Σύλληψη δύο Ηλείων επιχειρηματιών γιά χρέη στο Δημόσιο ύψους 308.800 ευρώ και 316.200 ευρώ.
Η πρώτη σύλληψη Ηλείου (Πύργιου) επιχειρηματία χθες το πρωί γιά χρέη στο Δημόσιο (αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές) ύψους 308.800 ευρώ.
Συνελήφθη χθες το πρωί, μετά από σχετική εντολή του Εισαγγελέα Ηλείας, από άνδρες της Ασφάλειας Πύργου, 61χρονος εργολάβος δημοσίων έργων, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, χρωστά στο Δημόσιο το ποσό των 308.000 ευρώ.
Προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Αφέθηκε τελικά ελεύθερος και θα δικασθεί αύριο Παρασκευή.
Η δεύτερη σύλληψη αφορά 47χρονο επιχειρηματία του Πύργου γιά χρέη 316.229 ευρώ χθες βράδυ ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης, ύψους 18 μηνών, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας.