«Δεν κάνουμε πίσω! Δεν φοβόμαστε! Δεν υποχωρούμε! Δεν ξεπουλιόμαστε!», διαμηνύουν στην κυβέρνηση οι αγρότες που μέρα με τη μέρα, έχοντας στο πλευρό τους, εργατικά συνδικάτα, φοιτητές, φορείς, την πλειοψηφία της κοινωνίας, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, μετατρέποντας τους δρόμους σε πεδίο αντίστασης απέναντι σε κάθε προσπάθεια καταστολής, εκφοβισμού και εισαγγελικών παρεμβάσεων που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση για να τους κάμψει.
Εθνικοί δρόμοι, παρακαμπτήριοι, γέφυρες, τελωνεία, λιμάνια βρίσκονται υπό ασφυκτικό κλοιό χωρίς να έχει ξεπεραστεί η «λεπτή κόκκινη γραμμή» του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έδωσε παραγγελία για αυτεπάγγελτη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων ζητώντας παράλληλα από τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές να είναι σε επιφυλακή και να προχωρούν σε διώξεις και παραπομπή στο αυτόφωρο.
Η κυβέρνηση που επιχειρεί – μάταια όπως αποδεικνύεται να βάλει φρένο στις συγκλονιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις – βλέποντας ότι δεν κατάφερε να ξυπνήσει ούτε τα αντανακλαστικά του κοινωνικού αυτοματισμού, συνεχίζει την προσπάθεια να διασπάσει το αγροτικό μέτωπο, με τις εκκλήσεις για «διάλογο» να είναι συνεχείς πλέον, ξεχνώντας ωστόσο (πολύ βολικά) ότι οι αγρότες έχουν –εδώ και πολύ καιρό– ενημερώσει την κυβέρνηση για τα αιτήματά τους – που αφορούν στην ίδια τους την επιβίωση όπως τονίζουν, και περιμένουν τη δική της απάντηση.
Αγρότες: Το Σάββατο η πανελλαδική σύσκεψη
Κομβικής σημασίας θεωρείται η μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών το Σάββατο στη Νίκαια, στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας, όπου θα αποφασιστεί ο συντονισμός και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το ενδεχόμενο συγκρότησης πανελλαδικής επιτροπής.
Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ) «χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων που βρέθηκαν κατά χιλιάδες με τα τρακτέρ τους στο δρόμο, έδωσαν μάχη με τις δυνάμεις καταστολής και κατάφεραν να στήσουν πολύ μαζικά μπλόκα. Αυτή η τεράστια κινητοποίηση αποδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε».
«Θα νικήσουμε»
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη, αναφέροντας: «Συντονίζουμε την κινητοποίηση μας και θα συζητήσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας. Καλούμε τα μπλόκα με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους να συμμετέχουν στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια Λάρισας.
Προειδοποιούμε τους πρόθυμους »δούρειους ίππους» να μην διανοηθούν να παίξουν παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των μπλόκων τρέχοντας να κάνουν συνάντηση με την Κυβέρνηση τώρα που πιέζεται. Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια υπονομεύει την ίδια την επιβίωση των αγροτών – κτηνοτρόφων – μελισσοκόμων – αλιέων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και στην τρομοκρατία. Να ενισχύσουν αποφασιστικά τα μπλόκα και να συμμετέχουν μαχητικά στις δράσεις που όλοι μαζί αποφασίζουμε.
Δεν κάνουμε πίσω! Δεν φοβόμαστε! Δεν υποχωρούμε! Δεν ξεπουλιόμαστε!
Θα νικήσουμε, γιατί ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης!».
in.gr












