Ακολουθήστε μας:
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • Επικοινωνία
Ηλεία Οικονομία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Φορολογικά
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result
Ηλεία Οικονομία
No Result
View All Result

Χειρουργεία στα Νοσοκομεία-Από 300 με 2.000 ευρώ θα πληρώνουν ασθενείς

19 Φεβρουαρίου 2024
Μετακίνηση γιατρών στο Νοσοκομείο Πύργου ζητά ο δήμαρχος Π. Αντωνακόπουλος από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ
Τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως εξήγησαν το κόστος για τους πολίτες θα είναι από 300 ευρώ για τις μικρότερης βαρύτητας χειρουργικές επεμβάσεις και θα φτάνουν έως τα 2.000 ευρώ για τα βαρύτερα περιστατικά. Η αμοιβή αυτή, εξήγησαν οι κ.κ. Γεωργιάδης και Θεμιστοκλέους θα μοιράζεται στα μέλη της κάθε χειρουργικής ομαδας με τον υπουργό Υγείας να σημειώνει ότι στόχος των απογευματινών χειρουργείων είναι να αποτελέσει δυνατότητα ενίσχυσης του εισοδήματος γιατρών, αναισθησιολόγων και νοσηλευτών με νόμιμο τρόπο δίνοντας παράλληλα μια διέξοδο στους πολίτες που θέλουν να πληρώσουν χωρίς να καταφύγουν στις ιδιωτικές κλινικές.

Η εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων θα είναι σταδιακή, αναλόγως τη δυναμική του κάθε νοσοκομείου με τον κ. Γεωργιάδη να αποκαλύπτει ότι ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις από χειρουργικές κλινικές για να ενταχθούν στον νέο θεσμό.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πλαίσιο που θα έχει διαφάνεια, θα έχιε μικρότερο κόστος για τους συμπολίτες μας, είπε στην αρχή της παρουσίασης ο κ. Γεωργιάδης.

«Από την 1η Φεβρουαρίου έχουμε θέσει σε λειτουργία την ενιαία λίστα χειρουργείων. Κάθε μεταρρύθμιση κρίνεται στην πράξη. Δέχομαι την πρόκληση του χρόνου τέτοια ημέρα να είμαστε εδώ, το site για την ενιαία λίστα θα είναι στον αέρα σε 3 μήνες από σήμερα και μέσω αυτού οι συμπολίτες θα γνωρίζουν πόση θα είναι η αναμονή ανά χειρουργική κλινική ανά νοσοκομείο καθώς παρουσιάζεται ανισομέρεια, άλλες φορές δικαιολογημένα και άλλοτε αδικαιολόγητα που δημιουργεί σκέψεις» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.
Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ευγενής άμιλλα των χειρουργικών κλινικών και έτσι να λυθούν προβλήματα που υπάρχουν για χρόνια στο ΕΣΥ, συμπλήρωσε.

«Δεν είναι αλήθεια ότι προσπαθούμε να ιδιωτικοποιήσουμε από την πόρτα του ΕΣΥ. Αυτό που προσπαθούμε είναι να κάνουμε πιο ελκυστική τη θέση του γιατρού, του αναισθησιολόγου, του νοσηλευτή. Το συνδικαλιστικό αίτημα της ΟΕΝΓΕ ήταν για αύξηση των μισθών των γιατρών. Είναι κάτι που εύκολα λέγεται, δύσκολα γίνεται. Εγώ ως υπουργός Υγείας δεν θα συμφωνούσα με την αύξηση των μισθών μόνο των γιατρών» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε «για το ΕΣΥ ο κρατικός προυπολογισμός ξοδεύει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο. Άρα μπορείτε να υπολογίσετε τι μπορεί να σημαίνει δημοσιονομικά ο διπλασιασμός των μισθών των γιατρών. Ο ΈΝΦΙΑ προσφέρει 1,6 δισ. ευρώ και θα χρειαζόμασταν άλλον έναν ΕΝΦΙΑ για να προχωρήσουμε σε τέτοιο διπλασιασμό. Έπρεπε να βρούμε τρόπο να αυξάνουμε τα εισοδήματα γιατρών και νοσηλευτών με νόμιμο τρόπο»
«Πιστεύω ότι η διέξοδος των επ αμοιβή απογευματινών χειρουργείων θα αγκαλιαστεί. Στην αρχή θα την υποδεχθούν πιο διστακτικά αλλά πιστεύω ότι προϊόντος του χρόνου θα γίνει δεκτός από τις περισσότερες χειρουργικές κλινικές και θα γίνει δεκτή από όσους μπορούν» συμπλήρωσε.

«Άρα τα απογευματινά χειρουργεία είναι μέτρο για τη θεραπεία για την έλλειψη προσωπικού. Δεν επιβάλλεται να θεσπίσουν απογευματινά χειρουργεία όλες οι χειρουργικές κλινικές του ΕΣΥ. Εμείς τους δίνουμε την ελευθερία με αυστηρές προυποθέσεις να προχωρήσουν σε τέτοια κίνηση αν μπορούν» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε «η ασφαλιστική δεικλίδα για την λογική ανησυχία ότι θα μπορούσε να υπάρξει μετακίνηση των πρωινών χειρουργείων στα απογευματινά είναι η σύνδεση της άδειας για τη διενέργεια με την απόλυτη τήρηση του μέσου όρου των πρωινών χειρουργείων που ίσχυαν πριν. Αν πέσει κάτω από τον μέσο όρο θα χάνει την άδεια για απογευματινά χειρουργεία».

Παρουσιάζοντας, δε, το γεγονός ότι ο μέσος χρόνος για ραντεβού του ΕΣΥ με τους γιατρούς μετά τα απογευματινά ραντεβού είναι στο 1/3 σε σχέση με πριν από 22 χρόνια, εκτίμησε ότι θα υπάρξει ανάλογη βελτίωση, όχι άμεσα, και για τα χειρουργεία.

«Θα παρακολουθούμε την πορεία των απογευματινών χειρουργείων, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Σκοπός μας είναι τα απογευματινά χειρουργεία να είναι λύση πολύ οικονομικότερη των ιδιωτικών κλινικών. Δίνουμε στον ελληνικό λαό μια επιπλέον διέξοδο. Πρέπει να δώσουμε την διέξοδο στο να γίνεται η επιλογή ενός ανθρώπου που θέλει να πληρώσει με νόμιμο τρόπο και χωρίς δυσβάσταχτο τρόπο» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε εργαλεία που χρησιμοποιούνται εδώ και 30-40 χρόνια στην Ευρώπη, είπε από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως είπε στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις ευρωπαικές χώρες, δεν υπάρχει η λίστα χειρουργείου. Το 2017 θεσμοθετήκε αλλά δεν λειτούργησε για να μπορεί να δίνει χρόνο από όλα τα νοσοκομεία και δεν δίνει δυνατότητα στο υπουργείο Υγείας για να χάραξει πολιτική

Παίρνουμε πλέον στοιχεία από 126 νοσοκομεία και γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσουμ στην πλήρη λειτουργία το επόμενο εξάμηνο ώστε να φτάνουν στον κεντρικό σέρβερ της ΗΔΙΚΑ τα στοιχεία. Υπήρχαν 120.000 περιστατικά και αναπτύχθηκε μηχανισμός ώστε να υπάρξει επικοινωνία με όλους αυτούς. Έχουν γίνει πάνω από 150.000 κλήσεις και με βάση αυτή την εκκαθάριση το 38% είτε έχει χειρουργηθεί αλλού είτε δεν υπάρχει η λίστα για την είσοδο στη λίστα με τα χειρουργεία.

Αυτή τη στιγμή στην αναμονή περιμένουν 102.634 περιστατικά και έγινε μια καταγραφή ανάλογα με το διάστημα και έδωσε τα εξής:

  • – 0-4 μήνες που χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, περιμένουν 44.000 περιστατικά
  • – 4-12 μήνες 32.000 περιπτώσεις
  • – περισσότερο από 12 μήνες περιμένουν περισσότεροι από 26.000 περιστατικά

Στη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία έχουμε πολύ περισσότερα περιστατικά να περιμένουν στη Βόρεια Ελλάδα. Έχει όσα περιστατικά έχει η Αττική με περισσότερο πληθυσμό και περισσότερα νοσοκομεία.

Δεν έχουμε αναμονή, όμως, για ογκολογικά περιστατικά ή βαριά περιστατικά που πρέπει να χειρουργηθούν στα επείγοντα.

Οι πιο δημοφιλείς χειρουργικές πράξεις ως αναμονή είναι:

  • – καταρράκτης
  • – αρθροπλαστική γόνατος
  • – αρθροπλαστική ισχίου
  • – αμυγδαλεκτομή

Οι χειρουργικές επεμβάσεις θα χωρίζονται σε έξι κατηγορίες. Ο κάθε γιατρός θα επιλέγει την κατηγορία και θα υπάρχει η ανάλογη επιβάρυνση. Ξεκινούν από τα 300 ευρώ για πολύ μικρής βαρύτητας επεμβάσεις και φτάνουν έως τα 2.000 ευρώ σε εξαιρετικά βαριές επεμβάσεις. Συνήθως στον ιδιωτικό τομέα οι ελάχιστες τιμές είναι οι διπλάσιες από αυτές. Η αμοιβή μοιράζεται σε όλα τα μέλη της χειρουργικής ομάδας, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας. Η κάθε χειρουργική ομάδα αποτελείται από χειρουργό, αναισθησιολόγο και το λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως είναι φιξ η τιμή ανάλογα με το πού έχει καταταγεί το χειρουργείο, θα είναι η αμοιβή για την χειρουργική ομάδα και με επικοινωνία με τους αναισθησιολόγους μου έχουν πει οτι είναι ακρώς ικανοποιητική

Οι έξι κατηγορίες και αμοιβές προέκυψαν από την αποζημίωση που δίνουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Ο στόχος μας δεν είναι να αφαιμάξουμε τους συμπολίτες αλλά να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο σε γιατρούς, αναισθησιολόγους και νοσηλευτές για να ενισχύσουν το εισόδημά τους νόμιμα. Παράλληλα οι έλεγχοι για φακελάκι και παράνομα χρήματα θα συνεχιστούν και θα είμαστε αμείλικτοι.

Όσα περιστατικά έχουν αναμονή πάνω από 4 μήνες από την πρωινή λίστα χειρουργείων θα μπορούν να μπουν στα απογευματινά χειρουργεία χωρίς επιβάρυνση από τους πολίτες. Αυτό θα γίνεται, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Ήδη υπάρχουν αιτήσεις κλινικών που θέλουν να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία, είπε ο υπουργός Υγείας. Δεν προσδοκώ όλες να έχουν την επόμενη ημέρα αλλά προσδοκώ ότι όταν θα δουν οι χειρουργοί και νοσηλευτές τους συναδέλφους τους να κερδίζουν χρήματα, θα προστεθούν και άλλοι.

Όσον αφορά τα οικονομικά των νοσοκομείων ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να ελεγχθούν, όχι να μειωθούν, καθώς, όπως είπε η χρηματοδότηση είναι 500 εκατ. ευρώ αυξημένη φέτος. Πλέον παρακολουθούμε σε μηνιαία βάση τα οικονομικά των νοσοκομείων και η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

protothema.gr
Προηγούμενο Άρθρο

Ναύπακτος: Αδέρφια βρέθηκαν καμένα μέσα στο σπίτι τους-Υποψίες για αυτοκτονία

Επόμενο Άρθρο

Στέγαση: Σε απόγνωση οι πολίτες με τα ενοίκια-Αδύναμη η κυβέρνηση στο πρόβλημα

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας για 10.000 Έλληνες
Υγεία

Παχυσαρκία: Τα πασίγνωστα φάρμακα που φέρνουν επανάσταση

5 Δεκεμβρίου 2025
Πύργος: Τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο – Tην Κυριακή η φωταγώγηση
Νέα

Πύργος: Τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο – Tην Κυριακή η φωταγώγηση

5 Δεκεμβρίου 2025
Το μυστικό που προλαμβάνει την άνοια και αναζωογονεί τον εγκέφαλο
Υγεία

Άνοια: «Αόρατοι» ασθενείς οι φροντιστές που εξίσου χρειάζονται στήριξη

4 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Πύργου: Αλλάζουν οι αντικειμενικές ακινήτων αλλά όχι αναδρομικά λέει το Υπουργείο
Οικονομία

Πώς και πότε μπορείτε να λάβετε επιδότηση για ανακαίνιση ακινήτων

4 Δεκεμβρίου 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Στην Ολυμπία το 31ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας 6-7/12
Τοπικά, Πολιτισμός

Στην Ολυμπία το 31ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας 6-7/12

5 Δεκεμβρίου 2025
Πύργος: Τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο – Tην Κυριακή η φωταγώγηση
Νέα

Πύργος: Τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο – Tην Κυριακή η φωταγώγηση

5 Δεκεμβρίου 2025
Το ανέκδοτο της ημέρας : Ο ήρωας
Life Style

Το ανέκδοτο της ημέρας

5 Δεκεμβρίου 2025
Εντυπωσιακή η Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα
Τοπικά, Πολιτισμός

Εντυπωσιακή η Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα

5 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο Άρθρο
Στέγαση: Σε απόγνωση οι πολίτες με τα ενοίκια-Αδύναμη η κυβέρνηση στο πρόβλημα

Στέγαση: Σε απόγνωση οι πολίτες με τα ενοίκια-Αδύναμη η κυβέρνηση στο πρόβλημα

Αγρότες: Ξεκίνησαν τα τρακτέρ για Αθήνα

Αγρότες: Ξεκίνησαν τα τρακτέρ για Αθήνα

Συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δήμοι Ήλιδας & Ζαχάρως στο πλευρό του Χαμόγελου του Παιδιού

Ηλεία Οικονομία

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

iliaoikonomia.gr

  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Η Ταυτοτητά Μας

Follow Us

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις .

  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Φορολογικά
    • Επιχειρήσεις
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Κόσμος
  • Life Style
  • Ελλάδα
  • Περισσότερα
    • Πολιτισμός
    • Εκπαίδευση
    • Αρθρογραφία
    • Πολιτική
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Εκλογές 2015
No Result
View All Result

© 2020 IliaOikonomia.gr / Developed by EnterID

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις των cookies.

Cookies Τρίτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο και οι πιο δημοφιλείς σελίδες.

Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.

Πιο αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

CookieΔιάρκειαΧρήση
_ga2 ΈτηΑναγνώριση χρηστών
_gid24 ΏρεςΑναγνώριση χρηστών
_gat1 ΛεπτόΡύθμιση ρυθμού αιτήματος