Γράφει ο Γρηγόρης Καπερώνης
Μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες στη ζωή είναι αναμφισβήτητα η συλλογή εμπειριών και απόψεων, ειδικά όταν περιλαμβάνει το στοιχείο ανθρώπων που είναι ειδήμονες στο εκάστοτε αντικείμενο.
Λίγες ημέρες πριν απολαμβάνοντας ένα υπέροχο γεύμα, συνομιλώ με τον φίλο Chef Δημήτρη. Χωρίς πομπώδεις εκφράσεις, με άμεσο και περιεκτικό λόγο αποφεύγει να παινέψει το πιάτο του και μου εξηγεί το εξής απλό : Η γαστρονομία είναι ίσως η σημαντικότερη τέχνη. Είναι η μόνη που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, χρησιμοποιώντας και τις 5 του αισθήσεις : Ακούει το σοτάρισμα στο τηγάνι, αισθάνεται την υπέροχη μυρωδιά, βλέπει το δημιούργημα του, αγγίζει το φαγητό για να καθορίσει την αρχιτεκτονική του πιάτου και ? τέλος γεύεται !
Όπως καταλάβατε βρισκόμαστε στο εστιατόριο Klara?s στην Αμαλιάδα ! Έτσι λοιπόν ζουν καθημερινά την μαγειρική οι οικοδεσπότες του, που επιμελούνται προσωπικά τα πιάτα σας από την παρασκευή τους μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι σας.
Καταφθάνοντας στο εστιατόριο παίρνουμε τα πρώτα οπτικά ερεθίσματα. Ανεβαίνουμε τα πρώτα σκαλοπάτια, για να οδηγηθούμε στο σεπαρέ, στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη διακοσμητική έμφαση.
Εκεί συναντάμε αριστουργηματική διακόσμηση, σ έναν ζεστό χώρο με κορυφαία αισθητική. Στο εστιατόριο επικρατεί μια οικεία ατμόσφαιρα, ενώ εντύπωση μας κάνουν πολύτιμα αντικείμενα. Με συναισθηματική αξία για τους οικοδεσπότες, προσδίδουν μια νότα νοσταλγίας στον χώρο και μαρτυρούν κομμάτι της ιστορίας του εστιατορίου, που ξεκινάει απ το 1938.
Η ζεστή υποδοχή και το χαμόγελο της Ελευθερίας, ιδιοκτήτριας και υπεύθυνης της σάλας, συμπληρώνει ιδανικά το σκηνικό. Όλα αυτά είναι μόνο η εισαγωγή. Άλλη μια εμπειρία γεύσεων μόλις ξεκίνησε ?
Πατήστε **ΕΔΩ** για να δείτε φωτογραφίες.