Αίσθηση προκάλεσε το τεκμηριωμένο άρθρο μας για την Ύδρευση των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, από τον Ερύμανθο.
Ξύπνησαν κάποιοι από τον λήθαργο.
Μετά το άρθρο μας είχαμε τα εξής:
1. Συγκαλείται Κατεπείγουσα ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή 22/2/2013, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με συμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών.
Στην σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, κλήθηκαν να συμμετέχουν: To Δ.Σ του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Δήμαρχοι και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, οι ΔΕΥΑ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας λειτουργίας του έργου.
2. Στάλθηκε έγγραφο σε όλους τους αρμόδιους φορείς να ορίσουν εκπροσώπους τους για το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου.
Τα ερωτηματικά πολλά και περιμένουν ΑΜΕΣΗ απάντηση από την σύσκεψη της Παρασκευής:
A) Ποιά είναι η αλήθεια για την καλή κατασκευή του έργου και ειδικά για την ποιότητα των σωλήνων;
B) Λειτουργεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου ή η θητεία του έχει λήξει και συνεπώς το έργο είναι χωρίς διαχειριστικό όργανο;
Γ) O πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου έχει παραιτηθεί εγγράφως ή μόνο με δηλώσεις του στα ΜΜΕ; Aν έχει υποβάλλει έγραφη παραίτηση, τι ενέργειες έγιναν από την Περιφέρεια;
Δ) Γιατί δύο σχεδόν χρόνια μετά την παράδοση του έργου δεν έχουν γίνει οι συνδέσεις των Δ.Δ. των δύο Δήμων;
Ε) Γιατί στο διαβαθμιδικό σύνδεσμο λειτουργίας του έργου δεν συμμετέχει ο κύριος χρήστης η ΔΕΥΑ Πύργου;
ΣΤ) Από πού προέκυψε πρόεδρος του διαβαθμιδικού συνδέσμου αιρετός της Περιφέρειας και όχι αιρετός των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας;
Ζ) Πότε το νερό του Ερυμάνθου θα φθάσει στις βρύσες των κατοίκων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας;
Μπορεί να χάσαμε την Ολυμπία Οδό, μπορεί το τραίνο να σταμάτησε στην Πάτρα, μπορεί το αεροδρόμιο στην Ανδραβίδα να μην έγινε, μπορεί να βυθιζόμαστε στην τελευταία θέση ανάπτυξης εξ’ αιτίας των διοικούντων, αλλά το μεγάλο έργο της ύδρευσης των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας πρέπει να ολοκληρωθεί με κάθε θυσία.
Ο κατήφορος έχει και τέλος. Ας το καταλάβουν μερικοί.
Το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα έχει καθημερινά όλες τις εξελίξεις για το μεγάλο αυτό έργο.
*** Δείτε και σχετικό άρθρο ΕΔΩ – http://www.iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=16024