Μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση για τον Πανηλειακό, που σε δυνατό φιλικό επί ιταλικού εδάφους, και συγκεκριμένα στο Αβελίνο με την τοπική ομάδα (Serie B), ηττήθηκε με 3-0 στην έδρα της, το Στάδιο PARTENIO-LOMBARDI (και παρευρέθηκαν περίπου 5.000 φίλαθλοι!) που έγινε η αναμέτρηση αυτή.
* Ο Πανηλειακός στάθηκε πολύ καλά από το πρώτο μέρος, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Μάλιστα είχε τον έλεγχο για αρκετό διάστημα καθώς και δυο πολύ καλές στιγμές, όταν στο 38′ κεφαλιά του Αφράτη αποκρούστηκε δύσκολα από τον γκολκήπερ ενω στο 41′ άλλη κεφαλιά, του Φορτούνη, πέρασε λίγο άουτ!
Κι απο κει και πέρα, η ομάδα είχε την ατυχία, αλλά και την απειρία ενδεχομένως, να δεχτεί ένα γκολ στη λήξη του ημιχρόνου, όπου στο 45′ ο Castaldo με προσπάθεια μέσα στην περιοχή έκανε το 1-0 (σχεδόν σίγουρα οφσάιντ, που δεν καταλογίστηκε…), αλλά κι ένα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν στο 49′ από σέντρα του Zito ο Pisacane έκανε με κεφαλιά το 2-0.
Στη συνέχεια ο Πανηλειακός πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα.
Όμως στο 75′ ο D’ Angelo έκανε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ (με το γκολκήπερ των γηπεδούχων να αποσοβεί και στο 90′ την προσπάθεια του Νταγιάντα)
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Hoxza (65′ Αμπατζίδης), Zara (77′ Mazza), Αφράτης (54′ Γραικός), Δαλκίδης (67′ Borda), Δημητρουλόπουλος, Φορτούνης, Shqypi (59′ Νταγιάντας), Σακελλαρίδης (46′ Καραθανάσης), Aranibar, Εμμανουήλ (69′ Ampleford), Πούρνος (65′ Σιδηρόπουλος)
Προπονητής: Cavallo.
“Γίνεται εξαιρετική δουλειά”
* Νωρίτερα, ο τεχνικός διευθυντής Σάκης Κανακίδης, σε μια ως τώρα αποτίμηση των όσων γίνονται στην ομάδα τόνισε:
“Γίνεται εξαιρετική δουλειά εδω. Και είναι δουλειά ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Πιστεύω ότι θα είμαστε ευχάριστη έκπληξη για όλους!
Ο κόσμος του Πανηλειακού πρέπει να χαίρεται που όλα στην ομάδα προχωράνε. Και μάλιστα κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Είναι γεγονός ότι έχουν ήδη γίνει αρκετά από τα αρχικά πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι, μέσα σε πολύ λίγο διάστημα και με μεγάλη πίεση χρόνου.
Όπως έχω ξαναπεί, ήδη έχει γίνει η πρόσληψη του τεχνικού, κι όπως και η σύναψη προσυμφώνου με αρκετούς παίκτες. Και σε κάθε περίπτωση, η ομάδα έπρεπε άμεσα να κινηθεί, κι έπρεπε άμεσα να αρχίσει να δημιουργείται!
Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν και οι ως τώρα γνωστοί περιορισμοί λόγω της έλλειψης αδειοδότησης. Προχωράμε, και πασχίζουμε συνεχώς για το καλύτερο, με όλες αυτές τις παραμέτρους, που ήδη προανέφερα…”, επεσήμανε.
* Κι ακόμα ανέφερε: “Μπαίνουμε πλέον και στην επόμενη φάση, να αρχίσουμε να υλοποιούμε τις απαιτούμενες ενέργειες οργάνωσης (γραφείο ΠΑΕ, προπονητικό κέντρο Συντριάδας, Στάδιο, μάρκετινγκ για χορηγείες, εισιτήρια διαρκείας, διαμονή και διατροφή παικτών που με την επιστροφή από την Ιταλία, ξεκινούν στον Πύργο πλέον από τις 16 του μήνα το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας, κ.τ.λ.).
Κι όσο περισσότερη βοήθεια έχουμε, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουν κι αυτά τα πολύ απαραίτητα θέματα του σχεδιασμού.
Θέλω ακόμα να πω με την ευκαιρία που μου δίνετε, ότι οι ομάδες χτίζονται με υπομονή και με δουλειά, κι όχι με …λόγια και …δηλώσεις.
Γι’ αυτό, όσο μπορούμε, κρατάμε χαμηλό προφίλ”.
* * * Απο τη δική μας πλευρά, μεταφέραμε και πάλι ότι: “Ο κόσμος, όλα τα παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και οτιδήποτε γίνεται, έχει κάθε δικαιολογία ώστε να το βλέπει επιφυλακτικά. Μιλάμε για μια ομάδα πολύ …ταλαιπωρημένη, ειδικά τον τελευταίο ένα χρόνο, και δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες, από πέρυσι τέτοια εποχή, έχουν ήδη περάσει τέσσερις διοικήσεις (!).
Που υπενθυμίζεται ήταν, κατά σειρά, Γκάμαρη, Γκαγκάτση, Παπαγεωργίου, και η τωρινή – καινούρια (με όλες συνδετικό κρίκο και πρόεδρο το Σάκη Χριστόπουλο).
Επίσης, τώρα, μετά από ένα τετράμηνο πλήρους αδράνειας, ξαφνικά έγινε η αλλαγή και σε σχέση με το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στην Ιταλία, η ομάδα δεν έχει ακόμα καμιά σχέση με τον Πύργο…
Και αν δεν είμαστε κι εμείς ως ΗλείαΟικονομία (κι ένα-δυο ΜΜΕ ακόμα, όπως η εφημερίδα Πρώτη) να γράφουμε και να ασχολούμαστε επί ώρες, καθημερινά, ακόμα στο …βαθύ σκοτάδι θα ήταν όλοι. Για το τι …γίνεται και τι …δε γίνεται!”…
* * * Ο Σάκης Κανακίδης μας έδειξε ότι τα αποδέχεται αυτά, που άλλωστε είναι η ρεαλιστική πραγματικότητα (και μάλιστα μόνο σε …περίληψη).
Κι όπως μας επανέλαβε (κατόπιν και σχετικού αιτήματος μας), με την άφιξη από την Ιταλία, οι νέοι άνθρωποι της ομάδας θα βγουν να μιλήσουν και πιο αναλυτικά προς τον πολυπληθή φίλαθλο κόσμο του Πανηλειακού.
* * * ΔΕΙΤΕ ΘΕΜΑ κι ΕΔΩ – 1η Ανοιχτή Επιστολή προς τους νέους διοικούντες του Πανηλειακού https://www.iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=29923#.U-UPeKh_uYI
Με Novara την Κυριακή
* Απο κει και πέρα, επόμενο πλέον καθορισμένο φιλικό, κι επίσης πολύ σημαντικό, και αγωνιστικά και για θέμα πρεστίζ, είναι την Κυριακή με τη Νοβάρα, στο γήπεδο της, το STADIO SILVIO PIOLA (ΦΩΤΟ 1 και 2). Για την Ιταλική ομάδα είναι το τελευταίο της, και αποτελεί πρόβα τζενεράλε!
Η Novara τον Ιούνιο του 2011, ανέβηκε στη Serie A όπου έπαιξε την επόμενη σεζόν (11-12), αλλά δεν παρέμεινε, και υποβιβάστηκε στη Serie B όπου τελείωσε στην 5η θέση τη σεζόν 2012-13, αλλά αποκλείστηκε από την Έμπολι στα play-offs ανόδου. Αλλά την επόμενη σεζόν, πέρυσι δηλαδή, ήταν ένα σοκ για τη Νοβάρα, αφού τερμάτισε 19η στη Serie B και έχασε στα play-out από τη Βαρέζε, κι έτσι υποβιβάστηκε στη Serie C όπου θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν.
Πέρυσι αγωνίστηκε σε αυτήν ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Κατίδης (μετά την προπέρσινη αποχώρηση του από την ΑΕΚ και το θέμα με τον …”Sieg Heil” χαιρετισμό)
Η κλήρωση και η έναρξη της Β’ Εθνικής
* * * ΔΕΙΤΕ ΘΕΜΑ κι ΕΔΩ – Β’ Εθνική: Στις 2/9 η κλήρωση – Στις 28/9 η έναρξη – Ο Όμιλος – https://www.iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=29945#.U-UTAqh_uYI