Φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 23/8 στη Ζάκυνθο ανάμεσα στην τοπική ομάδα (Γ’ Εθνικής και πολύ ενισχυμένη μεταγραφικά, έχοντας πρωταγωνιστικούς στόχους στο νέο πρωτάθλημα που μετέχει στον 4ο όμιλο, αντίπαλος μεταξύ άλλων με τον ΠΑΣ Πύργος) και τον Αστέρα Αμαλιάδας (επίσης ενισχυμένο μεταγραφικά και με ξεκάθαρο στόχο τον τίτλο στη νέα Α’ Κατηγορία Ηλείας και την άνοδο στη Γ’ Εθνική).
Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0 σκορ, κάτι φυσιολογικό αφού διαθέτουν κάποιες σαφώς πιο “ισχυρές” αγωνιστικές μονάδες συν τη διαφορά κατηγορίας. Με τους δυο τεχνικούς, τον γνωστό Ηλείο Σπύρο Αντωνόπουλο για τη νησιωτική ομάδα και τον Αλέξη Γαβριλόπουλο της ηλειακής, σε αυτό το φιλικό που ήταν το πρώτο και για τις δυο ομάδες, να έχουν μια αρχική εικόνα γι’ αυτή τη χρονική φάση.
Στο 18’ έγινε το 1-0 όταν μετά από κλέψιμο της μπάλας από τον Σούρμπη, τροφοδοτήθηκε ο Αναστασόπουλος ο οποίος έβγαλε σέντρα στο σημείο του πέναλτι και ο επερχόμενος Ελευθεριάδης με σουτ άνοιξε το σκορ. Δυο λεπτά αργότερα, στο 20’, ο Φράνκο Σέα βγήκε σε αντεπίθεση κι από πλάγια θέση έκανε γύρισμα στον Ελευθεριάδη ο οποίος είχε ακολουθήσει την φάση και έκανε το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη έγινε στο 55’ το 3-0 όταν οι γηπεδούχοι σε μια ακόμα αντεπίθεση με τον Γουσέτη να βγαίνει στην “πλάτη” της άμυνας του Αστέρα και να κάνει γύρισμα με τον Μουτσάϊ με προβολή να σκοράρει, αφού η μπάλα κατέληξε εντός εστίας βρίσκοντας και πάνω στον Ρίλντι. Από κει και πέρα οι πολλές αλλαγές επηρέασαν τον ρυθμό του αγώνα και από τις δύο ομάδες και δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο.
ΑΠΣ Ζάκυνθος: ξεκίνησαν οι, Μένκα, Στεργιόπουλος, Νικολακόπουλος, Μούστα, Σμίλτος, Σούρμπης, Αναστασόπουλος, Μεταξάς, Καλόγερος, Ελευθεριάδης, Σέα, ενώ έπειτα αγωνίστηκαν και οι, Λιβέρης, Γουσέτης, Μουτσάϊ, Ρέτσης, Τ. Ντόστι, Σ. Ντόστι, Κολεύρης, Λουκίσας, Αγκαλίου, Φουτζίγια
Αστέρας Αμαλιάδας (ξεκίνησαν οι): Δασκαλόπουλος, Διαμαντόπουλος, Χατζηαράπης, Κασσιανός, Ρίλντι, Βατσής, Γεωργαντόπουλος, Βράπι, Τσακοπιάκος, Πυρρής, Τσιρίκος, (αγωνίστηκαν έπειτα και οι), Tσίγκρηλας, Σαμπανέϊ, Κυριαζής, Μπακατσέλος, Χαραλαμπόπουλος, Αποστολόπουλος, Νικολακόπουλος, Γαλιατσάτος, Πολυχρονόπουλος, Αδαμόπουλος, Τσενγκέλι
* Ο Αστέρας Αμαλιάδας έχει προγραμματισμένο επόμενο, νέο δυνατό φιλικό, την προσεχή Τετάρτη 27/8 με τον ΠΑΣ Πύργος στο Στάδιο Πύργου.
– Για τον Αστέρα δεν είναι διαθέσιμος αυτό το διάστημα ο γκολκήπερ Κώστας Κουτρουμπής που σε πρόσφατη προπόνηση της ομάδας υπέστη ράγισμα σε πλευρό και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα περίπου.
(φωτό και πληροφορίες για το παιχνίδι – Ioniansports.gr)

















