Αστυνομική βία και χημικά στην ειρηνική συγκέντρωση των πυροσβεστών [ΒΙΝΤΕΟ]

Με χημικά, ρίψεις νερού και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης απάντησε η ΕΛΑΣ στην ειρηνική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν νωρίτερα συμβασιούχοι πυροσβέστες, που ζητούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Με χημικά, χρήση αύρας και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης απάντησε η ΕΛΑΣ στην ειρηνική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν νωρίτερα συμβασιούχοι πυροσβέστες, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τραυματισμένο άτομο.

 

Με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» οι συγκεντρωμένοι που ήρθαν στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα, ζητούν την άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πάνω από 4.000 οργανικές θέσεις και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων καθώς και βελτίωση των συνθήκων εργασίας.

Αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο»

 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Επόμενο Άρθρο