Άλλη μια σημαντική μεταγραφική κίνηση του Αστέρα Αμαλιάδας, έγινε με την απόκτηση του Φλόρενς (Λόρι) Κέρι.
Ο Florenc Keri (Λόρι Κέρι) είναι 27 ετών, γεννημένος 17 Σεπτεμβρίου 1990 και αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό, στη δεξιά και αριστερή πλευρά με την ίδια ευχέρεια.
Διαθέτει καλύτερο πόδι το αριστερό, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και εξαιρετικές εκτελέσεις σε όλα τα στημένα.
Ο ποδοσφαιριστής είναι γόνος οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία (ερχόμενοι οικογενειακά στην Ελλάδα όταν αυτός ήταν μόλις 2 ετών) αλλά έχει ελληνική υπηκοότητα. Μάλιστα, προ διετίας υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Έβρο.
Ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής του Μαγνησιακού, όπου στα 14 του έκανε και ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, η οποία συμμετείχε στο Α’ τοπικό. Τρία περίπου χρόνια αργότερα, υπήρχε ήδη ενδιαφέρον από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά εκείνος προτίμησε τη Βέροια, διότι «εκεί μου έδιναν κάποια χρήματα, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν κάνει καμιά αναφορά σε αυτό το θέμα», όπως ανέφερε ο ίδιος.
Και ουσιαστικά αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Βέροιας, όταν και σε νεαρή ηλικία κατάφερε να φτιάξει όνομα που απασχόλησε μέχρι και μεγάλους ευρωπαικούς συλλόγους, όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Άρσεναλ!
Όταν το 2007 με την ομάδα Υποδομής Νέων της Βέροιας είχε 14 γκολ και 22 ασίστ! Όπως μάλιστα διαβάζουμε σε παλιότερα δημοσιεύματα αθηναικών σάιτ (αλλά και αλβανικών), το όνομα του νεαρού αριστεροπόδαρου ποδοσφαιριστή είχε απασχολήσει εν έτει 2007, όταν ακόμα δεν είχε ενηλικιωθεί, τους σκάουτερς της λονδρέζικης αλλά και τις βαυαρικής ομάδας. Όπως αναφερόταν τότε, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ διεκδίκησε τον παίκτη, αλλά όταν χτύπησαν την πόρτα της Βέροιας οι «κανονιέρηδες», η απάντηση που έλαβαν, ήταν πως ο Λόρι Κέρι, έχει συμφωνήσει με την Μπάγερν! Τα ίδια δημοσιεύματα μάλιστα, έκαναν λόγο για συμφωνία τετραετούς διάρκειας με τους Βαυαρούς, η οποία πάντως δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.
Στη συνέχεια, κατατέθηκε επίσημη πρόταση από τον Ηρακλή (προς τη Βέροια), η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή. Εκεί σταμάτησαν οι προσπάθειες απόκτησης του ποδοσφαιριστή, ο οποίος αν και ανήλικος, δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε άλλο ελληνικό σύλλογο μέχρι τα 21 του.
Ακολούθως, ο Κέρι ζήτησε από τη Βέροια να τον παραχωρήσει με μεταγραφή, θεωρώντας ότι στη συγκεκριμένη ομάδα δεν θα είχε την εξέλιξη που και ο ίδιος θα ήθελε. Η απάντηση όμως ήταν αρνητική. Με τη μεσολάβηση δικηγόρου που έβαλε η οικογένεια του παίκτη, βρέθηκε ένα παραθυράκι στο νόμο, βάσει του οποίου, ο Κέρι θα μπορούσε να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο σύλλογο εκτός Ελλάδος, χωρίς τη συγκατάθεση της Βέροιας. Ο ποδοσφαιριστής το εκμεταλλεύτηκε και υπέγραψε συμβόλαιο στην αλβανική Μπέσα (το 2007).
Στη συνέχεια, μετά από λίγους μήνες κινήθηκε πάλι ο Ηρακλής, και παίρνοντας άδεια από την αλβανική ομάδα, ο Κέρι μετείχε σε κάποιες προπονήσεις των Νέων της Θεσ/νικιώτικης ομάδας, παίρνοντας και χρόνο συμμετοχής σε φιλικό της πρώτης ομάδας. Με την Μπέσα υπήρξε τότε καταρχήν συμφωνία για την απόκτηση του Κέρι με κανονική μεταγραφή, ενώ ο ποδοσφαιριστής θα υπέγραφε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με την κυανόλευκη ΠΑΕ. Αλλά, πάλι την τελευταία στιγμή, δεν προχώρησε το θέμα.
Ο Κέρι στη συνέχεια βρέθηκε ξανά στη Βέροια και τους πρώτους μήνες του 2009 υπέγραψε και επαγγελματικό συμβόλαιο στην ομάδα (Β’ Εθνική εκείνη τη σεζόν, κάνοντας και 2 συμμετοχές).
Το καλοκαίρι του 2009 εντάχθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, στην ομάδα Κ20 του συλλόγου, για τη σεζόν 2009-10. Τότε που ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και είχε κερδίσει άνοδο στη Σούπερ Λιγκ (ως 1ος), και ήταν από τους κορυφαίους της Νέων εκείνης της “φουρνιάς”, αλλά όταν ανέβηκε ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λιγκ αποχώρησε από τους «ερυθρόλευκους».
Ακολούθως πήγε στον Γ.Σ. Αλμυρού τη σεζόν 2010 – 2011, κι έπειτα, στον Οικονόμο Τσαριτσάνης το 2012 – 2013, στα Χανιά τον α’ γύρο του 2012 – 2013 , στην Αναγέννηση Γιαννιτσών τον β’ γυρο του 2012 – 2013, τον Πιερικό τη σεζόν 2013 -2014 (Β’ Εθνικής, 19 επίσημες συμμ., οι 15 πρωταθλήματος -2 γκολ), τον Έβρο Σουφλίου τον α’ γύρο του 2014 -2015 (συνδυάζοντας το και με στρατιωτική θητεία, όπως προαναφέρθηκε), στα Τρίκαλα τον β’ γύρο του 2014 – 2015, ενώ την προπέρσινη σεζόν 2015 -2016 στον Αιολικό (Γ’).
* Και πέρυσι, ο Κέρι άρχισε τη σεζόν στην Καλλονή (Β‘ Εθνική), με 8 συμμετοχές στον α’ γύρο (6 πρωταθλήματος) και ακολούθως με την οικονομική της διάλυση πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου τον Ιανουάριο, όπου αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος Γ‘ Εθνικής (2ο όμιλο) έχοντας και 3 γκολ.
Πρόπερσι, ως ποδοσφαιριστής του Αιολικού, σημειώνοντας 14 τέρματα σε 25 παιχνίδια ήταν πρώτος σκόρερ του 3ου ομίλου (μαζί με τον Κ. Κωνσταντινίδη του ΠΑΟΒ). Έχει επίσης, πανηγυρίσει την άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Football League με τον Α.Ο. Τρίκαλα στην παρουσία του την περίοδο 2014-15, όπου στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος αγωνίστηκε σε 13 ματς, σημειώνοντας κι 6 γκολ.
Συνολικά στις εθνικές κατηγορίες ο Λόρι Κέρι έχει να επιδείξει 103 συμμετοχές (οι 23 σε επίπεδο Β’ Εθνικής) και 32 γκολ, ενώ έχει αγωνιστεί και σε 10 ματς κυπέλλου, πετυχαίνοντας 1 γκολ.
* ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ – https://www.dailymotion.com/video/x2n76lg Ο Κέρι με εκπληκτικό σουτ κάνει το 0-1 στο Νεοκαισάρεια – ΑΟ Τρίκαλα
* ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ – https://www.dailymotion.com/video/x2lso5y Ο Κέρι πετυχαίνει το 1-0 στο ΑΟ Τρίκαλα – Εθνικός Φιλιππιάδας
– Τον Λόρι Κέρι, παρουσίασαν τα μέλη του Δ.Σ. του Αστέρα Γεώργιος Κορδαλής και Νικόλαος Παλυβός (μαζί στη Φωτό). Ο Λόρι Κέρι, στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα ανέφερε:
«Οι άνθρωποι της ομάδας μου φέρθηκαν πολύ καλά την πρώτη φορά που επικοινωνήσαμε. Μου έδειξαν ότι με πιστεύουν πολύ. Εννοείται ότι με έπεισαν και οι στόχοι που έχει η ομάδα. Απ’ ό,τι έχω καταλάβει, είναι και φερέγγυοι άνθρωποι, πράγμα πολύ σημαντικό για μας τους ποδοσφαιριστές. Ελπίζω να πετύχουμε και το στόχο μας.
Έχω σχηματίσει πολύ καλή εικόνα. Οι εγκαταστάσεις είναι καλές, η ομάδα έχει φέρει πολύ καλούς παίκτες, ο προπονητής είναι καλός, η διοίκηση επίσης είναι καλή και έχει τη διάθεση να βοηθήσει. Για μένα αυτά όλα είναι πολύ σημαντικά».
– Στο μεταξύ, ο Αστέρας Αμαλιάδας τη Δευτέρα το απόγευμα ξεκίνησε την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η πρώτη προπόνηση, διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας παρουσία και φιάλθων (Περισσότερα σε ΕΠΟΜΕΝΑ ρεπορτάζ).














![Το πάρτι γενεθλίων της Μακρυπούλια -Με τον Χατζηγιάννη και καλούς φίλους [εικόνες ]](https://www.iliaoikonomia.gr/wp-content/uploads/2020/10/makripoulia-708_0-75x75.jpg)

