Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί από το Άγιον Όρος

19 Μαρτίου 2025
Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί από το Άγιον Όρος
30′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 5-6 διακονιές

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον μπακαλιάρο με πατάτες γιαχνί στην πιο μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα που διαθέτουμε (που να χωράει όλα τα υλικά) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
  2. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν και να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο ή μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε απλώς να καλύψει τα υλικά, ρίχνουμε το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις σε μέτρια φωτιά.
  6. Ελέγχουμε το υγρό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  7. Ανακατεύουμε άλλη μία φορά, στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και τακτοποιούμε πάνω τους τα κομμάτια του βακαλάου.
  8. Σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαλακώσει όλα καλά και τα περισσότερα υγρά να έχουν σωθεί.
  9. Διαλύουμε τον πελτέ στους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού και περιχύνουμε το φαγητό.
  10. Σείουμε κυκλικά την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν τα υλικά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
  11. Από εδώ και πέρα υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν, γι’ αυτό προσοχή, δεν σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και εντείνουμε το κούνημα της κατσαρόλας.
  12. Εάν τα κομμάτια του ψαριού σκεπαστούν από τις πατάτες, δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί αυτό θέλουμε, να καθίσουν μόνα τους μέσα στις πατάτες και να γίνει ένωση των χυμών.
  13. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε ανάλογα αν λείπει κάτι, π.χ. αλάτι ή χυμός.
  14. Συνεχίζουμε το σιγανό μαγείρεμα μέχρι να μείνουν στο τέλος πολύ λίγα ζουμιά.
  15. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, γαρνίροντας με τον επιπλέον μαϊντανό.

gastronomos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Νηστεία: Πότε «ρίχνει» τη χοληστερόλη και πότε παχαίνει

Επόμενο Άρθρο

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η ΝΔ στο 23,6% – Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας

Σχετικά Άρθρα

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα
Συνταγες

Μελομακάρονα: 26 συνταγές-ιδέες για όλα τα γούστα

4 Δεκεμβρίου 2025
Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα
Συνταγες

Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα

3 Δεκεμβρίου 2025
Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι
Συνταγες

Αρμένικα γλυκά ψωμάκια με ταχίνι

2 Δεκεμβρίου 2025
Ζεστά ροφήματα: Διάφορες συνταγές για τις νύχτες του χειμώνα
Συνταγες

Ζεστά ροφήματα: Διάφορες συνταγές για τις νύχτες του χειμώνα

1 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Παρατείνεται το επίδομα θέρμανσης
Οικονομία, Ελλάδα

Επίδομα Θέρμανσης: Στις 23 Δεκεμβρίου η πληρωμή-Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεία: Χαρίζονται επιδοτήσεις από το 2007 σε πυρόπληκτους αγρότες & επιχειρήσεις
Οικονομία, Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα ποσά πληρωμών των αγροτών μέχρι τέλος του χρόνου-Όλο το σχέδιο

5 Δεκεμβρίου 2025
Πιερρακάκης: Τέλος στην αδράνεια των κληροδοτημάτων με το νέο πλαίσιο για την κοινωφελή περιουσία
Ελλάδα

Πιερρακάκης: Τέλος στην αδράνεια των κληροδοτημάτων με το νέο πλαίσιο για την κοινωφελή περιουσία

5 Δεκεμβρίου 2025
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας:«Κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας!»
Τοπικά, Ελλάδα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας:«Κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας!»

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η ΝΔ στο 23,6% – Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η ΝΔ στο 23,6% – Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας

Ντροπή & αίσχος: Μετέτρεψαν σε σαλόνι & καφενείο τον χώρο που εκτίθεται ο Ερμής του Πραξιτέλη

Ντροπή & αίσχος: Μετέτρεψαν σε σαλόνι & καφενείο τον χώρο που εκτίθεται ο Ερμής του Πραξιτέλη

Παρατείνονται οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ & το αλλάζω θέρμανση-θερμοσίφωνα

Παρατείνονται οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ & το αλλάζω θέρμανση-θερμοσίφωνα

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος