Απο σήμερα το νέο ηλεκτρονικό σύστημα για συνταγές και εξετάσεις! Τι αλλάζει

Ένα ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κάνει πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα. Πρόκειται για το e- prescription μέσω του οποίου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία θα διευκολυνθεί τόσο για γιατρούς όσο και για τους ασθενείς.

Το νέο σύστημα θα είναι ενιαίο τόσο για τα φάρμακα όσο και για τα περαπεμπτικά των διαγνωστικών εξετάσεων και αναμένεται να αντικατατήσει τα δύο προηγούμενα τα οποία πολύ συχνά παρουσιάζαν τεχνικά προβλήματα.

Κατά τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά το e- prescription θα είναι πολύ πιο γρήγορο αλλά και πολύ πιο αναλυτικό με αποτέλεσμα να είναι δυνατό να εντοπίζονται οι γιατροί που φορτώνουν το σύστημα με συνταγές.

Πάντως για τον κ. Σαλμά ο απολογισμός της μέχρι σήμερα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ήταν θετικός παρά τα τεράστια προβλήματα που σημειώθηκαν. Τους τελευταίους 7 μήνες εκτελέστηκαν παραπάνω από 28,5 εκ. ιατρικές συνταγές συνολικής αξίας περίπου 1,1 δι ενώ πιστοποιήθηκαν 41.000 ιατροί και 11.000 φαρμακεία και εξυπηρετήθηκαν περίπου 2,3 εκατομμύρια ασφαλισμένοι το μήνα.

iatropedia.gr

Επόμενο Άρθρο