Μια στάση σε ό,τι αφορά στον γαστρονομικό τουρισμό, που αναδεικνύει τις γεύσεις, τα αρώματα και την μουσική που τις συνοδεύουν θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο στις 1-2-3 Απριλίου.
Στο τριήμερο Φεστιβάλ “Γιορτές Πύργου 2016” θα γίνουν εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά την τοπική οικονομία, ανθρώπους και προϊόντα και αναδεικνύουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σύγχρονης φυσιογνωμίας της περιοχής.
Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Χάρης Αντύπας ανέφερε χαρακτηριστικά “Για πρώτη φορά γίνεται ένα τέτοιο γεγονός στην πρωτεύουσα της Ηλείας και στο Δήμο μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα αποτελέσει και την αρχή για μια σειρά πολιτιστικών προσπαθειών που θα καταστήσουν τον Πύργο, ορόσημο, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Θεωρώ ότι τέτοιο εγχείρημα δεν έχει γίνει στην Ηλεία ούτε στο παρελθόν. Είμαι αισιόδοξος γιατί έχω μιλήσει με τους βασικούς συντελεστές της προσπάθειας και με έχουν διαβεβαιώσει ότι θα έχουμε πρωτόγνωρες γαστρονομικές απολαύσεις και πρωτοβουλίες»
Ο κ.Αντύπας καθώς και ο Θωμάς Λαζανάς, πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, ανέφεραν οτι αποτελεί μια πρόκληση ώστε να αναδειχτούν τοπικές συνταγές βασισμένες σε τοπικά προϊόντα της Ηλείας.