Ποιά χώρα θεωρείται ο παράδεισος για τους άνδρες;

Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Όταν λέμε παράδεισος, δεν αναφερόμαστε σε κάτι που έχει να κάνει με καλλίπυγες γυναίκες, έτοιμες να ικανοποιήσουν παντοιοτρόπως τους άνδρες. Όταν λέμε παράδεισος εννοούμε σε ποια χώρα ο άνδρας έχει ελεύθερο χρόνο να τον αξιοποιήσει για τον εαυτό του, όπως θέλει εκείνος…

Η χώρα αυτή είναι η Σλοβενία. Εκεί οι άνδρες έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο από τις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα για την ποιότητα ζωής στη συγκεκριμένη χώρα. Οι πολίτες της Σλοβενίας σε μία συνηθισμένη εβδομάδα τους, έχουν κατά μέσο όρο 24 ώρες ελεύθερο χρόνο. Οι άνδρες δηλώνουν ότι έχουν 27 ώρες ανάπαυσης στη διάθεσή τους και οι γυναίκες μόλις 21 ώρες ελεύθερου χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι οι Σλοβένοι έχουν καλύτερη ψυχολογία και ασχολούνται περισσότερο με το “εγώ” τους μέσα στο σπίτι.

Η έρευνα, που παρουσιάστηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, δείχνει επίσης ότι οι πολίτες άνω τω 66 ετών έχουν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο, περίπου 35 ώρες την εβδομάδα.

Οι νεαροί Σλοβένοι, ηλικίας 16 έως 25 ετών, έχουν την εβδομάδα 28 ώρες ελεύθερο χρόνο. Οι πιο πολυάσχολοι είναι οι πολίτες ηλικίας 36?45 ετών, που έχουν μόνον 18 ώρες την εβδομάδα για ανάπαυση.

Για τις δουλειές του σπιτιού, τη φροντίδα των παιδιών και άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις κατά μέσο όρο απαιτούνται 17 ώρες την εβδομάδα. Οι άνδρες αφιερώνουν 11 ώρες σε τέτοιες υποχρεώσεις και οι γυναίκες 24 ώρες. Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι όσοι Σλοβένοι εργάζονται, χρειάζονται τουλάχιστον 4 ώρες την εβδομάδα για τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη το 2010, άνδρες και γυναίκες στη Σλοβενία αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο για τον ύπνο, την προσωπική υγιεινή και το φαγητό.

Οι άνδρες περνούν περισσότερο χρόνο σε πολιτιστικά γεγονότα, ασχολούνται περισσότερο με τον αθλητισμό, με κάποιο χόμπι και βλέπουν περισσότερο τηλεόραση σε σύγκριση με τις γυναίκες. Ωστόσο άνδρες και γυναίκες αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο σε κοινωνικές δραστηριότητες και στην ενημέρωση από τα ΜΜΕ.

iatropedia.gr

Επόμενο Άρθρο