10′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
20′ αναμονή
Σύνολο: 40′
Υλικά
Κομμάτια: 10-12
Διαδικασία
- Για τις μπουκιές κοτόπουλου με φθινοπωρινή τρούφα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και μαρινάρουμε για 20 λεπτά.
- Σκουπίζουμε τα κυβάκια με χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» τα κυβάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να μαγειρευτούν εσωτερικά.
- Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι έτοιμα κόβοντας ένα στη μέση: η σάρκα πρέπει να είναι λευκή, χωρίς ροζέ σημεία, διαφορετικά ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Τα αδειάζουμε σε μπολ και αμέσως προσθέτουμε το κατσικίσιο βούτυρο και την ψιλοκομμένη τρούφα (ή ραντίζουμε με το λάδι τρούφας).
- Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, και σερβίρουμε.
gastronomos.gr












