Τρόμος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με απειλές και σφαίρες να φτάνουν προσωπικά στον διαιτητή Αλέξανδρο Τσαμούρη λίγο πριν τον μεγάλο αγώνα για τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής την Κυριακή (9/11) ανάμεσα στον Πύργο και την Ζάκυνθο!
Συγκεκριμένα ήδη δημοσίευμα του “ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ” αναφέρει πως ο διαιτητής Μεσσηνίας Αλέξανδρος Τσαμούρης δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και αποστολή σφαιρών (!), με αποτέλεσμα να δηλώσει κώλυμα για τον αγώνα του Πύργου!
Τη θέση του ήδη πήρε με νέο ορισμό της ΕΠΟ ο Μάριος Συντόρης – Θεσπρωτίας. Με βοηθούς που παρέμειναν από τον αρχικό ορισμό τους Ισακοβίδη (Λακωνίας), Καραμπέτσο (Μεσσηνίας). Ενώ προστέθηκε και τέταρτος διαιτητής, ο Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας).
Όσον αφορά τον Αλ. Τσαμούρη πλέον θα προχωρήσει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε καταγγελία για να βρεθούν αυτοί που του έστειλαν σφαίρες!
Μια δύσκολη υπόθεση με πολλές προεκτάσεις που θα απασχολήσει τα επόμενα 24ωρα την αθλητική δικαιοσύνη… Αλλά και που βάζει περαιτέρω “φωτιά” στο ματς αυτό!
* Το προηγούμενο ρεπορτάζ για τον αγώνα – ΕΔΩ – https://www.iliaoikonomia.gr/pas-pyrgos-megalo-mats-me-ti-zakyntho-tin-kyriaki-sto-stadio-4-30/?fbclid=IwY2xjawN8OOlleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEegScw71PWD2KMgUS7D3hUj30B4eRNmZMIzhB_VmBlfO94MQ09gMcy8d-kFks_aem_baeoxx5KauccaLyr0cLvng
– Να αναφερθεί κι ότι, από την πρώτη στιγμή που ο Αλέξανδρος Τσαμούρης ορίστηκε διαιτητής στο μεγάλο αυριανό ντέρμπι Πύργος – Ζάκυνθος, στο νησί δεν είδαν με καθόλου “καλό μάτι” τον ορισμό και δημοσιεύματα σχολίαζαν αρνητικά καταστάσεις αναφερόμενα σε έργα και ημέρες του εν λόγω ρέφερι… (χωρίς πάντως το σωματείο να τοποθετηθεί επίσημα).
Στο φετινό πρωτάθλημα, έως τώρα, μεταξύ άλλων είχε διευθύνει και το ματς Πύργος -Παναχαική.
– Τέλος, ο Τσαμούρης που τα προηγούμενα χρόνια ανήκε στην Ένωση Πειραιά και την τελευταία διετία έχει μεταγραφεί στην Ένωση Μεσσηνίας (λόγω καταγωγής του από τα Φιλιατρά), παλιότερα ήταν διαιτητής και Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, το 2019 έξω από το σπίτι του στον Πειραιά, δέχθηκε επίθεση από δύο κρανοφόρους οι οποίοι τον χτύπησαν στο κεφάλι χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν σοβαρά…
ΝΕΟΤΕΡΑ
Η εφ. “Ελευθερία” Καλαμάτας επικοινώνησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον διαιτητή, ο οποίος θέλησε να δώσει τη δική του εκδοχή, τονίζοντας πως τα όσα γράφονται σε ορισμένα μέσα είναι υπερβολικά και δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα. «Είναι υπερβολικά αυτά που γράφονται σχετικά με σφαίρες και τέτοια πράγματα. Αυτό που συνέβη ήταν ότι δέχθηκα τηλεφώνημα από αγνώστους, με απειλές και εξύβριση», ανέφερε.
Όπως επιβεβαίωσε, μετά το περιστατικό αυτό έκρινε σωστό να δηλώσει κώλυμα για την αυριανή αναμέτρηση, προκειμένου να προστατεύσει τόσο τον εαυτό του, όσο και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Επεσήμανε πως η κατάσταση δεν είναι τόσο ακραία όσο παρουσιάστηκε, ζητώντας να μπει ένα τέλος στη δραματοποίηση του γεγονότος.
- Επίσης το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΠΟ προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα αναφέροντας:
“Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, απειλών και πρακτικών που παραπέμπουν σε λογικές υποκόσμου.
Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν πουθενά θέση και οι Αρχές οφείλουν να διερευνήσουν πλήρως την υπόθεση και να εντοπίσουν ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από τις απειλές που οδήγησαν τον διαιτητή Αλέξανδρο Τσαμουρη να δηλώσει κώλυμα στον αγώνα Γ’ Εθνικής Πύργος – Ζάκυνθος.
Η ΚΕΔ και η Ομοσπονδία εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους προς τον κ. Τσαμούρη, δίπλα στον οποίο θα βρίσκονται για ό,τι χρειαστεί”.
* Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δαμιανός Ευθυμιάδης μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ και άμεσος συνεργάτης των Λανουά και Βαλέρι, θα βρίσκεται στον Πύργο για να παρακολουθήσει από κοντά το ματς.
- Ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, αποκάλυψε το περιεχόμενο γραπτού μηνύματος προς τον διαιτητή (το οποίο εξηγεί και γιατί προκλήθηκε μια σύγχυση στο θέμα “σφάιρας”): -“Παίξε 50-50, διαφορετικά θα έχεις σφαίρα”, έγραφε ο άγνωστος αποστολέας -, όπως έγραψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο dikisports.blogspot.com

















