Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

ΠΑΣΟΚ : Νέα ταυτότητα με σημαία την Κεντροαριστερά

31 Δεκεμβρίου 1969
ΠΑΣΟΚ : Νέα ταυτότητα με σημαία την Κεντροαριστερά

Ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης και σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση επιχειρεί να δώσει η Χαριλάου Τρικούπη, αξιοποιώντας ως αφετηρία επανεκκίνησης το διήμερο συμπόσιο με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος.

Με συγκροτημένη πρόταση η ομιλία απόψε του Ευ. Βενιζέλου. Θα αναδείξει το χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαφορές, ιδεολογικές και πολιτικές, με τη ΝΔ

Με συγκροτημένη πρόταση η ομιλία απόψε του Ευ. Βενιζέλου. Θα αναδείξει το χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαφορές, ιδεολογικές και πολιτικές, με τη ΝΔ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να μιλήσει χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές στο φινάλε του συμποσίου σήμερα το βράδυ.

ΠΑΣΟΚ [03/09]

Οπως ο ίδιος προανήγγειλε χθες στον σύντομο χαιρετισμό του, θα παρουσιάσει στη λεπτομέρειά του το στρατηγικό σχέδιο για την προοπτική της παράταξης και της χώρας, καλώντας όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς της ευθύνης να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2014.

Σε αυτή την πορεία το ξεκίνημα συνοδεύεται από καλούς οιωνούς, αφού κατά τον κ. Βενιζέλο «δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι και ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου με τις παρεμβάσεις τους (σ.σ. πριν από την ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ) σηματοδοτούν την ενότητα και τη συσπείρωση του κινήματός μας».

Γ. Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δ. Κούρκουλας και Λ. Γρηγοράκος πήραν θέση για τις ομιλίες της πρώτης μέρας του συμποσίου

Γ. Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δ. Κούρκουλας και Λ. Γρηγοράκος πήραν θέση για τις ομιλίες της πρώτης μέρας του συμποσίου

Το σίγουρο είναι ότι ο συμβολισμός είναι έντονος: οι τρεις αρχηγοί (διαδοχικά από το ’96 έως σήμερα), των οποίων η σχέση γνώρισε συγκρούσεις, θα βρεθούν στο ίδιο «τραπέζι» με φόντο την 3η του Σεπτέμβρη, για να μιλήσουν για το μέλλον της παράταξης όντας, ειδικά η χώρα, σε ένα ακόμη κρίσιμο σταυροδρόμι.

Είναι πασιφανές ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αδράξει την ευκαιρία για την ανασυγκρότησή του, να αποτινάξει το κλίμα της πλήρους αμφισβήτησής του και να βάλει νέα στοιχήματα για την προσέλκυση βασικών κοινωνικών ομάδων που δηλώνουν και σήμερα κεντροαριστεροί αλλά περιμένουν «καθαρές κουβέντες» από το άλλοτε κραταιό κόμμα και την ηγεσία του. Το εγχείρημα δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητική η περίοδος που το ΠΑΣΟΚ καλείται αφενός να τοποθετηθεί με ακρίβεια ως προς τη σχέση του με τον πρώτο κυβερνητικό εταίρο και αφετέρου να περιγράψει τη γραμμή που θα ακολουθήσει σχετικά με τα άλλα κόμματα.

Για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2008 θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης και οι αναφορές του αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στη φωτογραφία, ο πρώην πρωθυπουργός με τον Ευ. Βενιζέλο

Για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2008 θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης και οι αναφορές του αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στη φωτογραφία, ο πρώην πρωθυπουργός με τον Ευ. Βενιζέλο

Στίγμα
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και προτίμησε να ακούσει πρώτα όλους τους ομιλητές (μάλιστα χθες παρέμεινε στην αίθουσα του συμποσίου μέχρι το απόγευμα), έχει συγκροτημένη πρόταση. Ο «τίτλος» που θα μπορούσε να προηγηθεί της ομιλίας του αφορά τη βούλησή του να επισημάνει τους λόγους της αντιπαράθεσής του με τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταδείξει τις διαφορές, ιδεολογικές και πολιτικές, με τη ΝΔ.

Αλλωστε το «αίτημα» του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος να κατέλθουν με κοινή πλατφόρμα στις ευρωεκλογές τα κόμματα της ίδιας «οικογένειας» δίνει τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ και να περιγράψει με ενάργεια το στίγμα του και τις «κόκκινες γραμμές» αλλά και να τολμήσει τη διεύρυνση των δυνάμεών του με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο προσωπικοτήτων από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, παρά τη διπλή εκλογική ήττα του 2012 και τη δημοσκοπική συρρίκνωση μετέπειτα.

Κ. Σκανδαλίδης

Κ. Σκανδαλίδης

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Ομιλία εφ’ όλης της ύλης με προτάσεις και μηνύματα

Στο πεδίο διαλόγου που διαμόρφωσε η Χαριλάου Τρικούπη διοργανώνοντας το διήμερο Συμπόσιο δεν μπορεί παρά να θεωρούνται καθοριστικής σημασίας οι παρεμβάσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Σημίτης αποφεύγει τις συχνές δημόσιες παρεμβάσεις παρότι παρακολουθεί στενά τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις εντός και εκτός Ελλάδας και διατηρεί επαφές με κορυφαίους παράγοντες στην Ευρώπη. Είναι δε η πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008 (δηλαδή μετά την οιονεί διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα με απόφαση του Γ. Παπανδρέου) που αποδέχεται την πρόσκληση να μιλήσει σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Δ. Ρέππας

Δ. Ρέππας

Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Σημίτης προσέρχεται στο Συμπόσιο στον «Ελληνικό Κόσμο» αποφασισμένος να «φωτίσει» πλευρές της πορείας του ΠΑΣΟΚ και δη επί των ημερών του. Δηλαδή να «θυμίσει» την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ με το «σπαθί» της, το κατά πόσο χρήσιμες ήταν η δημοσιονομική πειθαρχία και η αναπτυξιακή πορεία, ενώ δεν θα αποφύγει να «καταγγείλει» τη διακυβέρνηση μετά το 2004 μέχρι το 2009 ως προς το οικονομικο μοντέλο που ακολούθησε.

Εγκυρες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει απόψεις που εκτός απροόπτου θα παρουσιάσει για την κυβερνητική συνεργασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον ρόλο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς εφεξής.

Χρ. Δερβένης

Χρ. Δερβένης

Οι γνωρίζοντες λένε επίσης ότι η ομιλία του θα έχει συγκεκριμένες αναφορές για την οριστική έξοδο από την κρίση, για τα διλήμματα εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά και για την «επόμενη μέρα». Να σημειωθεί ότι ο κ. Σημίτης ήταν από τους πρώτους που έκανε λόγο δημοσίως για την ανάγκη «κουρέματος» του χρέους στην πρώτη φάση εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ θεωρεί «σταθμό» τις γερμανικές εκλογές.

Ο Γ. Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται με την ομιλία του να υπερασπιστεί την «τιτάνια προσπάθεια» της κυβέρνησής του για την απομάκρυνση της ενδεχόμενης χρεοκοπίας, θα υποστηρίξει τις μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες, αλλά και θα «προχωρήσει» στην «επόμενη μέρα».

Μ. Παπαϊωάννου

Μ. Παπαϊωάννου

Οι ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείουν να «αντιπαρατεθεί» με τη ΝΔ για τη στάση της και την «αντιμνημονιακή σημαία» κατά την περίοδο του πρώτου Μνημονίου, καλώντας την προοδευτική παράταξη να «εγγυηθεί» με πρωτοβουλίες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Χθες, οι παρεμβάσεις των Σκανδαλίδη και Ρέππα σημείωσαν την ανάγκη για… προγραμματική συμφωνία και με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αποφεύγουν την έντονη κριτική. Ο κ. Σκανδαλίδης τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του ΠΑΣΟΚ στον «φυσικό του χώρο, την Κεντροαριστερά, και στην προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές», ενώ ο κ. Ρέππας υποστήριξε ότι από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ κάνει προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ, μπορεί να κάνει το ίδιο και με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Γ. Σουλαδάκης

Γ. Σουλαδάκης

Τοποθετήσεις

Η Κεντροαριστερά και οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, τα λάθη του Κινήματος, η προοδευτική διακυβέρνηση, οι συνεργασίες εν όψει των εκλογών και ο αριστερός λαϊκισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των ομιλητών της πρώτης ημέρας του διήμερου συμποσίου του ΙΣΤΑΜΕ.

Κ. Σκανδαλίδης
«Το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει πεθάνει. Καταγγέλλουμε τον αριστερό λαϊκισμό που ακυρώνει μνημόνια στα λόγια. Να ξεκαθαρίσουμε τον ορίζοντα των συνεργασιών μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Δ. Ρέππας

Στ. Μπένος

Στ. Μπένος

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρχει μόνο ως Κεντροαριστερά, να συνθέτει τον κοινωνικό ριζοσπαστισμό με την κυβερνησιμότητα. Υπάρχει απουσία πειστικού εναλλακτικού λόγου από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Χρ. Δερβένης
«Το ΠΑΣΟΚ σαν ζωντανός οργανισμός κατανοεί τα λάθη που υπήρξαν, κάνει την αυτοκριτική του και προσπαθεί να μάθει από αυτά, αλλά η κριτική δεν μπορεί να οδηγεί στην απαξίωσή του».

Μ. Παπαϊωάννου
«Κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι ο ιστορικός τους κύκλος έχει κλείσει. Κάποιοι από αυτούς επιλέγουν διασπαστικές πρακτικές, αποστασιοποιούνται από κρίσιμες αποφάσεις».

Γ. Σουλαδάκης
«Οσοι νομίζουν ότι ως πρόβλημα της Κεντροαριστεράς που αφορά την κοινωνία είναι η επιβίωση κάποιων πολιτικών, είναι μακριά νυχτωμένοι. Περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε θεσμικά κόμματα, ισχυρά, νέου τύπου».

Στ. Μπένος
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί βρίσκομαι στο σπίτι μου και οφείλουμε όλοι να αναζητήσουμε διεξόδους από την εσωστρεφή ενασχόληση».

Δ. Καρύδης
«Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο από την καταστροφολογία και τον λαϊκισμό. Εμείς δεν έχουμε κλείσει την πόρτα σε κανέναν. Οι δυνάμεις που θα πάρουν μέρος στην πανστρατιά της Κεντροαριστεράς θα είναι των πολιτών».

Δεύτερη μέρα
Οι παρεμβάσεις σήμερα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα οι ομιλίες πρώην υπουργών και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης παράταξης. Πριν να λάβουν τη σκυτάλη οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσουν μεταξύ άλλων οι κ. Γιαννίτσης, Χριστοδουλάκης, Μπίστης, Ευθυμίου, η κ. Βάσω Παπανδρέου κ.ά.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ/ethnos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Η Μεγάλη Εβδομάδα. Ιερές Ακολουθίες και Τροπάρια της Μ. Εβδομάδας

Επόμενο Άρθρο

Τι προβλέπει ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΣΟΚ – Συνέδριο: Τα 11 Εκλογικά Κέντρα και οι Υποψήφιοι Σύνεδροι στην Ηλεία (Κυριακή 15/3)
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ – Συνέδριο: Τα 11 Εκλογικά Κέντρα και οι Υποψήφιοι Σύνεδροι στην Ηλεία (Κυριακή 15/3)

12 Μαρτίου 2026
Διον. Καλαματιανός: «Διεκδικούμε την επαναλειτουργία δημόσιων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών στην Ηλεία»
Πολιτική

Δ. Καλαματιανός για τις καταστροφές στην Ηλεία: «Ακόμη περιμένουμε απαντήσεις και λύσεις από την κυβέρνηση»

10 Μαρτίου 2026
Δ.Μπέλτσος: Νέα απάντηση με αιχμές προς τον Δήμαρχο Πύργου για την μεταφορά τουριστών
Πολιτική

Δ.Μπέλτσος: “Το μέλλον του λιμανιού Κατακόλου απαιτεί διαφάνεια & ενημέρωση της κοινωνίας”

9 Μαρτίου 2026
Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Συνεδριάζει τη Δευτέρα 24/11 – Τα θέματα
Πολιτική

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Συνεδριάζει την Τετάρτη 11/3 για «Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου»

9 Μαρτίου 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Γιατί ο Ανδρουλάκης διέγραψε τον Κωνσταντινόπουλο
Ελλάδα, Πολιτική

Γιατί ο Ανδρουλάκης διέγραψε τον Κωνσταντινόπουλο

12 Μαρτίου 2026
Σελινόριζες λαδερές, σιγοψημένες σε χυμό πορτοκαλιού
Συνταγες

Σελινόριζες λαδερές, σιγοψημένες σε χυμό πορτοκαλιού

12 Μαρτίου 2026
Αυξήσεις και αδιαφάνεια στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας
Υγεία

Καρκίνος ωοθηκών: Το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο για να «αφοπλιστεί» η σιωπηλή απειλή – Με ελληνική σφραγίδα

12 Μαρτίου 2026
Ποδόσφαιρο: Πρόγραμμα και διαιτητές των τοπικών αγώνων (Α’ – Β’ – Γ’)
Αθλητικά

Ποδόσφαιρο: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των τοπικών αγώνων

12 Μαρτίου 2026
Επόμενο Άρθρο

Τι προβλέπει ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος

Χάσαμε το ...δρόμο! Στοπ...

Αρίστευσε και ως πρόσωπο της χρονιάς - Ραφαήλ Παπαδόπουλος.

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος