Στα χρόνια της κρίσης οι Ελληνίδες νοσηλεύτριες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έχουν γίνει ανάρπαστες στη Γερμανία.
Ελληνίδες νοσηλεύτριες εργάζονται σε γηροκομεία της Γερμανίας μαζί με Πολωνούς, Ισπανούς, Ιταλούς, Ρώσους και Αφρικανούς νοσηλευτές, όμως οι Έλληνες νοσηλευτές, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ξεκινούν την καριέρα τους στη Γερμανία από πλεονεκτική θέση, καθώς έχοντας ολοκληρώσει τετραετείς σπουδές, υπερτερούν των συναδέλφων τους Γερμανών, που δεν διαθέτουν ακαδημαϊκό τίτλο, απλώς έχουν παρακολουθήσει μία τριετή εκπαίδευση.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, οι μισθοί των νοσηλευτών στη Γερμανία, είναι κατοχυρωμένοι βάσει συλλογικών συμβάσεων και κυμαίνονται από 2.200 έως 3.000 ευρώ μικτά, ενώ για τις διευθυντικές θέσεις φθάνουν και τα 3.500 ευρώ.
“Ζήτηση στον εν λόγω κλάδο υπάρχει από το 1963 με τις κενές θέσεις σήμερα να φθάνουν στις 100.000”, αναφέρει στην “Κ” ο Δημήτρης Αρσένης, επικεφαλής νεοϊδρυθείσας εταιρείας Euromedicals, με έδρα την Κολωνία με ειδίκευση την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό στον τομέα της περίθαλψης.
Πηγή: www.newmoney.gr