Θέσεις μάχης στην “κόκκινη γραμμή” παίρνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρ ομαδόν κατά της… συμφωνίας από βουλευτές και την Πρόεδρο της Βουλής

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει πάνω του το » της διαπραγμάτευσης αναζητώντας μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους δανειστές και όχι ρήξη, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να «ξεθωριάσει» τις αυστηρές κόκκινες γραμμές.Μετά το χθεσινό αντάρτικο στην Πολιτική Γραμματεία, όπου πρωταγωνίστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπολύοντας πυρά κατά της πολιτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι «ξεχνάει» τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα σήμερα η επίθεση και η αυστηρή κριτική από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα περίμενε κανείς τους Λαφαζανικούς της κυβέρνησης να βρίσκονται στα κάγκελα, καθώς εδώ και πολύ καιρό έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους σχετικά με τις υποχωρήσεις που σημείωνε η κυβέρνηση απέναντι στις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης, όμως με την ίδια γραμμή φαίνεται να ταυτίζονται και άλλα στελέχη της κυβέρνησης με το κλίμα σήμερα να οξύνεται περαιτέρω.

Πυρ ομαδόν
ΛαφαζάνηςΒίτσας, Στρατούλης, Παπαδημούλης κ.ά στελέχη της κυβέρνησης παίρνουν από το πρωί θέση μάχης απέναντι από την κυβέρνηση και τις κόκκινες γραμμές.

Ειδικότερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου από χθες άναψε την σπίθα των αντιπαραθέσεων κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ανεβάζοντας δραματικά το πολιτικό θερμόμετρο στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο. Συγκεκριμένα παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες κατηγόρησε για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη πιο σαφής ήταν σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος από το βήμα του ECONOMIST, έστειλε αυστηρά μηνύματα στους δανειστές, αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως ΕΕ, και ΔΝΤ θέλουν να στραγγαλίσουν το ελληνικό αριστερό πείραμα. Ειδικότερα, η κριτική του κ. Λαφαζάνη ήταν σε οξύ τόνο φορτίζοντας ακόμη περισσότερο το ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο.

“Είναι πολλοί και ισχυροί οι κύκλοι στην ΕΕ και το ΔΝΤ που επιδιώκουν αυτήν την ώρα να πνίξουν και να στραγγαλίσουν το ελληνικό αριστερό πείραμα. κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα γιατί δεν θέλει να υποταχθεί, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη, θα πρέπει να ξέρουν ότι αρχίζουν να ξηλώνουν την ευρωπαϊκή κάλτσα». Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, προχωρώντας παράλληλα και στη διατύπωση μιας πρότασης προκειμένου να υπάρξει δίκαιη οριοθέτηση των θαλάσσιων και υποθαλάσσιων δικαιωμάτων σε όλη τη Μεσόγειο, αρχής γενομένης από το Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική πλευρά της.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και η σημερινή τοποθέτηση του Δημήτρη Στρατούλη ο οποίος στέλνοντας μήνυμα προς το Μαξίμου σημείωνε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπ’ όψιν της τις προεκλογικές εξαγγελίες για να κλείσει την συμφωνία.

Την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες της συμφωνίας, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο χρόνου.
Από την πλευρά του ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να φέρει μέτρα που θα συμπιέζουν μισθούς και συντάξεις», ενώ ο κ. Βίτσας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 σημείωσε ότι συνυπογράφει την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

gr

Επόμενο Άρθρο