Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

6 καλοκαιρινά γλυκά που ετοιμάζονται σε χρόνο dt

17 Ιουλίου 2023
6 καλοκαιρινά γλυκά που ετοιμάζονται σε χρόνο dt

Με τα φρούτα της εποχής και σε χρόνο dt, σκαρώνουμε επιδόρπια δροσιστικά και αξεπέραστα.

1. Σάντουιτς μπισκότων με κεράσια και παγωτό σοκολάτας
30 Λεπτά, Εύκολο,  4 Άτομα

Υλικά:
100 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
3/4  φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
3/4 φλιτζ. στραγγισμένα & ψιλοκομμένα κεράσια μαρασκίνο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
3/4 φλιτζ. κομματάκια κουβερτούρας γάλακτος συν επιπλέον για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ για
1΄ ή μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και χτυπάμε ξανά. Σε ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά τα στεγνά υλικά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κεράσια μαρασκίνο και τα κομματάκια σοκολάτας, και ανακατεύουμε να ενωθούν. Το μείγμα θα είναι πηχτό. Με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια περίπου 40 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολα. Με την παλάμη μας τα πιέζουμε ελαφρά μέχρι να γίνουν επίπεδα. Πιέζουμε επιπλέον κεράσια και κομματάκια σοκολάτας στο εξωτερικό της ζύμης. Ψήνουμε για 15΄.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί (περίπου για 10΄) και έπειτα γεμίζουμε τα μισά κούκις μας με μια μικρή μπάλα παγωτό σοκολάτας. Τα κλείνουμε σε σάντουιτς με τα υπόλοιπα κούκις. Σερβίρουμε απευθείας ή διατηρούμε στην κατάψυξη.

2. Παρφέ γιαουρτιού με βερίκοκα
25 Λεπτά, Εύκολο, 4 Άτομα

Για την κρέμα γιαουρτιού:
200 γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
½ κ.γ. κανέλα, σκόνη
1 λάιμ, το ξύσμα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για τα υπόλοιπα:
1½ φλιτζ. βερίκοκα, κομμένα σε φέτες πάχους 3 χιλ.
1-2 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
1 φλιτζ. γκρανόλα χωρίς ζάχαρη
20 γρ. φλοίδες αποξηραμένης καρύδας

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την κρέμα γιαουρτιού: Με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το μέλι, την κανέλα και το ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Συναρμολογούμε το παρφέ: Βάζουμε από 2 κουτ. σούπας βερίκοκα σε 4 ποτήρια. Προσθέτουμε λίγη κρέμα γιαουρτιού και ελάχιστο μέλι.

Ρίχνουμε από πάνω άλλες 2 κουτ. σούπας βερίκοκα και 3 κουτ. σούπας γκρανόλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γιαούρτι και βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη γκρανόλα και τα υπόλοιπα βερίκοκα και πασπαλίζουμε με φλοίδες καρύδας. Σερβίρουμε αμέσως.

3. Μους αβοκάντο με σοκολάτα και πρώιμο πεπόνι
15 Λεπτά, Εύκολο, Για 4 Άτομα

Υλικά:
4 αβοκάντο, ώριμα
100 γρ. κακάο, σε σκόνη
150 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
140 γρ. θυμαρίσιο μέλι
2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. πρώιμο πεπόνι σε μικρά
κυβάκια, για το σερβίρισμα
30 γρ. κάσιους, για το σερβίρισμα
50 γρ. λευκή κουβερτούρα, τριμμένη,
για το σερβίρισμα
λίγο δυόσμο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μίξερ ή μπλέντερ προσθέτουμε το αβοκάντο, το κακάο, το γάλα καρύδας, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αβοκάντο.

Με τη βοήθεια μιας σακούλας μαγειρικής βάζουμε τη μους μας σε ποτήρια ή μπολ της επιλογής μας. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Τη διατηρούμε στο ψυγείο την καταναλώνουμε αμέσως.Για το σερβίρισμα, ρίχνουμε τα κυβάκια πρώιμου πεπονιού πάνω από τη μους, λίγα κάσιους χοντροκομμένα, λευκή κουβερτούρα και λίγο δυόσμο.

4. Ταρτάρ φράουλας με ελαιόλαδο & βασιλικό
15 Λεπτά,  Εύκολο, 4 Άτομα

Υλικά:
1 κιλό φράουλες
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουτ.σούπας ε.π. ελαιόλαδο
φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες σε κρύο νερό και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε απαλά με τη βοήθεια μια ξύλινης κουτάλας για 2΄ με 3΄.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι το ελαιόλαδο να απορροφηθεί καλά από τις φράουλες και να γυαλίσουν ωραία. Σερβίρουμε σε καλά παγωμένα κρύα ποτήρια που έχουμε διατηρήσει στην κατάψυξη για να μη χάσουν το ζουμί τους και να είναι καλά παγωμένες.

5. Νεκταρίνια σε σφολιάτα με παγωτό καϊμάκι
30 Λεπτά, Εύκολο,  4 Άτομα

Υλικά:
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 ροδάκινα (ή αντίστοιχους γιαρμάδες ή νεκταρίνια ή ανάμεικτα)
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ. χοντροτριμμένο
3 κουτ. σούπας φυλλαράκια μέντας (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
½ λάιμ, τον χυμό
παγωτό καϊμάκι
20 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας οριζόντια μπροστά μας και τα κόβουμε στη μέση.
Τοποθετούμε ένα φύλλο σε ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε βούτυρο με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και απλώνουμε βούτυρο και ζάχαρη.

Καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο και απλώνουμε βούτυρο και ζάχαρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τέσσερα φύλλα συνολικά. Καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα και ιδανικά βάζουμε βάρος από πάνω (λαδόκολλα με φασόλια) για να μείνουν όλα τα φύλλα επίπεδα. Ψήνουμε για 15΄-20΄. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά τέταρτα. Αν πρόκειται για νεκταρίνια, δεν τα ξεφλουδίζουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, το τριμμένο τζίντζερ, την ψιλοκομμένη μέντα και τον χυμό από το λάιμ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σπάμε τα φύλλα σφολιάτας σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια και τοποθετούμε ένα φύλλο στο πιάτο σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω τα νεκταρίνια, μια μπάλα παγωτό καϊμάκι, λίγη ακόμα σπασμένη σφολιάτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

6. Τιραμισού με τσουρέκι, κεράσια και φράουλες
25 Λεπτά, Εύκολο, 4 Άτομα

Υλικά:
400 γρ. καφέ εσπρέσο, σε θερμοκρασία δωματίου
5 κ.σ. ουίσκι ή κονιάκ
6 φέτες τσουρέκι
3 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. ζάχαρη
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
110 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (όχι σφιχτή σαντιγί)
20 γρ. κακάο, σκόνη
50 γρ. κουβερτούρα, σε ξύσματα
λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα, κομμένες στα 4
λίγα κεράσια, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και 3 κ.σ. κονιάκ. Κόβουμε κάθε φέτα τσουρεκιού στη μέση. Βρέχουμε τα μισά κομμάτια με λίγο καφέ και κονιάκ και τα μοιράζουμε σε 6 ποτήρια ή διάφανα μπολάκια σερβιρίσματος.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και τους χτυπάμε για 2΄-3΄, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κονιάκ (τις 2 κ.σ.) και χτυπάμε ξανά για 1΄. Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε.

Χτυπάμε για περίπου 1΄ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ρίχνουμε μέσα 3 κουτ. σούπας χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα σταματώντας τη λειτουργία του μίξερ. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας απαλά ώστε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας. Γεμίζουμε τα μπολ μας με το τσουρέκι και το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με το κακάο και γαρνίρουμε με τα κεράσια και τις φράουλες.

Ρίχνουμε λίγο κακάο και λίγο ξύσμα σοκολάτας επιπλέον. Επαναλαμβάνουμε μια στρώση τσουρέκι, μια στρώση την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κακάο και τα υπόλοιπα φρούτα. Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Προηγούμενο Άρθρο

Τατόι: Βρέθηκαν τα βασιλικά εμβλήματα του Όθωνα – Δείτε φωτογραφίες

Επόμενο Άρθρο

Φωτιές: Συνεχίζεται το μέτωπο στα Δερβενοχώρια-Αναζωπύρωση στο Λουτράκι –Βελτιωμένη η κατάσταση στη Σαρωνίδα

Σχετικά Άρθρα

Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

5 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

To ανέκδοτο της ημέρας

4 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

To ανέκδοτο της ημέρας

3 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

2 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

5 Δεκεμβρίου 2025
Εντυπωσιακή η Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα
Τοπικά, Πολιτισμός

Εντυπωσιακή η Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα

5 Δεκεμβρίου 2025
Μ. Κατρίνης: Κοινή ευρωπαϊκή άμυνα – ασπίδα για τον Ελληνισμό Ελλάδας και Κύπρου
Τοπικά

M.Κατρίνης: Σε κίνδυνο η συνδεδεμένη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους από ψηφιακά εμπόδια

5 Δεκεμβρίου 2025
Φιγαλεία: Παραδόθηκε η νέα γέφυρα στη Θέση «Νεροντριβάλα
Τοπικά

Φιγαλεία: Παραδόθηκε η νέα γέφυρα στη Θέση «Νεροντριβάλα

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Φωτιές: Συνεχίζεται το μέτωπο στα Δερβενοχώρια-Αναζωπύρωση στο Λουτράκι –Βελτιωμένη η κατάσταση στη Σαρωνίδα

Φωτιές: Συνεχίζεται το μέτωπο στα Δερβενοχώρια-Αναζωπύρωση στο Λουτράκι –Βελτιωμένη η κατάσταση στη Σαρωνίδα

Σιτηρά-Ουκρανία: Αλμα στις τιμές μετά την κατάρρευση της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας

Σιτηρά-Ουκρανία: Αλμα στις τιμές μετά την κατάρρευση της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας

Πύργος: Νεκρός άνδρας που έπεσε από τον 4ο όροφο

Πατρών-Πύργου: Τροχαίο με νεκρό άνδρα

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος