Τι θα γίνει με τα νοσοκομεία! Πότε προετοιμάζονται τα λουκέτα

Κεντρική απόφαση της κυβέρνησης- σε συνεργασία πάντα με την τρόικα- θα είναι η απόφαση για το λουκέτο στα νοσοκομεία ή την αλλαγή της χρήσης τους. Τι είπε ο υπουργός Υγείας και πότε αναμένονται οι πρώτες αλλαγές

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Τις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και των τοπικών κοινωνιών φαίνεται ότι ζυγίζει η κυβέρνηση καθώς μετά τις διαρροές ότι επίκεινται λουκέτα  στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα επιχειρεί επικοινωνιακά τουλάχιστον να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Άλλωστε οι εργαζόμενοι είναι με τα …όπλα ανά χείρας να αντιδράσουν με κινητοποιήσεις μόλις επιχειρηθεί το πρώτο μεγάλο κλείσιμο νοσοκομείου. Βέβαια ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει τμήματα και κλινικές με το επιχείρημα της συγχώνευσης και της αναδιοργάνωσης ενώ και μεγάλες μονάδες υγείας έχουν αποδυναμωθεί προκειμένου να κλείσουν με μεγαλύτερη ευκολία.
Η υλοποίηση της σχετικής απόφασης πάντως φαίνεται πως γίνεται με προσεκτικά βήματα καθώς και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στους εργαζόμενους των δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι θα γνωρίζει για την τύχη των νοσοκομείων σε δεκαπέντε ημέρες. Τουλάχιστον γι αυτά που  εξετάζεται η κατάργησή τους με ?πιθανότερη κυβερνητική απόφαση την αναδιοργάνωσή τους? όπως είπε στους εργαζόμενους.
Αυτό όπως όλα δείχνουν είναι και το σχέδιο της κυβέρνησης. Να ανασχηματίσει κάποιες μονάδες από νοσοκομεία σε μικρά κέντρα υγείας ή σε δομές χρονίων παθήσεων προκειμένου να αποφευχθούν συγκεκριμένες αντιδράσεις. Βέβαια τα λουκέτα είναι πάντα ένα κυρίαρχο ενδεχόμενο καθώς δεν είναι λίγοι οι κυβερνητικοί παράγοντες που υποστηρίζουν την άποψη αυτή, συνεπικουρούμενοι φυσικά από τους τροικανούς. Πάντως η ΠΟΕΔΗΝ είναι σαφής: ?επιχειρεί το κλείσιμο μικρών και μεσαίων Νοσοκομείων με τον επικοινωνιακό  ελιγμό της αναδιοργάνωσης?.
Γι αυτό και γιατροί και εργαζόμενοι έχουν στο συρτάρι τους ήδη σχέδιο σκληρών κινητοποιήσεων μόλις μπει το πρώτο λουκέτο σε νοσοκομείο.
iatropedia.gr
Επόμενο Άρθρο