ΑΣΕΠ: Ανοίγουν πάνω από 1.000 μόνιμες θέσεις σε ΔΕΚΟ και υπουργεία

Σε φάση επεξεργασίας βρίσκονται αυτή την περίοδο από το ΑΣΕΠ διάφορα αιτήματα φορέων του Δημοσίου για την πρόσληψη μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού τους ερχόμενους μήνες σε ΔΕΚΟ και υπουργεία.

Από την Ανεξάρτητη Αρχή σχεδιάζεται η έκδοση τριών νέων προκηρύξεων που θα αφορούν στην πρόσληψη άνω των 1.000 υποψηφίων στα ΕΛΤΑ, στο υπουργείο Πολιτισμού και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ήδη εκδόθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 209 υποψηφίων με σειρά προτεραιότητας στην ΕΥΔΑΠ.

Αρχικά, μέχρι τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ προκήρυξη για 100 θέσεις προσωπικού αορίστου χρόνου στα ΕΛΤΑ «Ταχυμεταφορές», εκ των οποίων οι 80 θα είναι για υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ειδικότητα διανομέων και οι υπόλοιπες 20 για πτυχιούχους Πανεπιστημίων για διάφορες ειδικότητες.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει από το ΑΣΕΠ την έκδοση προκήρυξης (αναμένεται εντός του Μαρτίου) για 200 μόνιμους φύλακες αρχαιοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποστείλει αίτημα στο ΑΣΕΠ για την έκδοση προκήρυξης (αναμένεται εντός του Μαΐου) για την πρόσληψη 588 μόνιμων υπαλλήλων σε σωφρονιστικά ιδρύματα, εκ των οποίων οι 557 θα αφορούν θέσεις για υποψηφίους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για τον ίδιο διαγωνισμό και με βάση τον νόμο, το υπουργείο Εργασίας προχωρεί στην προβλεπόμενη πρόσληψη μέσω του ΟΑΕΔ 45 ατόμων που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμΕΑ.

Τέλος εκδόθηκε ήδη από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πρόσληψη 209 μονίμων υπαλλήλων στην ΕΥΔΑΠ, και σύμφωνα με αυτή η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους υποψηφίους αρχίζει στις 18 Απριλίου και λήγει στις 3 Μαΐου.

Στη συνέχεια ακολουθεί για 3 εργάσιμες ημέρες η ταχυδρομική υποβολή φακέλου στο ΑΣΕΠ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζει η προκήρυξη μαζί με την εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Στην ΕΥΔΑΠ οι προσλήψεις θα αφορούν ειδικότητες όπως καταμετρητές, γραμματείς, οδηγούς, δομικών έργων, πολιτικούς μηχανικούς κλπ.

 

 

 

 

www.dikaiologitika.gr

 

 
Επόμενο Άρθρο