Υλικά για 4-6 άτομα
– 500 γραμμάρια πέννες
– 400 γραμμάρια φέτα
– 100 γραμμάρια ρεγκάτο
– 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
– 8-10 φέτες γκούντα
– 2 κρέμες γάλακτος light 150 ml η κάθε μία
– 4 φυλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση με μίση κουταλιά αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά.
2. Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, στραγγίζουμε το νερό, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
3. Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο και κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
4. Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα τυριών και το μπέικον. Πάνω από τις πέννες τοποθετούμε τις φέτες γκούντα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά και περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στην ένδειξη πάνω-κάτω για περίπου μισή ώρα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο δυόσμο.
www.newsbeast.gr