ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Το φορολογικό προγκρόμ που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι η εύκολη λύση, αλλά η σίγουρη συνταγή αποτυχίας και του νέου προγράμματος που συμφωνήθηκε με την ΤρόΪκα .
Το 2013 θα είναι έτος άγριας φορολόγησης .Μας ζητούν να πληρώσουμε έως και 700% περίπου υψηλότερους φόρους .
Με το νέο φορολογικό νόμο ,το δεύτερο μέσα σε δύο μήνες του νέου έτους ,που ετοιμάζει η κυβέρνηση αυξάνοντας τους φόρους, διαλύουν την κοινωνία. Δεν βλέπω όμως και να τους εισπράττουν, όχι γιατί ο λαός δεν θέλει ,αλλά γιατί δεν μπορεί.
Ούτε με την απειλή δημιουργίας νέων οικονομικών φυλακών ,αλλά ούτε και με το πιστόλι στον κρόταφο ,δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες .
Διαρκούσης της κρίσεως και με συνεχή ύφεση που έφθασε το 2012 στο 7% ,το κράτος θα προσπαθήσει το 2013 ,να φορολογήσει τους μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες ,σαν να ήταν πλούσιοι.
Ασύλληπτη και κοντόφθαλμη η πολιτικής της κυβέρνησης ,με τη λαίλαπα των νέων φόρων ,θα αποδειχθεί αναποτελεσματική και ανήθικη , η νέα υπερφορολόγηση του Ελληνικού λαού.
΄΄Θηλιά στο λαιμό΄΄ θα έχουν οι επαγγελματίες, γιατί δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κατακόρυφης πτώσης του τζίρου τους ,αλλά καλούνται να αποδίδουν στο κράτος έως το 70% του περιορισμένου έως ανύπαρκτου εισοδήματος τους .
Υπό διωγμό τίθενται και οι οικογένειες .Τιμωρούνται οι πολύτεκνοι. Αυτή είναι πολιτική κύριοι της Βουλής, για τη διατήρηση του Ελληνισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι;
Γιατί τα ψηφίζετε αυτά; Δεν συγκινείσθε καθόλου;
Η εκρηκτική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις ΔΟΥ , όπως έχουν ανακοινώσει οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ,είχαν υπολογιστεί από τον Αύγουστο ,ότι το 40% των νοικοκυριών δεν πληρώνει ,ενώ και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ έχουν ήδη σταματήσει να πληρώνουν φόρους (το 30%) ή θεωρούν ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν στο άμεσο μέλλον σε μεγαλύτερο ποσοστό.
Οι αυτοαπασχολούμενοι ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ ,ΤΑΕ ,ΤΣΑ) ένας στους δύο, έφθασαν να μην δύναται να είναι συνεπείς στις καταβολές των ασφαλιστικών τους εισφορών.
Το ερώτημα προς τους βουλευτές είναι :
Για ποιο λόγο ψηφίζεται επιβολή νέων φόρων με δύο νέα φορολογικά νομοσχέδια στους δύο πρώτους μήνες του 2013, όταν ο λαός δεν μπορεί να καταβάλλει τους περυσινούς χαμηλότερους φόρους ; Θα λάβουμε απάντηση σας ή θα συνεχίζεται να ΄΄ ποιείτε την νήσσαν΄΄;
Κύριοι της κυβέρνησης που την εκπροσωπείτε σε πανελλαδικό επίπεδο , τι προτείνεται ότι πρέπει να γίνει στην παρούσα περίπτωση, όταν ο λαός δεν έχει ευθύνη για το κατάντημα που έχει οδηγηθεί;
Το Δ.Ν.Τ. με τον επικεφαλή τον οικονομολόγο Ολιβιέ Μπλανσάρ, δημόσια ομολόγησε ότι το Ταμείο έκανε λάθος στη συνταγή προς την Ελλάδα με το Δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή.
Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για παράνομες πράξεις στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία κατά τον προσδιορισμό του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού το 2009 ,είχε αποτέλεσμα να οδηγήσουν τη χώρα στην πτώχευση ,τον Ελληνικό λαό σε εξαθλίωση και οικονομική υποδούλωση για πολλά χρόνια.
Η προσωπική μου άποψη συνοψίζεται στα εξής : Η σημερινή κυβέρνηση τηρεί ΄΄σιγήν ιχθύος΄΄ και δεν έχει βγει να τοποθετηθεί δημόσια ,για το πώς σκέφτεται να ενεργήσει κατά αυτών που μας οδήγησαν στον εξευτελισμό.
Τεράστια η ευθύνη των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν, για τη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού και την διαχείριση των δύο μεγάλων θεμάτων που προαναφέρθηκαν.
Αντί να σηκώσει το ανάστημα της η κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί εξαρχής με αφορμή τα δύο μεγάλα αυτά γεγονότα ( παραδοχή για λάθος συνταγή από το ΔΝΤ, παράνομη υπερτίμηση του ελλείμματος από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.) που της παρουσιάσθηκαν, σύμφωνησε με τους επιτρόπους των δανειστών μας ,στην ακόμη μεγαλύτερη υπερφορλόγηση των Ελλήνων .
Η τρόικα θέλει κατασχέσεις περιουσίων για οφειλές φόρων και όχι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών ,σε περισσότερες δόσεις, καθώς επίσης και κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, αν υπάρχουν.
Οι επίτροποι των επικυρίαρχων δανειστών μας ,που τοποθετήθηκαν στις τράπεζες ζητούν άμεσες κατασχέσεις ακινήτων των επιχειρήσεων που είναι σε καθηστέρηση οι δόσεις τους, με την ευλογία της τρόικας και αλλαγή επι το δυσμενέστερο του ΄΄νόμου Κατσέλη΄΄ για την προστασία της πρώτης κατοικίας .
Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ , αναφέρει μια σειρά δυσκολιών και κινδύνων για την επιτυχία του νέου προγράμματος .
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ποουλ Τόμσεν δήλωσε ξεκάθαρα ότι, «οι μειώσεις μισθών και συντάξεων ,δεν είναι επιθυμητές ,αλλά μπορεί να είναι αναγκαίες».
Προειδοποιεί ότι για κάθε ευρώ που δεν εισπράττεται από τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί από φόρους ,φοροδιαφυγή και αποκρατικοποιήσεις ,θα πρέπει να κόβονται κρατικές δαπάνες από μισθούς και συντάξεις .
Η μεγάλη κάμψη των φορολογικών εσόδων είναι πλέον δεδομένη, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα γεγονότα.
Οι βουλευτές μας τι κάνουν ; Γιατί δεν ενεργούν ,ή μήπως επιθυμούν την εξαθλίωση μας ;
O χρόνος της πληρωμής τους πλησιάζει.
Η κυβέρνηση δεν πρέπει να μείνει αδρανής αλλά με ΄΄πάτημα΄΄ τις δύο αυτές μεγάλες ευκαιρίες που της παρουσιαστήκαν να ζητήσει αλλαγή των προγραμμάτων των μνημονίων για να σταματήσει η άδικη πτώχευση των Ελλήνων δια μέσου της υπερφορολήσης, του παράνομου δανεισμού, της εγκληματικής μείωσης εισοδημάτων (μισθών και συντάξεων) και της εξαθλίωσης του άνεργου πληθυσμού της .
Πολίτες αυτής της χώρας Α Μ Υ Ν Θ Η Τ Ε και Ε Ν Α Ν Τ Ι Ω Θ Η Τ Ε στα «φωτισμένα» μυαλά της Τρόικας για ακόμα μια φορά που χορήγησαν λάθος φάρμακο, σε λάθος δόσεις ,με τα γνωστά αποτελέσματα της αποτυχίας την οποία και ομολόγησαν .














