30′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπιφτέκια με κόκκινη σάλτσα και αυγά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα μέτριο, βαθύ ταψί.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε σε 4 μεγάλα μπιφτέκια.
- Τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα βάζουμε στο ταψί.
- Τα ψήνουμε αρχικά για 15 λεπτά.
Σάλτσα
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε περίπου 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά, 250 ml νερό, αλατοπίπερο, το κύμινο και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
- Βγάζουμε τα μπιφτέκια από τον φούρνο.
- Ρίχνουμε ανάμεσά τους τη σάλτσα και σπάμε τα αυγά «μάτια» (στα κενά ανάμεσα στα μπιφτέκια).
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε για άλλα 6-8 λεπτά, ανάλογα με το πώς μας αρέσουν τα αυγά.
gastronomos.gr












