργία Γεννιά
ΝΔ: Κώστας Κατσαφάδος
Χρυσή Αυγή: Νίκος Κούζηλος

Β' Πειραιώς
ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Βίτσας, Νίνα Κασιμάτη, Εύη Καρακώστα
ΝΔ: Γιάννης Τραγάκης
Χρυσή Αυγή: Γιάννης Λαγός
ΚΚΕ: Διαμάντω Μανωλάκου
ΑΝΕΛ: Δημήτρης Καμμένος
Ένωση Κεντρώων: Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Αττικής
ΣΥΡΙΖΑ: Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Γιάννης Δέδες
ΝΔ: Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας
Χρυσή Αυγή: Ηλίας Κασιδιάρης
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Εύη Χριστοφιλοπούλου
ΚΚΕ: Γιάννης Γκιόκας
Το Ποτάμι: Γιώργος Μαυρωτάς
ΑΝΕΛ: Κώστας Κατσίκης
Ένωση Κεντρώων: Δημήτριος Καβαδέλλας

Α΄Θεσσαλονίκης
ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
ΝΔ: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη
Χρυσή Αυγή: Αντώνης Γρέγος
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Βαγγέλης Βενιζέλος
ΚΚΕ: Γιάννης Δελής
Το Ποτάμι: Σταύρος Θεοδωράκης (την έδρα θα καταλάβει μάλλον η Χριστίνα Ταχιάου)
ΑΝΕΛ: Κώστας Ζουράρις
Ένωση Κεντρώων: Βασίλης Λεβέντης (αν επιλέξει την έδρα)

Β' Θεσσαλονίκης
ΣΥΡΙΖΑ: Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας
ΝΔ: Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Γιώργος Αρβανιτίδης
ΚΚΕ: Θανάσης Βαρδαλής
Το Ποτάμι: Κατερίνα Μάρκου
ΑΝΕΛ: Γιώργος Λαζαρίδης
Ένωση Κεντρώων: Αριστείδης Φωκάς

Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου
ΝΔ: Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης
Χρυσή Αυγή: Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
ΚΚΕ: Νίκος Μωραΐτης

Αργολίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Γκιόλας
ΝΔ: Γιάννης Ανδριανός
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Γιάννης Μανιάτης

Αρκαδίας
ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Παπαηλιού
ΝΔ: Κώστας Βλάσης
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Άρτας

ΣΥΡΙΖΑ: Όλγα Γεροβασίλη, Βασίλης Τσίρκας
ΝΔ: Γιώργος Στύλιος

Αχαΐας
ΣΥΡΙΖΑ: Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτίνος, Ανδρέας Ριζούλης
ΝΔ: Ανδρέας Κατσανιώτης
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Φώφη Γεννηματά (Την έδρα θα καταλάβει ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, εφόσον η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατήσει την έδρα της στη Β’ Αθήνας, όπως έχει πει)
ΚΚΕ: Νίκος Καραθανασόπουλος
ΑΝΕΛ: Νίκος Νικολόπουλος
Το Ποτάμι: Ιάσωνας Φωτήλας

Βοιωτίας

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Θηβαίος
ΝΔ: Βαγγέλης Μπασιάκος
Χρυσή Αυγή: Βαγγέλης Καρακώστας

Γρεβενών
ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Μπγιάλας

Δράμας
ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Καραγιαννίδης
ΝΔ: Δημήτρης Κυριαζίδης
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Χαρά Κεφαλίδου

Δωδεκανήσου
ΣΥΡΙΖΑ: Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Γάκης, Ηλίας Kαματερός
ΝΔ: Μάνος Κόνσολας
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Δημήτρης Κρεμαστινός

Έβρου
ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Καΐσας, Αναστασία Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος
ΝΔ: Τάσος Δημοσχάκης

Εύβοιας
ΣΥΡΙΖΑ: Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώργος Ακριώτης, Τάσος Πρατσόλης
ΝΔ: Σίμος Κεδίκογλου
Χρυσή Αυγή: Νίκος Μίχος
ΚΚΕ: Γιώργος Μαρίνος

Ευρυτανίας

ΝΔ: Κώστας Κοντογεώργος

Ζακύνθου
ΣΥΡΙΖΑ: Σταύρος Κοντονής

Ηλείας
ΣΥΡΙΖΑ: Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Μάκης Μπαλαούρας
ΝΔ: Κώστας Τζαβάρας
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Γιάννης Κουτσούκος

Ημαθίας

ΣΥΡΙΖΑ: Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Αντωνίου
ΝΔ: Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ηρακλείου

ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νικόλαος Ηγουμενίδης
ΝΔ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης (τη θέση του παίρνει ο Λευτέρης Αυγενάκης)
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Βασίλης Κεγκέρογλου
ΚΚΕ: Μανώλης Συντυχάκης
Το Ποτάμι: Σπύρος Δανέλλης

Θεσπρωτίας
ΣΥΡΙΖΑ: Μάριος Κάτσης
ΝΔ: Βασίλης Γιόγιακας

Ιωαννίνων
ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Γιάννης Καραγιάννης
ΝΔ: Κώστας Τασούλας

Καβάλας
ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου
ΝΔ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Καρδίτσας
ΣΥΡΙΖΑ: Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβρία-Σιωροπούλου, Παναγιώτα Βράντζα
ΝΔ: Κώστας Τσιάρας

Καστοριάς
ΣΥΡΙΖΑ: Ολυμπία Τελιγιορίδου
ΝΔ: Μαρία Αντωνίου

Κέρκυρας
ΣΥΡΙΖΑ: Φωτεινή Βάκη, Κώστας Παυλίδης
Χρυσή Αυγή: Ιωάννης Αϊβατίδης

Κεφαλλονιάς

ΣΥΡΙΖΑ: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Κιλκίς
ΣΥΡΙΖΑ: Θεόδωρος Παραστατίδης
ΝΔ: Γιώργος Γεωργαντάς
Χρυσή Αυγή: Χρήστος Χατζησάββας

Κοζάνης
ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Δημητριάδης, Θεμιστοκλής Μουμουλίδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Γιώργος Ντζιμάνης
ΝΔ: Γιώργος Κασαπίδης

Κορινθίας
ΣΥΡΙΖΑ: Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Τσόγκας
ΝΔ: Χρίστος Δήμας

Κυκλάδων
ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός
ΝΔ: Γιάννης Βρούτσης

Λακωνίας
ΣΥΡΙΖΑ: Σταύρος Αραχωβίτης
ΝΔ: Θανάσης Δαβάκης
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Λεωνίδας Γρηγοράκος

Λάρισας
ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας, Άννα Βαγενά, Νίκος Παπαδόπουλος (Αν δεν κρατήσει την έδρα ο πρόεδρος
του ΣΥΡΙΖΑ)
ΝΔ: Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας
ΚΚΕ: Γιώργος Λαμπρούλης
ΑΝΕΛ: Κόκκαλης Βασίλειος
Το Ποτάμι: Μπαργιώτας Κωνσταντίνος
Ένωση Κεντρώων: Κατσιαντώνης Γεώργιος

Λασιθίου

ΣΥΡΙΖΑ: Μανώλης Θραψανιώτης
ΝΔ: Γιάννης Πλακιωτάκης

Λέσβου
ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Πάλλης
ΝΔ: Χαράλαμπος Αθανασίου
ΚΚΕ: Σταύρος Τάσσος

Λευκάδας

ΝΔ: Θανάσης Καββαδάς

Μαγνησίας
ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνη Παπανάτσιου, Συμεών Μπαλλής, Δήμητρα Μανώλη.
ΝΔ: Χρήστος Μπουκώρος
Χρυσή Αυγή: Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Μεσσηνίας

ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Πέτρος Κωνσταντινέας
ΝΔ: Αντώνης Σαμαράς
Χρυσή Αυγή: Δημήτρης Κουκούτσης

Ξάνθης
ΣΥΡΙΖΑ: Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Στάθης Γιαννακίδης, Γρηγόριος Στογιαννίδης

Πέλλας
ΣΥΡΙΖΑ: Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Σηφάκης.
ΝΔ: Γιώργος Καρασμάνης
Χρυσή Αυγή: Σαχινίδης Ιωάννης

Πιερίας
ΣΥΡΙΖΑ: Ελισσάβετ Σκουφά, Χαρίλαος Τζαμακλής, Αστέρης Καστόρης
ΝΔ: Κώστας Κουκοδήμος

Πρέβεζας
ΣΥΡΙΖΑ: Κώστας Μπάρκας
ΝΔ: Στέργιος Γιαννάκης

Ρεθύμνου
ΣΥΡΙΖΑ: Ανδρέας Ξανθός
ΝΔ: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ροδόπης
ΣΥΡΙΖΑ: Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Το Ποτάμι: Ιλχάν Αχμέτ.

Σάμου
ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Σεβαστάκης

Σερρών
ΣΥΡΙΖΑ: Αφροδίτη Σταμπουλή
ΝΔ: Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Τζελέπης Μιχαήλ
ΑΝΕΛ: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Ένωση Κεντρώων: Αναστάσιος Μεγαλομύστακας

Τρικάλων
ΣΥΡΙΖΑ: Θανάσης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστος Σιμορέλης
ΝΔ: Κώστας Σκρέκας

Φθιώτιδας
ΣΥΡΙΖΑ: Απόστολος Καραναστάσης, Δημήτριος Βέττας, Θανάσης Μιχελής, Γιάννης Σαρακιώτης
ΝΔ: Χρήστος Σταϊκούρας

Φλώρινας
ΣΥΡΙΖΑ: Κώστας Σέλτσας
ΝΔ: Γιάννης Αντωνιάδης

Φωκίδας
ΣΥΡΙΖΑ: Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

Χαλκιδικής
ΣΥΡΙΖΑ: Κατερίνη Ιγγλέζη
ΝΔ: Γιώργος Βαγιωνάς
Χρυσή Αυγή: Σωτηρία Βλάχου

Χανίων
ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης, Βάλια Βαγιωνάκη, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Χίου
ΣΥΡΙΖΑ: Ανδρέας Μιχαηλίδης
ΝΔ: Νότης Μηταράκης

Επικρατείας
ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Δραγασάκης, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Κοτζιάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Κώστας Γαβρόγλου
ΝΔ: Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου
Χρυσή Αυγή: Χρήστος Παππάς
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Θανάσης Θεοχαρόπουλος
ΚΚΕ: Αλέκα Παπαρήγα

Share