Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

4 κρύες σούπες για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

7 Αυγούστου 2023
4 κρύες σούπες για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Όταν κάνει ζέστη, αναζητούμε γρήγορες συνταγές που θα μας δροσίσουν.  Τι σας προτείνουμε; Νόστιμες, δροσερές καλοκαιρινές σούπες με βελούδινη υφή και γεμάτο σώμα που και είναι σούπερ εύκολες στην παρασκευή τους και μπορούν να μας  κρατήσουν χορτάτους -χωρίς ωστόσο να μας βαραίνουν- για ώρες.

Φέτος, λοιπόν, στις διακοπές, μαζί με τα μπανιερά  και τα λοιπά καλοκαιρινά αξεσουάρ, βάζουμε και το μπλέντερ. Μαζί του θα μεγαλουργήσουμε στον πάγκο της κουζίνας και θα φωνάξουμε και τους φίλους μας για να μοιραστούμε τις βελουτέ δημιουργίες μας, που θα μας κάνουν, μήνες μετά, να αναπολούμε ακόμα το καλοκαίρι του 2023.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές

Γκασπάτσο ντομάτα-καρπούζι

Θελκτική όχι μόνο στη γεύση, καθώς ούτως ή άλλως, η ντομάτα φτιάχνει εκρηκτικό συνδυασμό με το καρπούζι, αλλά και στο μάτι, με το ζωηρό κόκκινο χρώμα της να προσθέτει χαρούμενες πινελιές στο τραπέζι της κουζίνας ή της αυλής μας. Olé!

Υλικά (για 6-8 μερίδες)
2 κιλά ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες)
5 σκελίδες σκόρδο (ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες)
6 κοτσάνια σέλινου (όλα χοντροκομμένα)
1 ½ μεσαίο κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
450 γρ. καρπούζι (κομμένο σε κύβους και χωρίς κουκούτσια)
100 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
150 ml φρέσκος χυμός ντομάτας
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
200 ml ε.π.  ελαιόλαδο (και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα)
20 γρ. φύλλα βασιλικού
Χοντρό αλάτι
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο, το ξύδι, το ½ κρεμμύδι και γύρω στα 50 γρ. καρπουζιού) στο μπλέντερ για περίπου 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και το ξύδι με το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 2’. Σκεπάζουμε και αποθηκεύουμε τη σούπα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Σερβρίρουμε σε βαθιά μπολ και γαρνίρουμε με το ½ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) και με τα 50 γρ. καρπουζιού (και αυτά ψιλοκομμένα και χωρίς κουκούτσια) που φυλάξαμε από πριν.

Σούπα αγγούρι-αβοκάντο

Τα δροσερά ολόφρεσκα υλικά της μαρτυρούν ότι εκτός από νόστιμη είναι και σούπερ θρεπτική: Αγγούρι, αβοκάντο, γιαούρτι, φύλλα βασιλικού και μαϊντανού και φυσικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να κρατά ψηλά και το μεσογειακό της προφίλ.

Υλικά (για 4 μερίδες)
3 μεσαία αγγούρια (καθαρισμένα και με μαλακά, διάφανα σπόρια στο εσωτερικό τους)
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (καθαρισμένο και τεμαχισμένο)
3 κούπες με φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλυτζάνι γιαούρτι (πλήρες σε λιπαρά)
½ φλυτζάνι παγωμένο νερό
1/3  φλυτζ. φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
3 κουτ.  σούπας φρέσκο χυμό lime
1 ½ κουτ. γλυκού λευκό ξύδι
1 ½ κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι
Λίγο ε.π.  ελαιόλαδο (για το γαρνίρισμα)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (για το γαρνίρισμα)

Διαδικασία
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (εκτός από τα υλικά της γαρνιτούρας), για περίπου 1-2΄, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλύπτουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο, αφήνοντάς το εκεί για 30΄. Μοιράζουμε τη σούπα, ομοιόμορφα, σε 4 μπολ, γαρνίρουμε κάθε μπολ με ελαιόλαδο, λεπτές φέτες αγγουριού, λίγα φύλλα βασιλικού, μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

Σούπα καλαμπόκι – σκόρδο

Μπορεί το καλαμπόκι να το έχουμε ταυτίσει με τις βραδινές περατζάδες μας στην παραλία, εκείνες που συντροφεύουμε πάντα με ψητό καλαμπόκι στα κάρβουνα, πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι, όμως εξίσου πετυχημένα, ειδικά τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια, τρώγεται και σε σούπα και μάλιστα παγωμένη.

Υλικά (για 6 μερίδες)
3 μεγάλα, φρέσκα και τρυφερά καλαμπόκια
2 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
½ φλιτζάνι άσπρο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδου (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
¾ κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλυτζάνι νερό
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
2-3 φέτες μπέικον ή/και φύλλα βασιλικού (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)

Διαδικασία
Αφαιρούμε, κόβοντας κάθετα, τους σπόρους του καλαμποκιού. Ξύνουμε στον τρίφτη (χρησιμοποιώντας τις μεγάλες τρύπες) τον κορμό του καλαμποκιού, ώστε να πάρετε τα υγρά του. Σουρώνουμε και κρατάμε τα υγρά σε ένα μπολ. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσει (για περίπου 4΄). Έπειτα προσθέτουμε και τους σπόρους του καλαμποκιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, για ακόμα 3’.

Στο τέλος ρίχνουμε μέσα το νερό και τον χυμό του καλαμποκιού και όλα μαζί τα αφήνουμε για βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 5’-8΄. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμα 4΄. Μεταφέρουμε το υλικό στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 2΄μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σουρώνουμε, ώστε να απορρίψουμε τυχόν κομματάκια και ανακατεύουμε με το ξίδι.

Βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο για 4-8 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά και έπειτα τη σερβίρουμε, γαρνίροντας προαιρετικά με φύλλα βασιλικού ή ψιλοκομμένο ψητό μπέικον.

Σούπα πράσινου κολοκυθιού με πιπεριές Poblano

Εδώ η Μεσόγειος συναντά το Μεξικό σε μία κρύα σούπα που αγαπά τα δημιουργικά μονοπάτια. Η δροσερή και ουδέτερη γεύση του κολοκυθιού «δένει» καταπληκτικά με την γλυκιά και συγχρόνως πικάντικη -αλλά όχι καυτερή- αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η πιπεριά Poblano, γνωστή και ως Ancho (αποκτά αυτή την ονομασία όταν αποξηραίνεται).

Υλικά (για 4 μερίδες)
1 φρέσκια πιπεριά Poblano (μεσαίο μέγεθος)
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι κρεμμύδι λευκό (ψιλοκομμένο)
½ φλυτζάνι ψιλοκομμένο μάραθο
3 μέτριες σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες)
2 μεγάλα πράσινα κολοκύθια (ψιλοκομμένα)
3 φλυτζάνια ζωμός λαχανικών
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας φρέσκια μέντα (ψιλοκομμένη)
1 κουτ.  σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουτ.  γλυκού αλάτι χοντρό

Διαδικασία
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 10΄, την πιπεριά Poblano. Την βγάζουμε από το φούρνο, την ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους της και την ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τον μάραθο και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και την ψιλοκομμένη πιπεριά και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσουν και τα κολοκύθια να μαλακώνουν (περίπου 10΄). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τη μέντα, τον χυμό λεμονιού και το χοντρό αλάτι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ για περίπου 1’ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά και έπειτα τη σερβίρουμε.

Προηγούμενο Άρθρο

Παραλίες 2023 και Παραλίες 1970. Τι προτιμάτε;

Επόμενο Άρθρο

Κατάθλιψη: Σκέψεις και συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι νοσείτε

Σχετικά Άρθρα

Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

5 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

To ανέκδοτο της ημέρας

4 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

To ανέκδοτο της ημέρας

3 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

2 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Πύργος: Τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο – Tην Κυριακή η φωταγώγηση
Νέα

Πύργος: Τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο – Tην Κυριακή η φωταγώγηση

5 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

5 Δεκεμβρίου 2025
Εντυπωσιακή η Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα
Τοπικά, Πολιτισμός

Εντυπωσιακή η Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα

5 Δεκεμβρίου 2025
Μ. Κατρίνης: Κοινή ευρωπαϊκή άμυνα – ασπίδα για τον Ελληνισμό Ελλάδας και Κύπρου
Τοπικά

M.Κατρίνης: Σε κίνδυνο η συνδεδεμένη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους από ψηφιακά εμπόδια

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Κατάθλιψη: Σκέψεις και συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι νοσείτε

Κατάθλιψη: Σκέψεις και συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι νοσείτε

16 συλλήψεις για παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες σε Κυκλάδες και Επτάνησα – Στην Ηλεία ΟΛΑ καλά;

16 συλλήψεις για παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες σε Κυκλάδες και Επτάνησα – Στην Ηλεία ΟΛΑ καλά;

ΑΕΚ: Δολοφονήθηκε 22χρονος οπαδός

ΑΕΚ: Δολοφονήθηκε 22χρονος οπαδός

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος