Ακολουθήστε μας:
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι

2 Δεκεμβρίου 2025
Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι
1 ώρα προετοιμασία
25′ ψήσιμο
40′ αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5′

Υλικά

Τεμάχια: 3

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για την επιφάνεια

Διαδικασία

  1. Για το ταχινόβ χατς, το αρμένικο γλυκό ψωμάκι με ταχίνι, ξεκινάμε με την ζύμη.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα (ή το μπέικιν πάουντερ), το ξύσμα (αν θέλουμε) και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  4. Προσθέτουμε το αυγό, το ταχίνι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα ώσπου να σχηματιστεί μια ελαστική και λεία ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια των 100 γρ. περίπου, τα πλάθουμε σε μπάλες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά, σκεπασμένες, σε θερμοκρασία δωματίου.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης μέχρι να γίνουν μια σφιχτή πάστα.

Ψωμάκια

  1. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα ζύμης σε λεπτούς δίσκους διαμέτρου 30 εκ. και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα της γέμισης, το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα.
  2. Από εδώ και στο εξής το ταχινόβ χατς- πλάθεται με δύο τρόπους:

1ος τρόπος

  1. Έχουμε μπροστά μας, σε αλευρωμένη επιφάνεια, τον έναν δίσκο ζύμης αλειμμένο με τη γέμιση. Με το δάχτυλό μας κάνουμε στο κέντρο μια τρύπα.
  2. Με τις άκρες των δαχτύλων μας αρχίζουμε να τυλίγουμε την περιφέρεια της τρυπούλας ολοένα και προς τα έξω, ρολάροντας γύρω γύρω, από το κέντρο του φύλλου προς την περιφέρεια του.
  3. Όσο το κάνουμε αυτό, τεντώνουμε κάθε τόσο την περιφέρεια της τρυπούλας. Στο τέλος θα έχουμε φτιάξει ένα μεγάλο στριφτό στεφάνι γεμιστό. Κόβουμε το στεφάνι στα τέσσερα.
  4. Ρολάρουμε το κάθε κομμάτι με τις παλάμες μας, επιμηκύνοντάς το παράλληλα, για να λεπτύνει και να μακρύνει και να γίνει διπλάσιο σε μήκος. Το στρίβουμε για να σχηματιστεί ένας σαλίγκαρος.
  5. Τον βουτυρώνουμε ελαφρά και τον ανοίγουμε προσεκτικά με τον πλάστη μέχρι να πλατύνει και να έχει πάχος λίγο περισσότερο από 0,5 εκ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα τρία κομμάτια ζύμης και φτιάχνουμε άλλα τρία ψωμάκια.

2ος τρόπος

  1. Έχουμε μπροστά μας, σε αλευρωμένη επιφάνεια, τον έναν δίσκο ζύμης αλειμμένο με τη γέμιση.
  2. Τον τυλίγουμε σε ρολό.
  3. Τσιμπάμε και πιέζουμε μεταξύ τους τις άκρες του δίσκου, για να κολλήσουν και να σφραγιστεί η γέμιση.
  4. Πλάθουμε το ρολό με τις παλάμες μας για να μακρύνει κι άλλο και να φτάσει σε μήκος κοντά στα 30 εκ. ή και περισσότερο.
  5. Κόβουμε το μακρύ αυτό ρολό σε 3 ίσα μέρη και πλάθουμε ξανά το καθένα σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό ρολό, με μήκος κοντά στα 25 εκ.
  6. Τυλίγουμε το καθένα σε σαλίγκαρο. Τον βουτυρώνουμε ελαφρά και τον ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό δίσκο πάχος περίπου 0,5 εκ.
  7. Όποιον τρόπο κι αν επιλέξουμε, αραδιάζουμε τα στριφτά ψωμάκια σε μεγάλο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε τα ψωμάκια για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

gastronomos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Αυτοτραυματισμοί νέων: Μία σκληρή πραγματικότητα που οι γονείς αγνοούν

Επόμενο Άρθρο

4 Δεκεμβρίου εορτή της Μεγαλομάρτυρος ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Σπανακόρυζο αλλιώς-10 συνταγές για να το απολαύσουμε
Συνταγες

Σπανακόρυζο αλλιώς-10 συνταγές για να το απολαύσουμε

12 Δεκεμβρίου 2025
Πάχος & βραδινό φαγητό-Γιατί η ώρα που τρώμε παίζει ρόλο
Συνταγες

Νέο χάπι για αδυνάτισμα καίει λίπος και προστατεύει τους μύες

12 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλο, μάρτσιπαν, σταφίδες
Συνταγες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλο, μάρτσιπαν, σταφίδες

11 Δεκεμβρίου 2025
Σαλάτα με αχλάδια και ροκφόρ
Συνταγες

Σαλάτα με αχλάδια και ροκφόρ

10 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή στους κινηματογράφους
Ελλάδα, Πολιτισμός

Ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή στους κινηματογράφους

13 Δεκεμβρίου 2025
Γονείς: Φέρτε τον μικρό «αντάρτη» στα νερά σας – Μην τον αντιμετωπίζετε σαν εχθρό
Υγεία

Γονείς: Φέρτε τον μικρό «αντάρτη» στα νερά σας – Μην τον αντιμετωπίζετε σαν εχθρό

13 Δεκεμβρίου 2025
Θρίλερ με την εξαφάνιση του 33χρονου παιδοχειρούργου – Αυτός είναι ο λόγος που εξαφανίστηκε ο Αλέξης
Ελλάδα

Θρίλερ με την εξαφάνιση του 33χρονου παιδοχειρούργου – Αυτός είναι ο λόγος που εξαφανίστηκε ο Αλέξης

13 Δεκεμβρίου 2025
Μεγανήσι: Πώς τρεις γενιές της οικογένειας Σκλαβενίτη συνέβαλαν στην ανάπτυξη του νησιού
Life Style, Ελλάδα

Μεγανήσι: Πώς τρεις γενιές της οικογένειας Σκλαβενίτη συνέβαλαν στην ανάπτυξη του νησιού

13 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
4 Δεκεμβρίου εορτή της Μεγαλομάρτυρος ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

4 Δεκεμβρίου εορτή της Μεγαλομάρτυρος ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα η πληρωμή τους – Πότε θα καταβληθούν

Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα η πληρωμή ενώ θα μπουν και οι αυξήσεις

Κ. Λεβέντης: «Να επικρατήσει σύνεση, συνεννόηση και συνεργασία για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Ηλεία»

Κ. Λεβέντης: «Να επικρατήσει σύνεση, συνεννόηση και συνεργασία για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Ηλεία»

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος